Tv-Ufo

KERÄNEN KAUKO 16.08.2014 17:57

Meillä oli jonkin sortin ufoantenni aikaisemmassa autossa ja sillä näkyi kaikkialla tässä maassa. Nyt uudessa autossa on myös jokin ufo, mutta sillä ei saa yhteyksiä millään jos olet vaikka kilometrin sivussa päätieltä. Nytkin olen Sulkavalta 4km Partalansaaren sillan pielessä. Mainoskanavat tuli listaan, mutta yle päätti olla tulematta. Kysymys: Onko näitä ufoja/pyöreitä lautasia) monen sortin ja jos on, niin mikä niistä näkyisi parhaiten?

VÄLIMÄKI JARMO 16.08.2014 18:11

Jos mainoskanat pelaa kokele laskea tai nostaa antennia n10cm kerralla,ja hakea kanavat uudestaan,joskus auttaa. JV

HALINEN HARRI 16.08.2014 18:14

Noilla nykyisillä antenneilla on ominaisuus (ainakin Ufolla) että heikommissa paikoissa myös antennin korkeus vaikuttaa yhteyteen. Jo kymmenen sentin korkeusmuutos saattaa tuoda kanavanipun esille. (Huom myös muutos alaspäin.) Jos jokin kanavanippu (kanava) ei tule esille kannattaa suorittaa mauaaliviritys. Sitä varten pitää olla mukana tieto kanavanipusta ko alueella. Edellisessä alueiden esittelylehdessämme oli nuo niput, mutta nyt uudessa ne on katsottu tarpeettomaksi. Varmaan asioista päättävä ei harrasta matkailua. Nuo niput saa myös digitan nettisivuilta jolta ne kannattaa tulostaa mukaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2014 klo 18:17:33 Oli tuo Jarmo samanaikaisesti ehdottanut samaa kuin minäkin. Tästä nuo niput: http://www.digita.fi/kuluttajat/tv/nakyvyysalueet

KERÄNEN KAUKO 16.08.2014 18:27

Kiitos!

Pitääpä alkaa opettelemaan :)

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.08.2014 18:39

"Kysymys: Onko näitä ufoja/pyöreitä lautasia) monen sortin ja jos on, niin mikä niistä näkyisi parhaiten?"

Yleensä kun kehutaan Ufo antennia niin kyse on nimenomaan Triaxin Ufosta. Kopioita lienee pilvin pimein.

KERÄNEN KAUKO 16.08.2014 18:45

Pitääkö paikkansa, kun eräs sanoi selitykseksi jotain 4G suojauksesta, että se rajoittaa näissä uusissa ufoissa?

HALINEN HARRI 16.08.2014 20:25

En minäkään tajunnut tuota aiempaa kirjoitusta koskien 4G -verkon suojausta. Toimiiko suojaus jollain muulla taajuusalueella? Nuo tv-niput toimivat alle 890 MHz:n alueella ja GSM taajuudet 890-1880 MHz riippumatta ovatko ne ns. vanhoja 900:a tai muita uudempia. Ne vanhat 450:t taisivat toimia juuri nykyisillä tv-taajuuksilla? Tottakai varmaan läpi/ylilyöntisignaaleja tapahtuu muttei ymmärtääkseni yleisesti. Tämä ala ei kuulu osaamiini aloihin, joten alan ihmiset voisivat selventää.

VALTONEN TERO 16.08.2014 21:09

Minulla on ihan samanlaisia kokemuksia Kaukon kanssa. Vanhassa autossa (vm. 2006 Hobby) oli itse asentamani Triaxin ufo, joka toimi loistavasti paikassa kuin paikassa. Ufo oli nostettavan maston päässä, mutta ei ollut tarvetta nostella tai käännellä, kun kaikki kanavat näkyivät yleensä ns. kertalaakista. Tuon antennin vahvistin sai virtansa tv:n kautta.

