MOBITRONIC PERUUTUSKAMERA TEMPPUILEE

KOLEHMAINEN KARI 11.09.2014 13:52

Vasta yhdeksän vuotta hyvin palvellut peruutuskamera on alkanut esittään välillä lumisadetta näyttömöykyssään (siis ei mikään taulunäyttö). Möykyn koputtelu ei ole auttanut. Kameraa olen katsellut päältäpäin, mutta ruuvimeisseliä en ole vielä käyttänyt, kun varoittelevat, että tuon ikäisestä saa helposti ruuvit poikki.

Onko veljillä ja sisarilla ollut vastaavia ongelmia? Mitä on pitänyt korjata, kameraosaa vaiko näyttöä? Vai onko mennyt järjestään uuden paketin hankinnaksi?

Itse epäilisin virtaliitosten hapettumaa kamerapäässä (kamera siis keikkuu perässä auton ulkopuolella). Joku epäili piirikorttia. Toinen taas veikkaili systeemin jälkiasennuksessa käytetyn rosvoliitintä, mikä olisi alkanut hapettua. Caravankauppias reippaasti tarjoili uutta pakettia noin tuhannen euron pintaan...

EEROLA TEEMU 11.09.2014 14:49

Siihen aikaan kun hyviä peruutuskameroita ei saanut 100 eurolla, niin kuin nykyisin, hankin Saksasta Mobitronicin. Olivat jättäneet tehtaalla kannen ruuvit löysälle, pääsi vettä sisälle ja näyttö meni sumeaksi. Sain uuden tilalle ja se ryökäle on toiminut jo toistakymmentä vuotta ihan virheettä, kesät- talvet.

Jos nyt joutuisin hankkimaan korvaavan kameran, niin eipä Mobitronicit kiinnostaisi, kun satasellakin saa toimivia kameroita. Korjaukseenkaan ei tuon ikäistä kannata viedä ainakaan maahantuojalle, koska sekin maksaisi muutaman kameran hinnan. Joten: käy läpi liitokset, hapettumat, kokeile eri vaihtoehtoja nappuloista ja avaa tarvittaessa paikkoja sieltä missä onnistuu. Ehkä vika löytyy ahkeruudella.

TERVO JARI 11.09.2014 21:06

Voiskos olla että Suomalainen Rauno tietäis/tuntis nuotkin vermeet, lämppärit/laturit Rauno hallitsee . . .

Soitappa ja kysäse, se ei paljoo vielä kustanna.

Raunolle puhelin numero on : 0405414228

Tiedot tältä saitilta.

KOLEHMAINEN KARI 06.10.2014 15:47

Sieltähän se ongelman aiheuttaja löytyi. Nimittäin kameralta tulevan piuhan liitin näyttöön oli joko löystynyt taikka hapettunut. Töpselin irroitus ja paikalleen pano riitti. - Katastelen tässä vielä jonkin aikaa, josko vika uusiutuisi. Mutta uusiutuu taikka ei, tulen panemaan liittimiin himpun verran CRC:tä.

Kiitos veljet vinkeistä!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.