Miten todetaan megatavujen kulutus?

HAAPANEN TIMO 29.06.2014 15:02

Mulla on tuollainen känny: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/34361/dkqjg/Samsung-Galaxy-Express-i8730-4G-Android-alypuhelin-titaani

Nyt sitten mennään ulkomailla kännykän jakamalla verkolla nettiin ja pitäisi nähdä kulutus. En onnistu millään sellaista toimintoa löytämään.

Olisiko neuvoja?

@timppa

TOIVONEN MARTTI 29.06.2014 15:26

Google play:stä lataat sopivan sovelluksen joka mittaa sekä puhelinverkon kautta että wifin kautta menneet ja tulleet bitit. Itse kokeilin paria ja havaitsin hyväsi semmoisen kuin Traffic Counter. Laskee paivittäisen kulutuksen ja sitten itse valitsemasi pidemmän ajan liikenteen. Taitaa laskea vielä smsviestitkin. En muista onko ilmainen vai maksaako ehkä euron - pari. Hintansa väärti jos netti on maksullinen. mot

KÄMÄ JUHA 29.06.2014 15:28

olisiko samassa valikossa kuin S4 mallissa?......asetukset->yhteydet-> lisää verkkoja-> datan käyttö

HAAPANEN TIMO 29.06.2014 18:35

Nythän vasta huomasin hälytyksen rajan siirtomahdollisuuden siinä datan käyttö kohdassa.

Latasin tuon Martin vinkin, pitää sitä tutkia.

@timppa

HAAPANEN TIMO 30.06.2014 09:06

Luin hesarin näköislehden päästä päähän, Traffic Counter näytti n. 40megaa kulutukseksi. Euroopassa tulee kympin hesari, liian kallis.

Paljon raskaamaksi on se lehti mun mielestäni tullut, joku iso mainossivu vie neljäkin megaa.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 30.06.2014 10:21

Ei noi näköislehdet ole mikään kovin fiksu keksintö. Jos lehteä lukis vaikka tabloidkokoisella hyvin tarkan resoluution kuvaruudulla voisi asiassa olla itua mutta ei ole mitään mieltä katsella alunperin isokokoista sivua jollain paljon pienemmällä ruudulla ja maksaa siirtoyhteydessä maltaita turhasta datasta. Suurin osa datasta on mainosta ja mun mielestä maksaminen siitä että saa katsella jonkun mainoksia ei ole järkevää.

Lehden kustantajille on tietty tärkeää voida kertoa mainostajille että juu, kaikki mainokset näkyy mutta kyllä nettimainonta ja lehtimainonta on niin erilaisia että ei niitä kannattaisi yrittää sotkea. Lehtimainos perustuu kuitenkin isoon kokoon ja nettimainoksessa taas voi olla liikkuvia osia, linkkejä, kaikkea sellaista mikä perustuu netin luonteeseen.

Kokeilemani Turun sanomien näköispainoksen katsominen ulkomailla maksullisen datayhteyden kautta olisi sulaa hulluutta. Lataus kestäisi monta minuuttia ja maksaisi halvankin nettiyhteyden kautta aika paljon. Saman uutistarjonnan saa lehden tavallisten nettisivujen kautta paljon kevyemmin ja nopeammin.

mot

HAAPANEN TIMO 30.06.2014 13:53

Hesari lataa sivun kerrallaan, ei siihen aikaa mene, ja luin 13'' läppäriltä. Sitten känny tietysti tekee omia hommiaan kun saa tilaisuuden, kattelee sähköpostit ja pahimmillaan päivittää jotain. Lisäksi mun tunnin lukutuokiossa kännyn akusta meni 40% Kyllä tikussa oleva kortti taitaa olla paras vaihtoehto.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.