Peruutuskameran paikka?

TUOMINEN MARKKU 27.05.2014 22:56

Mikä estää(vai estääkö mikään?) peruutuskameran sijoittamisen matkailuauton perään esim. takapuskurin yläreunan korkeudelle? Asennus ylös hankalaa pyörätelineen/polkupyörien ja niiden suojuksen takia. Yleensä ne on kylläkin asennettu ylös. Onko jollain kokemusta asennuksesta alemmas, likaantuuko? helppo ilkivallan kohde? jokin muu syy?

ÖGÅRD PÄRRE 27.05.2014 23:39

Likantuu varmaankin nopemmin kun ylhällä, mutta onhan se helpompi puhdistaa. Mutta näkyvyys ja etäisyyden arviointi niin sivuille kun taakse on paljon tarkempi kun katsot ylhäältä. Mulla oli aluksi takaikkunan yläpuolella ja totesin että pitää saada niin ylös kun mahdollista, esteitä on myös 2 m korkeudella ja jopa ylempänä. Kannattaa kokeilla ennen kuin asentaa. Hyviä perutuksia tulee ainakin mulla.

EEROLA TEEMU 28.05.2014 00:26

Samaa mieltä kuin Pärre. Niin ylös kuin mahdollista. Ellei kamerassa ole hyvää, itsestään sulkeutuvaa, roiskesuojaa, linssi tulee alhaalle asennettuna hyvin nopeasti käyttökelvottomaksi pölystä, kurasta ja varsinkin pöllyävästä lumesta ja rännästä. Myös näkyvyys taakse on ylhäältä parempi, koska silloin saa laajakulmaoptiikan yhteydessä jopa auton alaosan kuvaan.

JUSSILA SEPPO 28.05.2014 13:48

Minulla oli sama ongelma, 2 polkupyörää ja suojapussi. Välittömästi auton takaa ei siis saanut näkymää. Kuraisilla keleillä ajaessani havaitsin, että rekisterikilpisyvennys puskurissa ei käytännössä kuraantunut lainkaan. Asensin pienen kameran (kork. n 1cm) tähän syvennykseen. Kamerakuvassa on pysäköintiruutu, jonka takareuna on n. 1,5 m puskurista, joten etäisyys esteeseen on helppo arvioida. Kamera on suunnattu alaspäin ja sillä näkee noin 10 m taaksepäin. Jos ei olisi pyöriä niin asentaisin kameran niin ylös kuin mahdollista.

t.SJ

TURUNEN HEIMO 01.06.2014 10:09

Minulla on myös pyöräteline takana ja kun suojus on pyörien päällä niin ei ollut mielekästä laittaa kameraa sinne parhaaseen paikkaan eli katon taitekohtaan. Laitoin sen auton alle, ihan runkoon kiinni vain. Nyt siitä näkee onko kukaan jäämässä alle tai onkin jotain muuta. Juuri tuota varten hankin kameran, turvasyistä, alueilla liikkuu lasta, koiraa ja vähemmän fiksuja aikuisiakin joita voi nyt varoa. Kaiken lisäksi kamera ei odotuksista huolimatta kaipaa jatkuvaa puhdistamista. Satunnainen pyyhkäisy silloin tällöin. Laite on langaton ja toiminut tyydyttävästi, muiden lähettämät kuva, valvontakameroiden kuva ei ole ollut käytännösä haitaksi. Ehkä hankin toisenkin ylös yleiskatsausta varten. vastaanottimessa on pari kanavaa joten voi valita tilanteeseen sopivimman. Peilejä ne ei korvaa ja tiukemmissa paikoissa avustajakin on hyvä.

POHJANTÄHTI JORMA 01.06.2014 11:32

Edellisessä autossani oli kuvan kamera rekisterikilven yläpuolella, vähän sokeripalaa suurempi Pioneer merkkinen kuvakulma 140 astetta. Parempaa saa etsiä, googlettamalla löytyy myyntipaikat.

HELLSTEN KARI 01.06.2014 20:08

Omat kokemukseni ovat ainoastaan rekisterikilven yhteyteen sijoitetuista kameroista. Tehtävänsä ovat kesäkäytössä täyttäneet vaikka halpoja ovat olleetkin.