Nyt uudessa autossa (LMC) on myyjäliikkeen asentama Triax ja todella harvoin löytyy kaikki kanavat. Viimeisellä, n. viikon Etelä-Suomen reissulla taisi Rastilassa löytyä kaikki kanavat, muualla jäi aina jotkut näkymättä. Ja yritin nostaa ja laskea antennia, mutta ei se ongelmaa ratkaissut. Olen käynyt läpi antennijohtojen liitokset, mutta mitään vikaa en ole löytänyt. Tämän antennin vahvistin saa virtansa erillisestä 12 V -virtalähteestä. Epäilin huonon näkyvyyden johtuvan huonosta tv:stä (Finlux), mutta ei Grundigiin vaihto tuonut helpotusta.

Yksi ja mahdollisesti ratkaiseva ero noissa autoissa on katon materiaali. Hobbyssä alumiinia ja LMC:ssä käsittääkseni lasikuitua. Antennihommista en paljon ymmärrä, mutta paljon puhuvat ns. maatasosta, jota ei muovikatolla synny. En tiedä onko vika tässä, mutta itse en enää muutakaan selitystä löydä. Vaikka kyllähän Triaxia käytetään paljon veneissäkin, joissa usein on lasikuituisia rakenteita.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.08.2014 21:27

Ei tuo Triaxin Ufo vaadi mitään maatasoa, maataso korkeintaan sekottaa sitä

HALINEN HARRI 16.08.2014 21:48

Markku! Miksi se korkeuden muuttaminen saa toisen nipun signaalin tulemaan tv:lle? Kun viritin korkealla eli antennitankoa oli n 80 cm ylhäällä sain yhden kanavanipun. Kun laskin kiinni kattoon sain toisen, aiemmin viritetty ei kadonnut.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2014 klo 21:52:43 Olen aina kuvitellut että maatasona toimii auton/vaunun katto riippumatta taajuudesta/antennin tyypistä.

KARJALAINEN ALPO 17.08.2014 07:23

Minulla kahdessa autossa Triax Ufo siten, että korkeutta voi säätää ja se on toiminut hyvin.

Mutta kyllä näkyvyyteen vaikuttaa myös television virittimen laatu.

Heikolla virittimellä varustettu tv ei saa hyvästäkään antennista kuvaa aina kuvaa. tai sitten vain osan kanavanipuista.

Kirjoitan kokemuksesta.

VEIJOLA ESA 17.08.2014 08:54

Kesän aikana Digita suorittaa eri puolella Suomea lähetinasemien mastojen huoltotöitä, jolloin saattaa esiintyä lähetyskatkoksia tai tehonalememia. Silloin näkyvyys saattaa huonontua. lisätietoa digitan nettisivuilta.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 17.08.2014 11:45

"Olen aina kuvitellut että maatasona toimii auton/vaunun katto riippumatta taajuudesta/antennin tyypistä. "

Maatason vaativat ns. piiska-antennit (auton radioantenni) joissa dipolin toisen puolen muodostaa maataso http://fi.wikipedia.org/wiki/Maatasoantenni. Sen sijaan TV vastaanotossa käytetyt loggaritmisperioidiset eli log-antennit eikä dipoli- tai yagi antennit tarvitse maatasoa

Tietysti signaalin voimakkuus vaihtelee korkeuden (sijainnin) mukaan ja voi olla suurempi lähellä kattoa asiaan voi vaikuttaa myös katosta tulevat heijastukset. Heijastukset voivat parantaa tai huonontaa vastaanottoa. Digi vastaanotossa heijastuksista saattaa olla jopa hyötyä kun ne analogisessa TV.ssä aiheuttivat haamukuvia.

On olemassa nyrkkisääntö jonka mukaan 6 kertaa antennin suurin mitta tulee olla vapaana kun mitataan antennia vapaassa tilassa

Käyttäjän lisäys viestiin 17.8.2014 klo 11:57:03 loggaritmisperioidiset po. logaritmisperiodiset eli logperiodiset

HALINEN HARRI 17.08.2014 12:16

Meni minulta sekaisin tuo tuo maataso ja heijastuma. Edelleen uskon tuon katon toimivan heijastimena ja maston korkeus säätää heijastuman tehoa. Elän varmaan tässä uskossa lopun ikääni.

