Pieni valokuvatulostin reissuun??

HAAPANEN TIMO 28.05.2014 18:41

Mitä meinaatte jos hankin tuollaisen http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Printers/Direct_Photo/SELPHY_CP810/ pienen tulostimen ja teen, sekä lähettelen sitten matkan päältä postikortteja tuttaville.

Onko kellään kokemuksia vastaavasta hommasta? Onko tavallinen valokuvapaperi liian ohutta postimiesten koviin kouriin? Toimivatko tuollaiset vehkeet, vai liekkö leluja?

Linkin Canon olisi ulkomitoiltaan hieman A 5 paperia pienempi ja 6 senttiä korkea. 178,0 x 127,0 x 60,5 mm (vain tulostin ilman ulkonevia osia) Paino kasetin kanssa n. kilon, mahtuu kyllä kyytiin. Tehoa nappaa tulostettessa 60W joten ei ongelmia siinäkään.

TUPPURAINEN PETRI 28.05.2014 19:53

Voi olla ihan näppära mutta entäs tämä vaihtoehto..

http://www.posti.fi/kortitjakirjeet/kortit/postikorttinetista.html

En ole kyllä itse kokeillut mutta varmaankin ihan harkinnan arvoinen vaihtoehto ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 28.5.2014 klo 19:54:54 Ja tämä unohtui...

http://www.posti.fi/kortitjakirjeet/kortit/mobiilipostikortti.html

NIEMELÄ TAISTO 28.05.2014 19:57

Minulla oli Shelby tulostin aikoinaan Espanjan reissuilla mukana ja oli erittäin mukava lähetellä kotiin pojille omista kuvista tehtyjä kortteja.Tosin viimeisillä reissuilla se jäi käyttämättä kun kaikilla oli jo teitokoneet.Minulla on pelkästään positiivisiä kokemuksia Shelby tulostimesta.

TOIVONEN MARTTI 28.05.2014 21:09

Kokeilin tuota postin postikorttipalvelua ja toimihan se ihan hyvin. Ainut oli joku sekaannus kun maksu ei ekalla kerralla onnistunut ja korttitilaus jäi roikkumaan. Arvasin että sitä on edes postin toimesta mahdotonta poistaa kun heillä on tuo valtavan hieno SAP toiminnanohjausjärjestelmä käytössä. Pistin sinne viestin ja kysyin voivatko sen ylimääräisen poistaa SAPista huolimatta. Vastasivat etteivät voi mutta vakuuttivat ettei sen roikkuminen järjestelmässä ikiajat haittaa, eivät kuulemma yritä periä maksamatonta tilausta. No, tähän mennessä eivät ole perineet.

Tokalla yrityksellä maksukin onnistui ja postikortti meni perille. Meneehän siinä reissussa mukavasti aikaa näperrellessä netissä: ensin siirtää kuvat postin palvelimelle ja sitten laittaa kortin vastaanottajan tiedot ja kortin tekstit jne mot

SUOMI SEPPO 28.05.2014 22:37

Olisiko esim: Picasalla tehty postikortti ja lähetettynä netin välityksellä asiaa. Melkein jokaisella alkaa olla nettiyhteys kotosalla. Kotosalla kukin voisi tulostaa sen paperille jos välttämättä haluaa. @seppo

AHJOS TIMO 28.05.2014 22:38

Ajattelin myös suositella tuota Postin eli Itellan tarjoamaa vaihtoehtoa, josta itselläni on pelkästään myönteisiä kokemuksia yhden 1-osaisen ja yhden 2-osaisen postikortin saajana ja noin tusinan 2-osaisen postikortin lähettäjänä.

Itellan palvelun ainoa huono puoli tuossa käytössä on mielestäni se, että korttiin tai kuoreen ei tule lähetysmaan postimerkkiä eikä postileimaa. Kaksiosainen kortti tulee ikkunakuoressa, jossa ei ole printattuna yhtään mitään. Ikkunassa näkyy vastaanottajan osoitetietojen päällä pienellä teksti "Prioriy PP Finlande Itella Posti Oy". Yksiosaisessa kortissa on postimerkkiä muistuttava kuvio, jossa hyvin pienellä teksti "Port payé Finlande" ja isommalla "PRIORITY". Lisäksi sen vieressä on postileimaa muistuttava kuvio, jossa lähetyspäiväys ja sitä kiertävät tekstit "Itella Posti Oy" ja "FINLAND".

