Netti asuntoautoon

VAHTOLA HEIKKI 07.06.2014 19:30

Täällä juuri karavaanarielämän aloittanut kaipaisi vinkkejä, miten ja keneltä kannattaa järjestää netti autoon? Läppärin käyttöön tarvitsisi...

Mites nuo 4G moggulat? Kannattaako? Toimiiko muualla kuin pääkaupunkiseudulla tai Oulussa? Vaikko kannattaako ottaa vain jonkinlainen 3G mokkula vai vai....?

Vinkkejä ja varsinkin kokemuksia ottaisin vastaan mielelläni,

Kiitoksia!

PASANEN MIKKO 07.06.2014 19:55

Terve Oman kokemukseni perusteella pystyn suosittelemaan kotimaan matkaliittymäksi Saunalahden 4G 'mokkulaa'. Ollut meillä vajaa 3 vuotta. Eipä ole ollut juurikaan leiriytymis- tai pysähdyspaikkaa, missä ei olisi toiminut. Viimeiksi tällä viikolla olemme olleet niin 'korvessa' kuin autolla olla voi itä-suomessa, nettiyhteydet toimi paremmin, kuin esim. Oittaan camping alueella.

Saattaapihan kyllä olla erillaisiakin mielipiteitä! Aiemmin, kun 4G verkko ei ollut kovin kehittynyt, meillä oli 3G. Sen toiminta oli aika vaatimaton.

AHJOS TIMO 07.06.2014 20:29

Ostin viime kesänä autoon tämän, johon laitoin Soneran nettitikun pystyyn: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/10869/dmncv/Netwjork-N-4G-WLAN-reititin

Mutta nyt se on jo tarpeeton ja poistettu autokäytöstä, sillä uusissa älypuhelimissa on toiminto "Verkon jakaminen". Kun sen kytkee päälle, lähellä olevat tietokoneet, tabletit ym. voivat käyttää nettiä sen kautta. Siis äypuhelimen lisäksi ei tarvita mitään muuta laitetta.

VEIJOLA ESA 07.06.2014 20:34

Ei tuo elisan 4g lte vielä ihan joka niemeen ja notkoon heidän karttojensa http://elisa.fi/kuuluvuus/ mukaan ylety. 900Mhz 3g kattaa kyllä laajemmin, jota korvessa todennäköisesti käytät, vaikka 4 g:stä maksatkin. Yhteyden nopeden voi kätevästi testata netistä saatavalla ilmaisella speedtest yhteysnopeusmittarilla niin tietää maksaako turhasta. saunalahti on meilläkin pelannut aika hyvin. Lisänä Sonera 3g täydentää varsinkin lapissa yhteyksiä. Tulevaisuudessa 4g lte tulee todennäköisesti korvaamaan 3g verkot myös syrjäseuduilla -ehkä?

ASIKAINEN MATTI 07.06.2014 21:21

Meillä on Samsungin tabletti, jota käytämme ajettaessa navigointiin Googlen ilmaisella navigaatio-ohjelmalla ja leirissä se toimii Wifi-asemana läppärille, jossa ei ole omaa yhteyttä operaattorin (Soneran) verkkoon. Systeemillä voi myös katsella Areenan, Katsomon ja Ruudun suoria sekä menneitä ohjelmia.

HIETAVUORI JUHA 08.06.2014 07:40

DNA n tikku , hyvin pelaa ainakin etelä Suomessa . Tätäkin rustailen täällä mökillä .

VAHTOLA HEIKKI 08.06.2014 10:28

Kiitoksia vastauksista! Pitääpäs ottaa nuo Saunalahti ja DNA tarkkailuun.

Itselläni on Soneran liittymä, joka toimii hyvin vähän siellä täällä. Esim. Heinolassa vieraillessani, se tökki todella pahasti. Paikoin sillä ei saa yhteyttä ollenkaan 3g verkkoon. Sama juttu oli Keuruun seudulla. Ei oikein toiminut.

