Päivitystä Garmin Camper 760 tietoihin

LEPPIKANGAS MARKKU 23.09.2014 14:00

Muutama kommentti ja korjaus virheellisiin käsityksiin Garmin Camper 760LM navigaattorista.

Ruudussa on minulla nyt näkyvissä yhtä aikaa seuraavat vaihdettavissa olevat parametrit: o nopeus o katu o laskettu saapumisaika perille o jäljellä oleva matka perille o korkeus o kellonaika teiden numerointi toimii ainakin pohjoismaissa ja mitä olen karttapohjia katsellut laajemmin, niin kyllä ne tienumerot siellä ovat olleet. opastus numerointien avulla sekä motarilla liittymänumeron ja kuvan avulla. tekee kolme vaihtoehtoista reittiä jos järkeviä vaihtoehtoja on ääniopastus ei itsellä käytössä sillä laite siihen liian kaukana, pitäisi huutaa Tuon korkeuden kanssa kävi niin että kiroilin Norjan vuorilla ja ylängöillä että miksi laite ei näytä korkeutta. No, paluumatkalla jossakin Ruotsissa aloin painelemaan eri näytöissä olevia arvoja ja sieltähän se korkeusnäyttökin putkahti tauluun.
HAAPANEN TIMO 23.09.2014 16:15

Minkä tahansa noista saa parilla näpäyksellä vaihdettua tien nousu- ja laskuprosenttiin.

@timppa

LEPPIKANGAS MARKKU 23.09.2014 16:55

Noita prosentteja en ole vielä huomannut, pitääpä näpelöidä taas kun tulee aikaa vaikkapa Hartolassa.

KANTOLA TIMO 23.09.2014 17:28

Sfc-alueet sain jo ladattua poi-pisteiksi, mutta ajokaivo-kemssantyhjennyspaikat pitää vielä saada.

Näyttö on mielestäni selkeä!

HAAPANEN TIMO 23.09.2014 20:11

Ne nousuprossat tulevat kun jonkun pallukan kohdalla lukee ''taso''

@timppa

ANTIKAINEN ESKO 25.09.2014 21:23

Sinäkö aikanaan aloitit kysymyksellä, kannattaako tämä laite ostaa? Minä kerroin saksalaisesta testistä. Mikä on tiivistettynä nyt oma mielipiteesi tästä laitteesta?

LEPPIKANGAS MARKKU 25.09.2014 21:51

Minä sitä aikoinaan (= alkukesästä) kyselin. Sittemmin ostin Helsingistä Marineasta ja nyt se on ollut käytössä eräitä tuhansia kilometrejä. Arvosana laitteesta 8 ja käyttöohjeesta 6. Käyttöohjetta ei jaksa lukea joka sivua eikä sisällä käyttöesimerkkejä. Näin oletan! Siksi opiskelu tapahtuu näppäilemällä eikä kaikkia ominaisuuksia osaa heti löytää. Esim. tuo korkeusnäyttö. Kokonaispaketin arvosana 8,5 jos edellisen 2595 arvosana olisi ollut 7. Kunhan oppii kaikki ominaisuudet ja mahdollisuudet, niin arvosana voipi nousta.

Tyytyväinen ostokseen!

-Leppis

NYYSSÖNEN KAJ 29.09.2014 10:36

Tarvitaanko navigaattoria leirintäalueella että löytää kemsan tyhjennyspaikan?

KANTOLA TIMO 29.09.2014 20:24

Kun työkseen matkustaa ympäri vuoden ympäri maan, ei ole leirintäalueista paljoa apua. Edes SFC-alueet ei tahdo sopia reiteille tai aikatauluun.

VEHTARI ESKO 12.10.2014 10:13

Tilasin Garmin Camperin Marineasta ja nyt sitä odotellessa kysyisin mistä nuo kaikki POI-pisteet löytää.? Leirintäalueet Ajokaivot Kemsan tyhjennys jne

Syys terveisin, Esko

KANTOLA TIMO 15.10.2014 09:03

Lataat Garmin poi loader ohjelman tietokoneellesi.

Sitten vaan vaikkapa tuosta tomppakeskustelusta lataat tarvittavat tiedostot Garminiin. Muitakin poi-listoja löytyy netistä, vaikka kuinka paljon.

Hyvin toimii ja helpompaa kuin hanurin soitto.

LEPPIKANGAS MARKKU 23.10.2014 00:00

Kävi laite kourissa ja paivittyivät koko euroopan kartat,sekä laiteohjelma. Aikaa meni ruljanssiin 7-8 tuntia. Ei kannata kiireessä ruveta tuhamaan.