Hyviä puolia onkin sitten useita, kuten:

Korttiin tulevan kuvan voi rajata Itellan ohjelmalla. Kuvasta voi tehdä enemmän postikorttimaisen lisäämällä siihen kehykset Itellan ohjelman tarjoamasta valikoimasta. Vastaanottajien osoitteet säilyvät ohjelman muistissa, kun toimii sisään kirjautuneena. Jos lähettää samalle henkilölle myöhemminkin kortteja, vastaanottajan nimen voi valita luettelosta eikä tarvitse syöttää osoitetietoja uudelleen. Saman kortin voi lähettää samalla kertaa monelle vastaanottajalle. Myös kuva säilyy muistissa, kunnes itse poistaa sen. Samaa kuvaa voi siis käyttää myöhemminkin. Korttiin tulevan tekstin kirjasinlajiksi voi valita sellaisen, että se näyttää melko persoonalliselta, vaikka onkin "koneella kirjoitettu". 1-osaiseen korttiin sopii tekstiä saman verran kuin perinteiseen postikorttiin. 2-osaisessa kortissa on tilaa lyhyelle kirjeelle. Sen kansilehdellä on valokuva, kansilehden kääntöpuoli on puhtaan valkea, kolmannella sivulla on lähettäjän laatima teksti. Takakannessa on vastaanottajan osoitetiedot, jotka näkyvät ikkunakuoren ikkunassa, ja alareunassa pieni postikorttipalvelun informatiivinen tekstimainos. Ei tarvitse hankkia paikallisia postimerkkejä eikä etsiä postilaatikkoa. Kortti postitetaan ykkösluokassa Helsingistä kellonajasta riippuen joko samana tai seuraavana päivänä, joten Suomeen lähetetty kortti tulee perille nopeasti.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.5.2014 klo 22:54:55 PS: Itellan tulostusjälki on hyvää, luultavasti parempaa kuin mihin pääsee halvoilla kotitulostimilla.

Käyttäjän lisäys viestiin 29.5.2014 klo 10:10:36 Korjaus: "1-osaisen kortin" oikea nimitys näyttää olevan "suora kortti" ja "2-osainen" on viralliselta nimeltään "taitettu kortti".

AHJOS TIMO 29.05.2014 06:07

Jos jollakin ulkomaisella postilla on vastaavanlainen palvelu kuin Itellalla, niin sen käyttö tekisi korteista aidosti ulkomailta lähetetyn näköisiä.

HAAPANEN TIMO 29.05.2014 09:30

Itellalla on vaikeuksia systeemissä, ei toimi kuin Windows 8 puhelimilla. Käyttäjät valittavat lähettämisen loppuvan maksuvaiheessa. Varmaan saavat sen joskus toimimaan.

Tästä postin hommasta sainkin tämän ajatuksen tehdä itse postikortti, eikös siinä olisi jotain hauskaa nykyaikaan, Sähköpostiin ilmestyvä kuva on niin tylsä.

Tulostimen ja paperin hinnalla kyllä lähettäisi kolmisenkymmentä kuvaa postin sydeemillä.

@timppa

NISSINEN VESA 29.05.2014 09:42

Moi. Osta se canoni. Toimii ku junan vessa.

AHJOS TIMO 29.05.2014 10:05

Käytä sitä Tuppuraisen viestin ylempää linkkiä eli tätä tavallisella tietokoneella: http://www.posti.fi/kortitjakirjeet/kortit/postikorttinetista.html

Sehän on tavallinen Web-sovellus. Jos sattuisi olemaan jotakin ongelmaa yhdellä selaimella, kokeile toisella. Olen Itellan palvelua käyttänyt hyvällä menestyksellä ja ongelmitta, mutta en millään puhelimella vaan PC-tietokoneella.

AHJOS TIMO 29.05.2014 11:16

Timo Haapanen kirjoitti: "Tulostimen ja paperin hinnalla kyllä lähettäisi kolmisenkymmentä kuvaa postin sydeemillä."

Suurin kustannus aiheutuu kuitenkin todennäköisesti väriaineesta. Oletko kysynyt, mitä värikasetit tuohon laitteeseen maksaa? Tuleeko laitteen mukana täydet vaiko vain puoliksi täytetyt värikasetit? Ovatko värikasetit sellaista tyyppiä, että niitä voi matkalla ollessa jostakin kaupasta ostaa?

HAAPANEN TIMO 29.05.2014 12:46

Jääräpäänä ja Canonin kehujen vuoksi tilasin sen ja lisäksi paperia sekä kasetin sadan kuva tarpeisiin. Jos se lelu sen sata kestää tulee postikorteille hintaa 1,3 euroa + postimaksu. Ja kortin saaja on luultavasti iloinen.

Laita Timo osoite niin saat kortin:))

@timppa

AHJOS TIMO 29.05.2014 15:01

Kiitos, lähetin osoitteeni yksityisviestinä ja jään kiinnostuneena odottamaan sen näkemistä, minkälaista jälkeä tuollainen tulostin tekee. Onko se ns. sublimaatiotulostin?

HAAPANEN TIMO 29.05.2014 16:17

Näkyy olevan, mitä se sitten tarkoittaakin. Lähdemme tiistaina pienelle kierrokselle Savonlinna- Imatra suunnalle, ei taida vehje ehtiä mukaan.

