Yhteiskäyttöön tarkoitetun tiedoston julkaisutavoista

AHJOS TIMO 20.12.2014 15:19

"Matkailu ulkomailla" -osiossa keskustellaan parhaillaan Matti Janhosen laatimasta, yleiseen maksuttomaan jakeluun tarkoitetusta oppaasta Jukka Hännisen aloittamassa keskusteluketjussa, jonka aloitusotsikkona on "Ranskan airet ja ryöstöt".

Jos minä olisin sen oppaan omistaja,

laittaisin alkuperäiskappaleen Googlen pilvipalvelimelle osoitteeseen http://drive.google.com tekisin siihen helposti muistettavan lyhytlinkin sivustolla www.tinyurl.com julkaisisin lyhytlinkin täällä osiossa "Matkailu ulkomailla".

Silloin se toimisi samaan tapaan kuin tämä jatkuvasti ylläpitämäni saksankielen sanastotaulukko: www.tinyurl.com/timonsanasto Tuo on tiedostomuodoltaan laskentataulukko, mutta yhtä hyvin se voisi olla tekstitiedosto. Sen käyttöoikeudet eli jakamisehdot ovat joustavasti määriteltävissä. Esim. minä olen määritellyt tuon niin, että kaikilla on siihen lukuoikeus, mutta vain kahdella nimetyllä käyttäjällä on siihen muokkausoikeus. Kuolemani jälkeen kolmelle nimetylle henkilölle tulee siihen muokkausoikeus sen jälkeen, kun Google-tilini on ollut käyttämättömänä 3 kuukautta. Google ilmoittaa siitä silloin heille.

Mikäli oikein muistan, tuohon taulukkooni ei voi lisätä kommentteja, mutta karavaanarit voivat kommentoida sitä tässä keskusteluketjussa. Vastaavasti Janhosen opasta voisi kommentoida siinä keskusteluketjussa, missä hän sen linkin julkaisee.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.12.2014 klo 16:34:21 Tuossa taulukossani on sittenkin oikeassa ylänurkassa painike, josta avautuu pieni ikkuna kommenttien kirjoittamista varten. En pysty omalla koneella testaamaan, voiko kommentteja kirjoittaa anonyymisti, kun tämä aina tunnistaa minut.

AHJOS TIMO 20.12.2014 17:12

Sain sittenkin testatuksi kommentin kirjoittamisen ja se onnistuu myös anonyymisti. Kommenttiin voi myös vastata ja jos se on täydennys- tai korjauspyyntö, tiedoston omistaja tai ilmeisesti myös muokkausoikeuden saanut muu henkilö voi poistaa yksittäisen kommentin, kun siinä esitetty pyyntö on toteutettu. Varmaankin myös asiattomat kommentit voi poistaa samalla tavalla. Tuntuu siis todella käyttökelpoiselta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.