Kotelomarkiisin itse asennus/laitto autoon onnistuuko ??

WITICK ROGER 01.08.2014 10:46

Onko kukaan asentanut itse autoon kotelomarkiisia ?? saisko vinkkejä neuvoja miten onnistuu ja laitetaan itse ? Aloittelevana kaikki uutta :D

TOIVONEN MARTTI 01.08.2014 11:18

Heti on sanottava etten ole asentanut itse mutta korjannut kyllä jonkun toisen asennuksen. Hiukan ajatuksia.

Ensinnäkin sen paikka pitää miettiä niin ettei ovi ota markiisin käsivarsiin kiinni kun markiisi on auki normaaliasennossa. Mun autossa piti markiisia siirtää vajaa puoli metriä eteenpäin niin että ovi aukeaa kunnolla.

Markiisi pitää laittaa mahdollisimman ylös ja voi olla että tarvitaan autokohtaisia sovitteita. Mun autossa oli katon ja seinän sauman peitelista juuri siinä kohdin mihin markiisi piti laittaa ja siksi tarvittiin paksuhkot alumiinilevyt markiisin kiinnityslevyjen alle tasaamaan se listan tasalle. Mun markiisissa näkyi olevan merkintä aina kiinnityskohdalla.

Seinän rakenteesta riippuu miten tukevasti markiisin kannatinlevyt saa pultattua seinään. Jos siellä on rimoitusta kannattaa katsoa voisko levyn saada niin että se saa kannatusta rimoista. Kannattaa miettiä sitäkin laittaisko sisäpuolelle vahvikkeen kohdistamaan rasitusta laajemmalle alueelle. Esim. yläkaapista takaseinä pois ja sinne tulkeva levy ja kiinnitysruuveihin vielä leveät aluslevyt. Markiisi rasittaa seinää aika kovasti.

Kotelomarkiisi on tosi painava, meillä taitaa olla 3,5 metrinen omnistor 5800 ja sen paino kai on jotain 40 kg. Eli kun sitä nostaa paikalleen tarvitaan tukevia pukkeja tai tikkaita ja hyvä kaveri apuna. Ja kiinnityksen on syytä olla tukeva tuollaisen painon kanssa.

Markiisin yläpuoli on hyvä tiivistää ettei vesi juokse katolta markiisin ja seinän välistä. Tarkoitukseen myydään muovilistoja. Mun autossa asentaja oli laittanut väliin runsaasti silikonia, itse poistin sen ja laitoin jotain elastista Sikaflexia. Se sitoo omalta osaltaan markiisin paikalleen.

Kyllä sen voi itsekin asentaa mutta pitää olla sitten varma siitä ettei aina isomman töyssyn sattuessa mieti pysyykö painava markiisi varmasti matkassa... mot

HAAPANEN TIMO 01.08.2014 11:41

Auton merkki ja vuosimalli olisi kiva tietää. Mun halpisrollerissa on n. 75mm leveä puu seinän sisällä markiisin asennusta varten, ja joihinkin nykyautoihin asennetaan pelkällä liimalla.

@timppa

WITICK ROGER 02.08.2014 12:17

Kiitos vinkeistä :D Olen tullut siihen tulokseen että asennutan sen ammattilaisella niin tulee niin kuin pitääkin ja ei tarvitse miettiä menikö oikein vai ei ?? :)

TERVO JARI 02.08.2014 13:49

Suosittelen käyttämään ammattitaitosta asennusliikettä.

Ei se ole takuu kunnontyöstä että työn tekee jokin valtuutettu asennusliike, töpeksijöitä löytyy merkkiliikkeistäkin.

Kysele tutuilta josko heillä olisi tietoa vastuuntuntoisesta asentajasta/asennusliikkeestä.

Olen nähnyt merkkiliikkeen asentaman markiisin, surkeasti asennettu ja läpipulttaukset vuoti.

Pyörätelineen asennus yhtä surkee . . .

Hinta kova, työnjälki persiist. . .

KOISTINEN TOIVO 02.08.2014 14:59

Näytää olevan jonniiverran vaikia johonkin. Tuohon mejän kulukimeen nosti asentaja käpälät pystöön. Sanoi, että ei hänen laitto onnistu, eikä huonoa työtä kehtaa tehhä. Olen jonnii viikon kattellu sillä silmällä, josko ostasi semmosen ihmesahan, ja laiitelis kiinnikkeet itte, kun ei tarvi tunteja laskea. Joutuu vähän ilmeisesti aukomaan sisustaa. Mutta pittää tuumata systeemi rauhassa, ja sitten alottaa. Sutta on heleppo tehä hosumalla. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.