Caravaanarin tiepalvelu

VÄNTTINEN ILKKA 10.04.2014 21:20

Onko kukaan selvittänyt onko caravaanarin tiepalvelu toimivampi kuin vakuutus. Yleensähän asuntoautoissa on täyskasko. Itselläni on etukasko ja tuntuu että se korvaa samoin kuin car.tiepalvelu. Ei viitsisi ottaa molempia.

Esim. Renkaan vaihtokin on tosi harmi joissakin autoissa.

VALTONEN MARTTI 10.04.2014 21:45

Ettäkö vakuutusyhtiö lähettäisi jonkun vaihtamaan puhjennutta rengasta tien päälle tai korvaisi joltain huöltamolta tai rengasliikkeestä tilatun asentajan palkkion?

Ohhoh, onpa jännä lukea seuraavia kommentteja asiasta...

NORDSTRÖM SEPPO 10.04.2014 22:08

Minulla myös täyskasko. Korvaa vahingon sattuessa kustannuksia. On myös tiepalvelu. Hoitaa asioita ongelmien sattuessa. Hoitaa auton tarvittaessa korjaamolle, järjestää majoituksen, toimittaa jopa polttoainetta jos itse töpeksinyt ja unohtanut tankata. Vaihtaa vaurioituneet renkaan. Itsellä oltava vararengas mukana. Eipä Eurooppaa kierrellessä tarvitse vahinkotilanteessa itse etsiskellä hinuria eikä lähintä korjaamoa. Lisäturva edulliseen hintaan.

MARTTILA RAIMO 11.04.2014 00:26

Tiepalvelu toimii aivan hienosti. Reilu vuosi sitten Portugalissa tuli rengasongelma. Soitto Suomen päähän ja korjaus hoitui alle kahdessa tunnissa. Varmistivatpa puhelinsoitolla vielä Suomesta vähän myöhemmin, että onko kaikki ok. Palvelu oli maksuton, rengaskorjaamolle joutui pulittamaan 7,50 euroa. Ja vapaaehtoinen pikku tippi kaverille.

KARJALAINEN ALPO 11.04.2014 05:26

Minulla on vanha auto, johon ei enää saa Fenniassa saa täyskaskoa eli on osakasko. Siihen ei kuulu eikä saa mitään lisävakuutusta. Minulla on Caravaanarin tiepalvelu. Edellinen asauto sammui kerran pimeänä syysyönä eikä lähtenyt enää käyntiin. Soitto AL:n numeroon ja reilun tunnin päästä autoni oli hinausauton perässä ja matka kotiin alkoi. Kaikki toimi todella hienosti. Vuosimaksu oli silloin 50 €:a. Olen tyytyväinen.

PALM PEKKA 11.04.2014 06:50

Tiepalvelua kerran käyttäny ja toimii hienosti. mielestäni paljon paremmin kuin vakuutusygtiöt. ITE

PÄIVINEN UNTO 11.04.2014 08:02

Minulle ainakin caravanarin tiepalvelu toi suuren avun kun regas meni as-autosta.Se raha mitä jäsenyys maksaa on pieni kun apu on suuri ,vesisateella renkaan vaihdossa.Ansaitsee suurta kiitosta.Terv.UP.

VEIJOLA ESA 11.04.2014 09:36

Muuten hyvä järjestelmä mutta auton painoraja turhan alhainen. Järjestyy raskaammallekin kyllä apu, mutta kulut saa hoitaa itse kaskosta tai omasta pussista. Vakuutusyhtiöilläkin on kuulemma puhelinapua saatavilla. Ei ole tosin toimivuudesta kokemusta. Suomen ulkopuolella liikuttaessa tiepalvelu on elämää ja hermoja helpottava vaihtoehto. Siitä on kokemusta.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.4.2014 klo 09:38:37 Niin ja se on vielä henkilökohtainen, ei ajoneuvokohtainen.

ANTTILA MARKKU 11.04.2014 09:37

Minä ajoin maantiellä olleen pultin ylitse huomaamatta.Hetken kuluttua asia selvisi minullekin,renkaassa kulutuspinnassa neljän sormen mentävä reikä.Volkkarissa paikka pullo eikä vararengasta.Soitto AL turvaan ja tunnin kuluttua olin korjaamon pihassa autoineni.Vakuutuksessa on tuo autopalvelu,mielestäni siinä kuitenkin on omavastuu noissa hinaus tapauksissa.