BACKMAN JUHANI 08.06.2014 14:26

miksi tarvit oman liittymän kun otat puhelimen simkortin ja laitat sen mokkulaan toimii ainakin soneran liittymissä ja toimii samanhintaan pohjoismaissa kokeiltu ruotsissa ja norjassa viime kesänä ei moittimista etelästä pohjoiseen pohjoismaissa

AHJOS TIMO 08.06.2014 16:54

Jos se SIM-kortti on nykyaikaisessa älypuhelimessa, ei tarvita erillistä mokkulaa, koska puhelimen asetuksissa on toiminto "Verkon jakaminen". Liittymän pitää vain olla sellainen, että dataliikenne on kohtuullisen nopeaa ja kohtuuhintaista.

SUOMI SEPPO 09.06.2014 08:24

Soneran Sopiva paketin sim-kortti ei ole tarkoitettu mokkulakäyttöön ja siksi se ei toimi mokkulassa vaan ainoastaan puhelimessa.. Näin informoi Soneran tuki minua kun kuukausi sitten valitin että en saa sitä toimimaan mokkulassa. @seppo

KOSKINEN OLLI 11.06.2014 09:59

Minä nettitikun heitin kierrätykseen puolivuotta sitten. Lumia kännykässä on Sonera 4G ja sen asetuksista vaan käynnistää hetkessä internetin jakamisen, niin läppäri ottaa yhteyden automaattisesti kännykkään, ja käyttää kännykkää tukiasemana. Pieni ongelma on että kännykkä pitää liittää laturiin, jos pidempi nettivierailu, ja sitten se ominaisuus, että yhteys katkeaa automaattisesti tietyn ajan kuluttua, jos läppärillä ei vähään aikaan operoida. On myös matkassa Samsungin tabletti, jossa Saunalahden mobiililiittymä. Eteläistä Suomea kierrellessä en ole vielä osunut paikkaan jossa Saunalahti ei saisi yhteyttä nettiin. Sonera antaa hieman parempaa nopeutta lähes kaikkialla, mutta katvealueita on löytynyt, esim. Ohtakarissa ei sen avulla nettiin ollut asiaa.

JYLHÄ HANNU 12.06.2014 10:19

Jos omistaa nykyaikaisen matkapuhelimen niin niillä saa lähes kaikilla muodostettua wlan-verkon. Mokkulan hommaaminen on minusta turhaa. Läppäriäkään käytetään reissuissa enää kovin vähän. Tabletti on korvannut sen lähes kokonaan. Me käytämme Saunalahden liittymää ja hyvin on pelannut ympäri Suomea. En kuitenkaan usko, että se on sen parempi tai huonompi kuin muutkaan operaattorit. Tablettia suosin siksi, että laskut on maksettu, ennenkuin läppäri on edes käynnistynyt. Kaikissa roippeissa on kuitenkin omat hyvät puolensa ja kukin käyttäköön mitä lystää, mutta minun suosikki on nykyään Ipad. Operaattorin valintaan vaikutti se, ettei saunalahti rajoittanut dataa kuten Sonera.

HJY

KAASINEN PERTTU 12.06.2014 14:09

Kysymys? Onko tästä kokemuksia läppärin korvaajana on suhteellisen edullinen Clas Ohlsonilla. Samsung Galaxy Tab 3 Lite 7,0

TOIVONEN MARTTI 12.06.2014 14:35

Ei oo kokemusta mutta kun tuossa ei ole kuin wlan-yhteys vaatii se erillisen mokkulan tai muun keinon päästä puhelinverkkoon. Mun kokemuksen mukaan tablatti on käyttökelpoisin silloin kun siinä on vähintään 3G.

Mutta jos autossa on jo muuten internetyhteys niin onhan tuollakin jotain käyttöä. mot

HAAPANEN TIMO 12.06.2014 15:26

Mun mielestäni tabletti ei ikina ''korvaa'' läppäriä kirjoittamisen hankaluuden vuoksi, mutta pääsehän sillä nettiin.

Läppärin avautumisnopeus on paljolti laitteen ominaisuus, keväällä hankin kolmevuotiaan yrityskäytössä olleen Dellin pienen leasingvehkeen. Laatupeli, tonneja maksanut uutena. Aamulla kahvin ehdin laittaa valumaan, niin kone on auki ja netissä.

