Tuulilasikameran kapasiteetti

PALM PEKKA 21.06.2014 09:02

Aikomuksena on ostaa tuollainen kamera. Kaikissa ilmoitetaan vain kortin koko joten kuinka pitkään 32 GB kortti nauhoittaa. Miten olette toteuttanut matkan aikana mielenkiintoisten pätkien tallentamisen koska jos kamera aina aloittaa alusta niin vanhat videot häviää.

Koska valintaa on runsaasti niin mikä mielestänne olisi paras noin 50 euron laite.

Miten kamera kytketään auton virtajärjestelmään vai kytketäänkö ollenkaan. Saako noihin sitte uusia akkuja jos vanha väsyy.

ITE

LAHTI KIMMO 21.06.2014 10:57

Mulla on kiinasta tilattu (dx.com) alle 50 euron hintainen kamera. Muistikortin koolla nyt ei mielestäni ole kovin paljoa merkitystä. Perusidea on se, että se kamera nauhoittaa sinne kortille muutaman minuutin mittaisia tiedostoja (128MB). Kun kortti tulee täyteen niin se alkaa tallentamaan entisten päälle vanhimmasta alkaen. Sitten kun näet liikenteessä jotain jonka haluat talteen niin painat yhtä nappia niin se lukitsee sieltä sen tiedoston jota oli nauhoittamassa plus edellisen. Nämä kaksi tiedostoa ovat siis suojattu. Tämän jälkeen tallennus jatkuu luuppina normaalisti ja lukittujen tiedostojen päälle ei siis tallenneta. Kannattaa sitten kirjoittaa noiden tapahtumien päivät ja kellonajat muistiin kun on jotain mielenkiintoista lukinnut. Löytyy sitten myöhemmin tärkeät pätkät helpommin kun tietokoneella tutkii kortin sisältöä. Mun kamera tallentaa myös äänet. Ei kannata kertoa vaimolle tästä ominaisuudesta :D . Äänen tallenuksen saa toki asetuksista poiskin. Virransyöttö tup.syt liitännästä. Kaikki toimii automaattisesti. Autoon virrat päälle, tallennus alkaa...

VÄLIMÄKI JARMO 21.06.2014 10:59

Tuo prego joka mulla on aloittaa kuvaamisen kun laitan auton käymään,siis johto kamerasta tup.syt. liittimeen,ja 32 kortti on useamman tunnin mittainen,en tiä tarkkaan mutta mulla riitti jurva-halsua jurva ihan hyvin,eli n4 tuntia. JV

PALM PEKKA 21.06.2014 11:08

KIITOS tuo selvensi asian. ITE

AHJOS TIMO 21.06.2014 12:02

Eri kamerat toimivat eri tavoin. Minulla ei ole tuollaista edellä kuvattua lukitusnäppäintä. Kun tiedän kortille tallentuneen jotakin sellaista, minkä haluan pysyvästi talteen, vaihdan kortin seuraavalla taukopaikalla. Kamerani tekee tasan viiden minuutin pituisia videoita, joista jokainen on hiukan alle 1 Gt kokoinen. (Tietysti moottorin sammuttamisen yhteydessä viimeinen video jää aina lyhyemmäksi.) Käytän 16 Gt:n kortteja, jolloin siis kortille mahtuu 16 x 5 min = 80 min = 1 tunti 20 min.

NYYSSÖNEN KAJ 21.06.2014 14:08

Minulla tuurin kyläkaupasta ostettu autokamera joka tallettaa 32 GB kortille n. 4,5 - 5 tuntia. Eli riittää ihan hyvin ekalle tauolle asti joka pidetään v ähän ennen kuin 4 tuntia on täynnä. Minulla on kaksi 32GB korttia ja yksi 16 GB kortti joka tuli kameran kanssa.

TERVO JARI 21.06.2014 15:30

Akku väsyy turhan pian, paree sellainen joka käyttää auton sähköjärjestelmää hyväksi, silloin se käynnistyy automaattisesti ja sammuu myös automaattisesti.

Investoin itselleni tollasen : https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/transcend-drivepro-200-langaton-autokamera

Käy ja kukkuu . . .

Muistikortteja on hyvä olla useita, jos käyttää noita tallenteita jälkikäteenkin . . .

Tuosta kortin tallennus nopeudesta jatkokysymys:

Mukana tuli 16 kikanen tallennusnopeusnumerolla 10 kortti

Kokeilin 32 kikasta joka on tallennusnopeusnumeroltaa 6, lopputulemassa en huomannut eroa tuon 16 kikasen tallennusnopeus 10:seen? Pitäisikö olla eroa ? Parhaalla laadulla ilman ääntä tein talletuksen . . .

AHJOS TIMO 21.06.2014 19:53

Jari Tervolle: Oman kamerani mukana tuli yksi nopeusluokkaa 4 oleva 32 Gt kortti ja olen itse ostanut nopeusluokkaa 10 olevia 16 Gt kortteja. Kuvan laadussa en huomannut mitään eroa, mutta yhdessä vaiheessa se kameran mukana lahjaksi saatu kortti lakkasi kokonaan toimimasta.

NIEMINEN RAIMO 21.06.2014 21:24

Tuosta selviää että mm HD-video vaatii toimiakseen tökkimättä vähintään luokan 6 kortin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital

@rami

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.