KORPPI SEPPO 17.08.2014 18:46

Vaihtuiko tv samalla?? Jos, niin olisiko vika tv:n herkkyydessä??

HALINEN HARRI 17.08.2014 19:37

Jos minulta kysyt niin kokemukseni perustuu kahteen eri autoon joissa yhteensä neljä televisiota.
Toisessa autossa Triax Ufo ja toisessa Kaben malli joka ei nostettavissa. Televisioiden herkkyys noin samanlaista vaikka kaksi televisiota (lättiä kaikki) onkin vuosien myötä vaihtunut, asia joka eniten vaikuttanut virittämisiin on auton sijaintipaikka. Tuo Triaxi on antanut kuvan kun korkeutta vaihdellut ja Kabe taas jossain vaatinut manuaalivirityksen. Kun Kabessa oksa 20 cm:n etäisyydellä kuvaa ei tule. eli heijastumat eivät riitä kuvaan.

TAIMIO REINO 18.08.2014 07:11

Tämä kesä on ollut tuskaista tuon TV:n kanssa. Ennen ei juurkaan tarvinnut antenniin kajota mutta nyt sitä saa pyörittää ja nostella kyllästymiseen asti. Ainoa, mikä on edellisiltä kesiltä muuttunut, on PLUS-TV kortin vaihtuminen WELHOn korttiin ja CI-lukijan muuttuminen CI+ lukijaan. DIGITAn sivuilla on onneksi todella hyvät listat kanavanipuista ja hyvin toimiva hakumoottori (linkki alla). Laittaa vaan oman sijainnin niin vasteena tulee paikassa mahdollisesti näkyvät mastot ja suuntima niihin. Eli kannattaa pitää kompassia mukana niin saa käsityksen siitä, mihin suuntaan antennin pitäisi osoittaa. TV on Finlux, semmoinen DVD-pyörittimellä varustettu, ikää sillä n. 3 vuotta. Se, että tekee virityksen ensi asennuksen kautta, auttaa myös joskus.

http://www.digita.fi/kuluttajat/karttapalvelu/tv_n_karttapalvelu

KERÄNEN KAUKO 18.08.2014 08:14

Joku kysyi että vaihtuiko TV? Kyllä vaihtui. Hyvinkin voi olla siinäkin se ongelma. Täysin maallikkona en näistä ymmärrä.

Siinä oli sekin vaiva, että kun akun jännite nousi 14,2 silloin sammui koko TV. Nyt siihen laitettiin tasaaja.

Hieman harmittaa, kun meinasin etten hommaa koko telkkaria, mutta sitten pyörsin sanat. Ja tuli laitettua.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.08.2014 10:34

Kauko kirjoittaa16.8.2014 klo 17:57:36 Nyt uudessa autossa on myös jokin ufo, mutta sillä ei saa yhteyksiä millään jos olet vaikka kilometrin sivussa päätieltä.

Tuo näkyvyyshän ei liity millään tavoin tiestöön :)

Nykyään on ongelmana maksuTV:tä katselevilla, että lähetyksiä tulee kahdelta suunnalta. Osa tulee Digitan asemilta ja osa DNA:n asemilta jos haluaa katsoa koko tarjontaa pitää olla ympärisäteilevä antenni joka ottaa vastaa joka suunnasta.

Sitten vastaanotosta tuo antennin sijainnin muutos jo parillakymmenellä sentillä saattaa muuttaa tilanteen aivan toiseksi. Usein liikennevaloissa tilanteen huomaa kun kuuntelee radiota. Radion kuuluessa huonost jo pieni auton liikutus saa äänen paranemaan.

Tuo TV:n sammuminen johtuu varmaan suojapiiristä jonka on tarkoitus suojella telkkaria ylijännitteeltä.

HALINEN HARRI 18.08.2014 11:58

Markulle erityiskiitos hyvistä ja selventävistä vastauksista! Tuollaista avunannon tuleekin olla.