Ensimmäinen oli rekisterikilven valon kuoressa, tuon tyyppinen (vanhempi malli) ja samaisesta Jammaa-kaupasta ostettu http://www.jammaa.com/tuote.php?artno=I160&tuote=peruutuskamera-i160

Nykyään jo kolmatta kesää käytössä on rekkarintaustakamera. Taustaa joutui sahailemaan, koska Suomessa on omat eu-stantardit. Ostettu tuolta iPCMAX-kaupasta http://www.ipcmax.com/product_info.php?cPath=184_217_318&products_id=1829

AHJOS TIMO 01.06.2014 20:59

Kari, voisitko kertoa, mitä reittejä pitkin olet sähköjohdot ja videokaapelin vetänyt? Onko kamera päällä aina kun rekisterikilven valo palaa?

JOKINEN ARI 01.06.2014 21:16

Johdot voi vetää ihan tavalliseen jäykkään sähköasennusputkeen auton alle päästä päähän niin pysyy paremmin suojassa kuralta ja kiviltä eikä tarvitse kiinnittää kovin tiuhaan.Putkea ja jatkoja saa mm. Biltemasta.Sähköt sekä kameralle että näytölle otin hupiakusta niin ei tarvii jännätä akun tyhjenemistä. Kamera on suunnattu hiukan ylemmäs että se näyttää myös takanatulevan auton ja on aina päällä ajaessa niinkuin taustapeilitkin on.(Ei siis peruutuspeili :)

RAUTEE RISTO 02.06.2014 00:33

Asensin Bilteman halvan langattoman digitaalisen kameran vaunun takaikkunan sisäpuolelle (kameran olisi helposti voinut kiinnittää myös rekisterikilven taakse, mutta silloin se olisi likaantunut eikä toimisi niin hyvin "taustapeilinä"). Kamera tarvitsi vain 12V jännitteen, jonka otin led-kattovalosta. Led-valolle oli jatkuva jännitesyöttö, koska valokytkin on valossa itsessään. Näyttö on kuten navigaattoreissa: imukupilla kiinni auton tuulilasissa ja jännitesyöttö tupakansytyttimestä.

http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Autotarvikkeet/Autosahko/Pysakointitutka/Peruutuskamera-digitaalinen-43167/

Näyttöön voi kytkeä kaksi kameraa. Ostin toisen kameran jonka kiinnitin kevyeen irroitettavaan puskurinsuojaan, jota käytän ainoastaan peruuttaessani auton kiinni vaunun vetoaisaan. Sähkön se saa tavaratilan 12V-pistokkeesta. Tämänkin kameran olisi voinut kytkeä rekisterikilven taakse, mutta en halunnut kiinnittää halpaa ei niin pientä kameraa uuteen parkkitutkalla varustettuun autoon.

http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Asuntovaunu-ja-asuntoauto/Alustatarvikkeet/Puskurinsuojus-37198/

Käytän molempia kameroita ja näyttöä ainoastaan asuntovaunun kiinnittämisen ja vetämisen yhteydessä.

HELLSTEN KARI 02.06.2014 19:03

Mulla on nuo rekisterikilvet molemmissa autoissa ollut takahelman syvennyksessä. Eipä ne kamerat 3 vuodenajan käytössä ongelmaksi asti ole likaantuneet. Olen tykännyt tuosta rekisterikilven yhteyteen asennuksesta myös siksi, että koriin ei ole tarvinnut tehdä ylimääräisiä läpivientireikiä.

Johdot olen kuljettanut auton alla tai muovisessa sivuhelmassa käyttäen sähköliikkeestä saatavaa liimattavaa asennuskourua ja muovista taipuisaa suojaputkea. Läpivientinä käytin ekalla kerralla käsijarrun vaijerin reittiä ja nykyisessä Adria 573 autossa asuinosan lattian raitisilmareikää. Sähköt olen siepannut sulakerasioista ja kamerat näyttöineen ovat katkaisijan takana.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.