Leirintäalueet loytyvät nappulan alta samoin parkit, Ajokaivot ja kemssan tyhjennykset ei leirintäalueellapitää itse asentaa sinne.

Timpan kertomaa tien kallistusta en vielä löytänyt. Pitää kysyä tuelta! Killinkallion miehelle/vaimolle hyvää etelänmatkaa! Allta kouluikäisenä käytiin kovia sotia Killinkalliolla ja Kyöpelinvuorella (65+ v. sitten)

Leppis
HAAPANEN TIMO 23.10.2014 10:58

Kiitoksia! Paljon 8% mäkiä ja oikein paljon 6% nousuja näytti Garmin tuolla Espanjan pohjoisrannikolla. Suomessa ei yli 5% mäkiä valtateillä ole. Tuntuu kaasupolkimessa heti prosentinkin muutos.

Espanjalaiset ovat tehneet uusia motareita tuonne ylös, 2010 Route ajelee pitkin metsiä, Garminin viimeisin päivitys tietää ne kyllä.

@timppa

LEPPIKANGAS MARKKU 28.10.2014 23:36

Ei tukihenkilö ollut kuullutkaan nousu- tai laskuprosenttien näytöstö laitteessa! Mikä malli sulla Timppa on käytösä?

-Leppis

HAAPANEN TIMO 29.10.2014 11:42

Olen wifi-pistessä kaukana autosta, mutta olisiko 560 LT. Prossat löytyvät oikean laidan saapumisaika, kello, matka perille yms. alta painelemalla kohtaan "taso"

@timppa

TURUNEN HEIMO 29.10.2014 13:58

Tuskinpa niitä mäkiä nousuineen ja laskuineen täällä näkee, tiedot ovat kartta-aineistossa, aivan samoin kuin korkeustiedot yms.

HAAPANEN TIMO 30.10.2014 21:16

Näkeehän ne ajamalla "taso" päällä. Tänään selvisi sekin että tunnelit ovat koneen tiedossa koordinaateilla. Ajoin nimittäin sellaisesta kohdasta jossa tie kulki tunnelin yläpuolella ja navin näyttö meni yötilaan tunnelin kohdalla ajaessani.

Kovasti olen ihmetellyt miten se kone kaikki pienetkin tunnelipätkät tietää, mutta kyllä ne sinne on tiedostoihin asetettu.

@timppa

TURUNEN HEIMO 30.10.2014 23:21

Samoissa merkeissä on ohjelmistoissa ja kartta-aineistoissa eroja. Noita tasoja en ole 760:stä löytänyt. Noin suurella ruudulla voisi esittää tarkempaakin tietoa mutta kun lataa Camperin kartat (CityNavigator Europe NTU) BaseCampiin ne on masentavan karkeat. Eipä juuri tee mieli siinä suunnitella mitään vaan mieluiten valitsen Google Maps > Tyre > Camper vaihtoehdon. Ei se laite saa mitään muuta tietoa muualta kuin liikennetiedotteita (TMC), nopeusrajoitukset, korkeudet, tunnelit, lautat, yms on kartta-aineistossa. Siksipä talvinopeusrajoitukset kannataa ottaa vakavasti, navi voi elää kesäaikaa tien nopeusilmoituksen kanssa.

LEPPIKANGAS MARKKU 31.10.2014 16:04

Tuo "taso" on Dezl-mallin erikoisominaisuus raskaskalustoa varten. Ison rekan kuski tarvitsee enemmän tietoa kuin matkamökin kuski. Camper 760 ei tunne tuota kaltevuustietoa. Reittisuunnittelu tietokoneella vaatii navigaattorin kytkemistä koneeseen, silloin tulevat kaikki kylätietkin näkösälle. Luulisin että tietokoneelle pitäisi olla mahdollista ladata kaikki samat tarkat kartat kuin navigaattori näyttää. Entisessä Map Source ohjelmassa näin oli ja silloin tein kaikki reittisuunnitelmat niin autolle kuin mottorikelkkavaelluksille kotona koneella ja siirsin navigaattoriin. Pitänee tuotakin tutkia kun eläkeläiskiireiltä joutaa.

