Chromecast

TOIVONEN MARTTI 06.06.2014 18:48

Onkos joku teistä juutuupikatselijoista ottanut chromecastin käyttöön? Aika ketterä systeemi jonka avulla saa videot näkymään hd-telkkarissa. Meikä on vähän aikaa harjoitellut. Ei ollut kallis, 35 ekua.

Meillä se on lähinnä lastenlasten tarpeita varten kun katselevat Kaapoa ja muita lastenohjelmia juutuupista isosta taulutelkkarista ja puhelin toimii kaukosäätimenä. Mutta kyllä booxtv-nauhoituksetkin näkyy mukavasti sohvalla istuen eikä tarvi nököttää tietokoneen ääressä. mot

TUPPURAINEN PETRI 06.06.2014 21:44

HDMI-piuha, 5 m n. 14 euroa ja näkyy TV:ssä kaikki sama kuin läppärissä jos näin haluaa ;) ;) Alkuun tuli käytettyä mutta jostain kumman syystä se vain on nyt jäänyt vähemmälle.

AHJOS TIMO 06.06.2014 22:13

Mulla on sen verran vanha miniläppäri, että siinä ei ole HDMI-porttia, mutta kyllä siitäkin saa kuvan ja äänen muunlaisilla kaapeleilla televisioon. Kuten edellinen kirjoittaja, minäkin kokeilin aluksi, että sain sen toimimaan, mutta siihen sitten jäi. Siis tekniikka kyllä tarvittaessa toimii, mutta eipä tule käytännössä katseltua.

ÖGÅRD PÄRRE 06.06.2014 22:57

Pakko kertoa. 2009 videofilmit Norjan reissulta kuvattu Hd kameralla. Nyt kun katsoo filmit 3D:telkkarista niin on aivan kun koko kuvaus olisi tehty uusiksi. Eli kun Hd kuvaus muutetaan 3D muotoon niin se syvyys tunturissa näkyy.

TOIVONEN MARTTI 07.06.2014 13:43

Tuossahan se jo tuli, hankalat viritelmät jää usein käyttämättä alkuinnostuksen jälkeen. Kaivat läppärin esille, viet sen samaan huoneeseen telkun kanssa, virittelet läppärin virtalähteen, virittelet hdmi-kaapelin, kerrot läppärille että käytetään lisänäyttöä jne. Pakkaa jäämään muutaman kerran jälkeen.

Tuo halpa chromecast -tikku istuu siellä telkkarin yhdessä hdmi -portissa ja on koko ajan käyttövalmis. Kännykkä on aina käsillä, panet sieltä vaan ohjelman päälle, telkku aukeaa itsekseen ja valitsee ohjelmalähteeksi tuon portin. Sitten vaan avaat kännykässä ohjelman ja se menee suoraan telkkariin. Ei ylimääräisiä johtoja, ei virtalähteitä, ei virityksiä. Avainsana on käytettävyys. Eikä maksa olennaisesti enempää kuin hyvälaatuinen johto.

Mää mittään mainosta mutta kun mulle tuo juttu oli uusi ja outo niin piti kysellä onko muut jo paljonkin semmoista käyttäneet... Ilmeisesi ei.

mot

Käyttäjän lisäys viestiin 7.6.2014 klo 13:46:17 Niin siis telkku aukeaa itsekseen jos on semmoinen joka aukeaa kun saa tuolta signaalin.

ÖGÅRD PÄRRE 07.06.2014 18:08

Kyllä on kuulema ihan hyvä mutta ei kannata sitä ostaa kun on tulossa kohta viellä parempi joka toimii kaikilla sovellutuksilla. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Aplella on ollut jo kauvan oma apletv ja siihen olen tyytyväinen.

AHJOS TIMO 07.06.2014 20:47

Martti Toivoselle: Youtube näkyy meillä Samsungin "smart"-televisiosta ilman mitään lisälaitteita. Mutta voisiko tuolla katsoa television kautta saksalaisia televisio-ohjelmia, joita nykyisin katson Googlen Play-kaupasta Android-puhelimeen lataamallani sovelluksella? Se on sisältönsä puolesta verrattavissa YLE Areenaan, mutta on siis ihan oma Android-sovelluksensa. Puhelimen pitäisi siis ilmeisesti olla samanaikaisesti yhteydessä kahteen langattomaan verkkoon eli 1) siihen, josta tv-ohjelma tulee puhelimeen ja 2) siihen, joka välittää ohjelman puhelimesta televisioon. Niinkö se toimii vaiko jollakin muulla tavalla?

TOIVONEN MARTTI 08.06.2014 08:53

Kun et Timo kerro minkä ohjelman olet ladannut tuolta playkaupasta en osaa vastata tuohon ekaan kysymykseen. Chromecastin nettisivuilta näkyy mitä Chromecast -kelpoisia ohjelmia heidän mielestään on olemassa. Eivät kuitenkaan mainitse esim. tuota mun käyttämää booxtv -ohjelmaa joten voi olla muitakin jotka on sovitettu chromecastille.

Systeemi toimii niin että tarvitaan vain yksi wifiyhteys. Sekä chromecast että kaukosäätimenä toimiva kännykkä ovat yhteydessä paikalliseen wlan accesspoint:iin. Kännykkä ohjaa chromecastia joka hakee netistä tai booxtv:n kohdalla heidän serveriltä halutun videon ja näyttää sen.

Accesspointina voi olla tavallinen wlanmodeemi tai niinkuin meidän auton tapauksessa samsungin tabletti. Se on yhteydessä verkkoon ja sekä kännykkä että chromecast ovat siihen yhteydessä.

Kuulostaa monimutkaiselta huonosti selitettynä mutta on kyllä aika simppeli juttu.
mot

AHJOS TIMO 08.06.2014 09:10

Kiitos selvityksestä! Se ohjelmani on "ARD Mediathek" ja se on maksuton. Jos se toimii Chromecastissa, hankin sen laitteen välittömästi. Kuvauksesi perusteella kyllä luulen, että ei toimi.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2014 klo 10:57:07 Sain googlaamalla selville, että sen pitäisi toimia Googlen Play-kaupasta ladattavalla ilmaisohjelmalla "MediaThek Cast". Kuitenkaan Android-puhelimeni ei löydä Play-kaupasta sen nimistä sovellusta. Tietokoneen Web-selaimella löydän kyllä sen sovelluksen tiedot sivulla https://play.google.com/store/apps/details?id=com.medithekcast

Kun katson tuota sivua Chrome-selaimella kirjautuneena omalle Google-tililleni, sivulla näkyy huomautus "Tämä sovellus ei ole yhteensopiva laitteesi kanssa". Minulla on Android 4.2.2, jonka pitäisi riittää. Voisikohan ilmoitus tarkoittaa, että Chromecast-laite puuttuu?

Käyttäjän lisäys viestiin 8.6.2014 klo 11:01:08 Nyt sain esille ilmoituksen, joka selittää, mistä on kysymys: "Tätä nimikettä ei voi asentaa laitteesi rekisteröintimaassa".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.