Etuteltta talveksi

NIINIKOSKI JUSSI 03.07.2014 13:14

Terve,

Vaunun talavikäyttö on harkinnassa. Jonkinlainen etuteltta taitaa olla pakollinen varuste estämään enimpien lumien sisäänkulkeutumisen.

Minkälaisiin asioihin talviteltan hankinnassa pitää kiinnittää huomiota? esim Mitä materiaalia seinät kannattas olla, hyvin hengittävää vai muovipussia, vai onko väliä? Mitä virkaa on sisäkatolla? Mitä ne talviputket on, joita tunuu vilkkuvan myynti-ilmoituksissa? ymym

HAKALA SAMI 03.07.2014 18:41

Talviputket sisältää kattoon lisäputkia, ja mahdollisesti ylimääräisiä pystyputkia keskelle telttaa, kantamaan mahdollista lumikuormaa. Materiaalin puolesta käytännössä kaikki merkkiteltat kestää talvikäytön, esim Isabellan universal-sarja, Trion mini-midi-maxi ym ovat suhteellisen varmoja valintoja talvikäyttöön Svenska Tältiltä löytyy myös vastaavia, mallinimeä en nyt muista. Jopa Reimon hallpisteltta Bergamo pääsi yllättämään ja kesti yllättävän hyvin talvikäytössä, kunnes olin vähän pidempään poissa ja lumikuorma taivutti yhden putken. Telttakangas kesti silti, vaikka oli huonompaa kuin monessa kesäteltassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.