Leppis
TURUNEN HEIMO 05.11.2014 23:27

Tuota arvelinkin kun tutkin tuota tasoa joka on dokumentoimaton, syystäkin kun sitä ei ole mutta löytyy Dezl-mallin manusta. Jotain ostaissa käyn usein valmistajan sivuilla, etsin manuaalia ja siitä selviää kohtalaisella vaivannäöllä mihin verme pystyy ja mitä sillä voi tehdä. BaseCamp käyttää nimenomaan samaa karttaa kuin navi. Navin kartan voi ladata siihen suoraan navista. Myös OpenSteetMap on saatavilla. BC.ssa on peruskartta joka ei paljon eroa camperin kartasta. Kartassa on toki yksityiskohtia mutta se on visuaalisesti kovin karkea. Samaan kaavaan on tehty myös Nokia kartta eikä ihme, tuotteen sylttytehdas on sama. Garmin on vain ostanut jokinlaisen hinnat alkaen mallin sillä aineisto ei sisällä sellaista hyödyllistä kuin edesmennyt Garminin syömä Navigon. Androidissani on Nokian kartta, mutten olen siitä juuri etua Googleen löytänyt, joskin toistaiseksi ollut vain kokeilua. Googlen etu on StreetView jolla voi tarkastella suunnitelmaan sisältyvien tieden kuntoa ja vaikka maisemia.

LEPPIKANGAS MARKKU 07.11.2014 17:38

Nyt tuo kartan tarkkuusasia selvisi! Normaalipäivitys lataa tarkan kartan vain navigaattoriin säästäen tietokoneen levytilaa. Sen sai sinne kuitenkin ladattua expressissä valitsemalla Laite-Asenna kartat uudelleen tai vaihda karttaa-Lisävaihtoehdot-Vain tietokone. Sieltä juuri latasin kartat koneelleni ja nyt voi reittisuunnittelua tehdä kotona läppärillä! Seuraavaksi pitää kokeille kun laite on taas kotosalla toimiiko siirto kuten ennenvanhaan!

Leppis
NIEMI SEPPO 24.11.2014 09:57

Onko kukaan ottanut tuota perutuskamera optiota käyttöön? Kameran hinta 150 e pintaan ilman asennusta. Ei tarvitsis toista näyttöä vaivoiksensa.

LEPPIKANGAS MARKKU 24.11.2014 23:29

Eipä ole tietoa kameran asentaneista, itsellä tuplalinssikamera valmiina tehtaalta. Kohtuudella pelittää ja tarjoilee kahta tai joskus kolmeakin reittiä kohteeseen. Kun ei laitetta joka päivä käytä niin nappulatekniikka edelleen hieman hakusessa.

Leppis
AHJOS TIMO 25.11.2014 11:57

Kuulemma tuota navigaattoria voi käyttää minkä tahansa sellaisen peruutuskameran näyttönä, jonka outputin saa RCA-liittimiin. Se vaatii joihinkin kameroihin pienen lisäsovittimen. Mutta siinä navigaattorissa ei ole mitään peruutuskameran ohjaustoimintoja. Jos sellaisia tarvitaan, kameralle pitää asentaa erillinen käyttökytkin. - Nämä tiedot olen saanut liikkeestä, joka myy sekä tuota navigaattoria että erilaisia peruutuskameroita.

SUOMALAINEN MATTI 25.11.2014 17:20

Moi

Itsellä kamera oli asennettu vaunuun. Vaunu käytössä jouduin ostamaan jatko- kaapelin jolle jäi hintaa jotain 50e ebay:ssä. Asennus suhthelppo, reikä rek.kilven ylle ja kameran piuhat läpi ja ruuvilla itse kamera kiinni. Sähkön otit pakkivalosta vaunussa. Piuha pohjaa myöten kaasukotelolle. Kaasukoteloon laitoin itse yksikön. Navi löyti kameran melko hyvin. Navilta kameran yksikölle tuli matkaa jotain 6,5m. Kuvan laatu ei ehkä parhaimmasta päästä. Kameran ostit euroopan reissua varten kun siellä vähän ahtaanpaa kuin täällä, kun meillä reilu 15m vaunu ja auto. Testaaminen ja keskusyksikön sijoittaminen eri kohtiin jäi tekemättä kun vaunu kerkesi vaihtua ennen reissua ja uuteen vaunuun sitä ei enää keritty sitten asentamaan. Kokonaisuutena hyvä kun ei tarvitse erillistä näyttöä vaan kaikki samassa. Kuvankin laadun saa varmaan paremmaksi kun kokeilee keskusyksikön paikkoja vaihdellen. Kamerassa vielä tulee näyttöön "tolpat" joita pystyy sitten säätämään mieleisekseen. Itse asettelin keiloja taakse jä säädin tolppija sen mukaan.

-Matti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.