PESONEN TERHO 18.08.2014 13:58

Triax UFO 150-antenni vene- ja matkailuajoneuvokäyttöön LTE-suodattimella

Triax IFP 529 12-24V virransyöttölaite UFO-antenneille
HALINEN HARRI 18.08.2014 17:22

Juuri tuo paketti minulla oli edellisessä autossa. Olin siihen tyytyväinen.

KERÄNEN KAUKO 18.08.2014 17:26

Markku: "Tuo näkyvyyshän ei liity millään tavoin tiestöön :) " No ajattelin maalikkona, että se vaikuttaa. Oltiin heinäkuussa Puolangalla Kajaanintieltä n.kilometri sivussa vaaranlaella. Ei yhtään kanavaa...

Kiitos vastauksista! Pitää yrittää jotenkin sompailla... tarkastan nuo Teron antamat jutut.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.8.2014 klo 17:32:10 jatkampa vielä kun muistui:

Onko jotenkin nuo radio ja tv kytköksissä toisiinsa?

Kun oli radio auki ja laitoin kanava haun päälle tv:ssä katosi radiosta kanava melkein kokonaan.

Kokeilin sitä muutaman kerran ja aina kävi niin.

HAAPANEN TIMO 18.08.2014 19:47

Virransyöttöön on muitakin vaihtoehtoja, esim. http://www.ebay.it/itm/INSERITORE-DI-TENSIONE-CBVICKY-MMC860-PER-INSERIRE-12V-SULLA-DISCESA-CAVO-SAT-/271531886738?pt=IT_Decoder_Satellitare_DTT&hash=item3f388fc892&_uhb=1

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.08.2014 20:06

"Onko jotenkin nuo radio ja tv kytköksissä toisiinsa?"

Tuo telkkari ilmeisesti tuottaa häiriösignaalia joko ilman kautta tai sitten virransyötön kautta. Onko telkkari 12 voltin syötössä? Onko toiminta sama paikasta riippumatta eli radiossa ja telkkarissa ovat kanavat (taajuudet) muuttuneet ja häiriö jatkuu?

Jos häriö on paikkariipumaton, eli sama tapahtuu useamman lähetysaseman alueella (jolloin taajuudet ovat muuttuneet) häriö sotkee ilmeisesti radiota 12 V virransyötön kautta. Tai telkkari säteilee niin vahvaa häiriötä, että taajuuden vaihto ei auta. Nykyään tosin kaikkien elktronisten laitteiden pitäsi läpäistä häiriöttömyys testit (voihan se telkkari olla tietysti viallinenkin). Mikäli häriö ilmenee telkkarin 12 V:n syöttöä käytettäessä voisi kokeilla telkkarin kytkemistä 230 V:n verkkoon.

Telkkarin virtajohtoon voisi koettaa asentaa häriönpoistopiirin, mikäli ongelma on häiritsevä (saatavana autoradio asennuksia tekevistä liikkeistä). Häiriö voi siirtyä myös ilmateitse jolloin sitä voisi tutkia patterikäyttöisellä radiolla.

PESONEN TERHO 18.08.2014 20:19

Kake, onkohan sinun kytketty radiokin ufo-antenniin.

KERÄNEN KAUKO 18.08.2014 21:06

Pittääpä kysyä asentajalta.

Kiitos taas vastauksista

POIKULAINEN ESA 09.09.2014 15:02

Soliferin -07 "ufo" joka on jo tehtaalla asennettu on todella tehokas. Tänään kävi miehet mittalaite autolla pihassa ja totesivat meidän pihassa olevan häiritsevää säteilyä joka pisti kilometrin päässä olevan tele tukiaseman vaikeuksiin. Syyksi paljastui Soliferin anteeni. Ilmankos kuva näkyykin paikassa kuin paikassa. Anteeni on käyttö kielossa ja vaihdettava uuteen. En uskoisi jos näin ei olisi käynyt. Ei taida uusi traix ufo pystyä samaan linkkien häiritsemiseen jonka laitan vanhan tilalle. Yleensä mulla on pihassani virrat poikki pääkytkimestä mutta nyt on ollut pari viikkoa virrat päällä ja heti tuli tulosta.

