Varoitus Blogspot.comissa bloggaaville

AHJOS TIMO 13.06.2014 14:46

Varoitus: Varo tekemästä tätä samaa virhettä, jonka minä tein tänään:

Kirjoitin tänään muutaman rivin lisäyksen erääseen vanhaan, hyvin pitkään blogikirjoitukseeni. Sitten ajattelin, että se tänään kirjoittamani lisäys sopii paremmin sen jälkeiseen kirjoitukseen. Niinpä en painanut painiketta "Julkaise" vaan " Palauta luonnos". Oletin, että sen jälkeen kirjoitus on taas sellainen kuin se oli tänään ennen kuin aloin sitä muokata. Mutta systeemi palauttikin sen kirjoituksen aivan ensimmäisen luonnoksen, jossa ei ollut vasta kuin muutaman rivin pituinen ennakkotieto, mitä aion siihen kirjoittaa. Monien viikkojen aikana miettimäni ja muokkaamani sisältö meni siis hukkaan. (Kirjoituksen sisältönä oli luettelo asioista, jotka pitää muistaa hoitaa ennen pitkälle matkalle lähtöä.)

NYYSSÖNEN KAJ 13.06.2014 15:05

Ihan vastaavasti minulle kävi kun Picasawebissä halusin poistaa Google+ palvelun niin se poistikin kaikki mitä minulla oli Googlella kuvat ja gmail toiminnot. Mutta minut pelasti se että kansiot olin tehnyt pääsääntöisesti kahdella läppärillä jossa kuvat kuvatekstein olivat.

Eli jatkossa kirjoita blogi paikallisesti ja siirrä verkoon Copy->paste tekniikalla

AHJOS TIMO 13.06.2014 15:19

Suoraan blogiin on mukava kirjoittaa ja tekstiä voi sitten lukea ja täydentää eri koneilta. Joistakin kirjoituksista olen ottanut varmuuden vuoksi kopion paikalliseen koneeseen. Silloin verkossa on aina ajantasaisin versio ja eri koneissa on kopioita aiemmista tilanteista. Jos verkkoversio häipyy, silloin menettää enintään tuoreimmat muutokset.

Kirjoitin tuosta ongelmastani Blogspotin tukifoorumille. Jännä nähdä, tuleeko sieltä mitään apua. Epäilen.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.6.2014 klo 18:58:52 Sainkin tukifoorumilta melko pian vastauksen: Mitään ei ole tehtävissä, tekstini on menetetty.

NURMI JANI 15.06.2014 09:58

Saattaa olla kaukaa haettu, mutta voit yrittää etsiä vanhaa kirjoitusta eri hakukoneiden cache:sta. Hakukoneethan tallentavat sivujen sisällön kun niitä "louhivat".

Nopealla Google-haulla löytyi esim. http://www.cachedpages.com/

AHJOS TIMO 15.06.2014 10:40

Tuhannet kiitokset tästä neuvosta! Tuon linkin takaa kadonnut tekstini löytyi ja sain sen nyt talteen sekä oman koneen kovalevylle että drive.google.comiin.

Olin etsinyt sitä jo cache-muisteista muualta lukemieni ohjeiden mukaan, mutta kaikista niistä tuli vain ilmoitus, että kyseistä sivua ei ole tallennettu. Kumma, että Googlenkaan tukiryhmässä ei osattu tuota neuvoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.