@timppa

AHJOS TIMO 29.05.2014 19:35

Minullakin on vain hämärä mielikuva sublimaatiotulostuksen tekniikasta. Sen tulostuspaperin pinnalla on kalvo, jonka huokosiin väriaine tunkeutunee kaasuna kuumennettaessa. Kuva on sen jälkeen yhtä kestävä kuin se kalvo.

HAAPANEN TIMO 09.06.2014 21:05

Kamat tulivat. Ikävä kyllä onnistuin tilaamaan väärän värikasetin, en pääse vielä kokeilemaan. Tilasin erehdyksessä Selphy ES- sarjan kasetteja, laitan tavaratorin puolelle myyntiin.

Paperi on tavallisen postikortin näköinen tyhjä lappu ja väri on kasetissa kalvossa kahdessa vierekkäisessä rullassa jotka työnnetään koneeseen.

@timppa

HYTÖNEN RAIMO 10.06.2014 01:08

Tämä tulee nyt vähän jälkijunassa. Joku Shelby oli vasta Kotimikron pikatestissä . eivät kyllä isommin kehuneet.

Ja kuvathan voi lähettää älykännykällä/tabletilla/tietsikalla ilman mitään välivaiheita halvalla ja nopeasti - miksi siis ylimääräistä kamaa reissuun? Vastaanottaja sitten tulostaa niin halutessaan.

HAAPANEN TIMO 10.06.2014 07:42

Tässä on kysymys halusta lähettää itse tehtyjä postikortteja ja oikein postin välityksellä. Tulostimen paperi on postikortin paksuista ja niissä on viivoitus sekä merkitty paikka postimerkille.

Härvelin mitat mitat n. 18 cm X 13 cm ja 6 cm korkea, mahtuu mukaan.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 10.06.2014 08:28

Hyvä tuo Timpan ajatus oikeasta postikortista.

Kyllä tietty kuvia voi lähetellä muille mutta ajatelkaas vaikka erilaisia työpaikkojen ilmoitustauluja, kaapinovia jne. Niihin aikanaan laitettiin työtovereiden matkoiltaan lähettämät kortit. Monikos niitä kuvia tulostelee laittaakseen näkyville?

Samaa ajatusta edelleen: kirjallisuuden ja kirjoittamisen tutkijat ovat jo kauan olleet huolissaan siitä miten tulevaisuudessa tutkitaan vaikkapa ihmisten kirjeenvaihtoa. Kirjeethän on olleet henkilöhistorian tutkijoille tosi arvokas lähde. Ekirjeet häipyy aikanaan tiesminne. Ihmisestä ei jää paljoa kirjallista jäljelle kun kirjeenvaihtokin häipyy jäljettömiin.

Juu somesta saa arkipäivän tutkijat kyllä materiaalia mutta jos se vaikka säilyisi niin mikä on sen arvo? Elämänkerta suurmiehestä fasebookin ja twiittausten perusteella?

Hyvä Timppa, lähetä vaan kunnon postikortteja! mot

HYTÖNEN RAIMO 10.06.2014 10:35

Just.

Luin uudelleen sen Shelbyn (CP910) pikatestin. Ongelmaksi osoittautui tekstin lisääminen kuviin. Ja sitähän kait postikorirttitulostuksessa juuri eniten tarvitaan?

HAAPANEN TIMO 10.06.2014 12:25

En mene vehjettä kehumaan tai moittimaan kun en ole edes kokeillut.

Olen muistavinani että postikortteihin kirjoitettiin sinne taakse käsipelillä lyhyt viesti.

Ja näin se CP810 toimii https://www.youtube.com/watch?v=a01n16kEzKg

@timppa

KARJALAINEN ALPO 10.06.2014 16:36

Onko siinä paperissa kirjoitusviivat valmiiksi takana?

SALO TAPANI 10.06.2014 18:34

Minulla on ollut mokoma värkki jo vuosia mukana. On toiminut hyvin. Viimeksi ostamissani papereissa ei ollut kirjoitusviivoja, mutta permanent-tussilla se on hoitunut.

HAAPANEN TIMO 10.06.2014 20:08

Selphy CP810:n värin mukana tulee paperi ja sen pitäisi mennä aina tasan sen värikalvon kanssa. Viivoitus on ainakin noissa sopimattomissa kaseteissa jotka huolimattomasti tilasin.

@timppa

HAAPANEN TIMO 12.06.2014 20:09

No nyt tuli oikea kasetti ja paperi. Paperi on postikortin paksuista, poikkiviiva ja postimerkin paikka on, mutta osoiteviivoja ei ole.

Edullisimmat kasetit löysin tuolta: http://www.amazon.com/Canon-KP-36IP-Paper-Printer-Sheets/dp/B00006HXNC

Jos tilaa kaksi 36 kuvan settiä se maksaa kotiin n.35 €

Kotimaasta: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6482/chfb/Canon-KP-36IP-10x15-valokuvapaperi-ja-varikasetti

Hauska vekotin se on.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.