@timppa

AHJOS TIMO 12.06.2014 16:16

Olennainen kysymys: Mikä Android-versio siinä on? Pitäisi olla vähintään 4.2, jotta nykyaikaiset sovellukset toimivat.

Kuten edellä on jo moneen kertaan todettu, WiFi eli Wlan riittää, kun autossa on puhelin, joka luo ja jakaa sellaisen langattoman lähiverkon. Parempi että on hyvä liittymä yhdessä laitteessa kuin erillinen SIM-kortti monessa eri laitteessa.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.6.2014 klo 17:22:39 Jos laite on sama kuin tämä http://www.verkkokauppa.com/fi/product/31049/dscgj/Samsung-Galaxy-Tab-3-Lite-7-0-Android-tablet-valkoinen niin siinä on Android 4.2 Jelly Bean käyttöjärjestelmä eli siis riittävän uusi.

KAASINEN PERTTU 12.06.2014 19:59

Samalta näyttäisi mainoksen mukaan hintakin on 5senttiä kalliimpi ja tarjous on kesäkuun loppuun, täytyy käydä katsomassa.

HAAPANEN TIMO 12.06.2014 20:12

Eikös seiskatuumainen ole onnettoman pieni.

@timppa

SEPPÄLÄ JARMO 12.06.2014 20:23

Onnistuuko noilla tableteilla navigointi ulkomailla kun netti yhteyttä ei ole käytössä?

KOSKINEN OLLI 12.06.2014 20:41
Minun Galaxy tab 10.1 (ensimmäinen sukupolvi) toimii kyllä hyvin muuten, mutta on vaan hidas, verrattuna tähän Lumia 925 puhelimeen, jolla tämänkin kirjoitan. Tälläkin kirjoitan niin nopeasti, etten ajatus ehdi aina mukaan. Sitte sormen pitää odotella ajatuksen juoksua ;)
AHJOS TIMO 12.06.2014 21:08

Navigointi onnistuu ilman nettiyhteyttä, jos asentaa ennen lähtöä sopivan ohjelman (esim. Navfree) ja lataa laitteen muistikortille niiden alueiden kartat, minne aikoo mennä. Sen jälkeen nettiyhteyttä ei tarvita.

YLISIURUA MARKKU 18.08.2014 12:33

Alkuperäiseen viestiin ..., Heikki ehkä juo hankkinutkin

Tässä linkki https://kauppa.tele.fi/telefinland/valikoima/laite.aspx?DeviceName=Huawei+E5776

Huawein voi laittaa

sähköpistokkeeseen (tai tup syt pistoke) ja käyttää WLANina kaikkiin laitteisiin (läppäri, känny ... max 10) USB:lla läppäriin (latautuu läppärin kautta) ja käyttää muissa laitteissa (max 9 kpl) langattomana monilla vielä puhelinliittymässä datasiirtoraja, jolloin netti hidastuu yllättävän äkkiä em. liittymät yleensä rajattomina, niin kannattaa käyttää puhelinkin em. kautta

Nopeudet ym-. riippuu liittymästä, kentästä yms. mutta hyvin taas reissussa pelitti, kaksi läppärii ja yx Galaxy note 3 Huawein kautta netissä, Arenassa tms.

DNA vaiko Saunalahti vaiko Sonera/Tele (aakkosjärjestys) ;-) ... niistä voi keskustella vaikka viikon ...

Mutta hyvin TELE toimii ja minun "reviireillä ja reiteilläni" kentät parhaiten kohillaan ja Huawei kotona 4G päänettinä (lisäantennilla) pöytäkoneessakin (muut WLANina) Suosittelen ja TELEllä erinominen asiakaspalvelu, norm puh hinnat, ei jonotusta yms. JOS sattuu asiaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.8.2014 klo 12:37:34 ... pikku jatko ...

"Mööfin lait" ;-)

Jos käytät kännyy jakajaja, muistettava pitää myös känny koko ajan laturissa (virrat ja yhteys loppuuu tärkeellä hetkellä) Jos usbilla läppärissä, niin puhelimen käyttö rajoittuu kun piuhan nokassa (puhuttava aina läppärin lähellä) ;-)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.