NYYSSÖNEN KAJ 10.09.2014 10:30

Minulla ollut tuo Triax Ufo autossa jo kolme vuotta mutta missään ei tule minkäänlaista kuvaa TV:stä. Pitäisikö se myytipakkaus avata?

HAAPALA HEIKKI 10.09.2014 12:39

Kokeile erikseen ostettavaa 4G suodatinta (esim. Biltemalla 15 €). Minulla auttoi ainakin Helsingissä, jossa ilman sitä ei meinannut löyttää kaikkia kanavia. Saksa, Ranska, Italia ja Itävalta reissulla, joka paikassa löytyi kymmeniä kanavia. Ei tarvitse nostaa eikä käännellä yhtään. Kokeilin ennen asennusta autoon antennia, ja totesin sen olevan paljon herkempi pysty asennossa, mutta silloin sen suuntaaminen on pakollista.

NIEMINEN PENTTI 12.09.2014 22:14

Ostin keväällä Triax Ufo 120 antennin kun sitä tällä palstalla niin kovasti kehuttiin. Eikä ne kehut olleet katteettomia.Ajelin reissun äskettäin keski-Ruotsissa ja keski-Norjassa. Kaikkialla sain erittääin hyvin kuvan näkymään. Olin syrjäisimmissäkin paikoissa ja aina näkyi,muttei useinkaan jos antenni oli aivan ala-asennossa. Mutta kun nosti kymmenen senttiä tai enemmän niin jo näkyi.Eikä tarvinnut suunnata , sen kun nostit sopivaan korkeuteen. Korkeus piti sitten hakemalla hakea. Kuten tuolla aiemmin jo mainittiin niin jo kymmenen sentin korkeusmuutos sai ihmeitä aikaan.Mulla on erillinen 12 v virralla toimiva vahvistin. TV on kyllä uusi, mutta vanhaan televisioon meni antennikaapeli tuon vahvistimen kautta, joten annoin kaapeleiden olla kuten aiemminkin, ja hyvin on toiminut.

POIKULAINEN ESA 13.09.2014 06:48

Triax Ufo140 + erillinen niiden oma 12V virtalähde/vahvistin tuli asennettua ja hyvin näkyy pihassa vaikkei nosta anteniakaan yhtään ylös katosta. Nähtäväksi jää häiritseekö tämä teleliikennettä kuten vanha ufoni.

KÄRKKÄINEN HANNU 11.11.2014 14:57

Melkein pakko on kysyä viestiketjun aloittajalta, onko autosi Adria. Etsimme kerran yhteen autoon vikaa, vaikka anteeni oli sama kuin minulla Hobby autossa. Vika selvisi Adrian alkuperäiset tv kaapelit ovat ohemmat. Tämä sama ongelma tuli minulle kun vaihdoin Adria vaunun. Kokeilkaa toimiiko teillä, vahvemmalla kaapelilla? Mulla toimii.

ESKOLA JUSSI 11.11.2014 15:20

Mitähän tuollaisen ufo-antennin asennus maksaa risuantennin tilalle?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 11.11.2014 17:15

Tarvitset nuo

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/48357/dtncc/Triax-UFO-150-antenni-vene-ja-matkailuajoneuvokayttoon-LTE-s#BVRRWidgetID

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/31410/cdbgv/Triax-IFP-529-12-24V-virransyottolaite-UFO-antenneille-akkuk

Niin ja lisäksi peukalon kämmenen reunaan.

POIKULAINEN ESA 12.11.2014 05:15

Ota samalla näitä tarpeellinen määrä. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/16612/cctxx/Fuj-tech-F-liitin-kierrettava-6-4mm Vanhan ajan liittimet ei käy virransyöttölaitteelle+ufolle. Ufossa voi tulla liitin mukana en muista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.