HAAPANEN TIMO 11.04.2014 09:52

Hinauspalvelussa ei ole omavastuuta, vakuuttajat eivät halua autojen jäävän tiellä vahingoille alttiiksi.

Tässä hiljattain teki Transporteri tempun, erään varaston pihalla kävin ovella kurkkaamassa ja jätin auton käymään. Palatessani olivat kaikki ovet lukossa, toinen avain sadan kilometrin päässä. Hinauspalvelun remonttiryhmä kävi avaamassa ovet, If maksio viulut mukisematta ja ilman omavastuuta.

Toinen esimerkki on jo vanha, -06 uudenvuodenaatonaatto. Noin 50 kilometriä ennen Kappelskäriä Transporeteri lorautti varoittamatta vedet tielle vesipumpun rikkouduttua. Laivan lähtöön vielä kolme tuntia, hinuri tuli tunnissa, auto laivaan, ja Naantalissa aamulla toinen odottamassa.

Yhteensä 700 euron hinaukset ilman omavastuuta. Eikä olisi edes tarvinnut paikalla maksaa, koska Ruotsinkin hinuri oli IF:n yhteistyökumppani.

Tämä oli jännä tapahtuma, mulla oli Saksasta ostettu vaunu perässä, ja autossa moottoripyörä viinipöniköillä pystyyn tuettuna. Vaunussa keltapäinen kilpi.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 11.4.2014 klo 09:54:14 Päällekkäisyyttä on erittäin paljon näissä kahdessa vakuutusturvassa.

NIITTYARO TAPANI 11.04.2014 10:33

Olen nyt ajellut matkailuautolla kohta 15 vuotta ja kerran aiemmin on mennyt naula renkaaseen silloin alkuaikoina.

Välillä oli auto jossa oli vain se purkki jotain tiivisteainetta eikä varapyörää lainkaan mutta onneksi ei rengasvauriota sattunut. Sen auton aikana turvauduin kuitenkin tuohon Karavaanarin tiepalveluun ja maksoin "tyhjästä muutaman vuoden kunnes viime kesänä uudesta autostani meni aika pahassa paikassa rengas ja jouduin ajamaan auton puoliksi pientareelle.

Soittelin ensi kertaa tuonne palveluun ja ystävällinen nainen tai neitonen lupasi apua. Olin viemässä sitä kolmiota varoitukseksi kun puhelimen sinihammaskuuloke aikoi rähisemään ollessani liian kaukana autosta mutta palatessani autolle siellä nuorimies kyseli tarkempaa olinpaikkaani ja saapui noin puolen tunnin kuluttua paikalle hoitamaan homman.

Mielestäni sain silloin takaisin kaikki "turhaan" maksamani vuosimaksut. Homma hoitui helposti koska autossa oli kunnon tunkki (mitä ei voi enää sanoa vakiovarusteesta autossa) ja olin ottanut uuteen autoon lisävarusteeksi vararenkaan. Polvivaivani ja sen auton vakitunkin sekä kallellaan "ojassa" olevan auton vuoksi en edes yrittänyt itse vaihtoa.

Tämän kokemuksen siivittämänä en pysty tuota palvelua ainakaan tyrmäämään toimimattomana vaan aion jatkaa "turhien" vuosimaksujen parissa odottamassa sen tarpeen ilmaantumista jota toivottavasti ei silti koskaan tule. Harva meistä taloaan tahallaan polttaa vaikka maksaisikin "turhaa" palovakuutusta.

En tunne tuon kaskosi palveluja mutta tuoko se kaverin tunnissa sateessa tien varteen auttamaan kun tarve iskee? ja myös ulkomailla kuten lupaavat Euroopan puitteissa toimia joskaan sitä en ole onneksi päässyt vielä testaamaan.?

POKKINEN TAPANI 11.04.2014 10:38

Eipä ole tuosta palvelusta mitään apua meille joilla auto ei ole mikään neuvvolassa punnittava. -tapani-

KUOPUS ARI 11.04.2014 12:12

Fiatissa tehot hyytyi ja punainen moottorihäiriövalo syttyi kainuun vaaroilla, trailerilla vene- ja perhe ja sakemanni koira auton kyydissä. Tiepalvelu hoiti hinurin autoa varten ja taksin perhetä,koiraa- ja venettä varten. Hinaus ja taksi maksettiin lähimmälle korjaamolle asti tiepalvelun piikkiin. Halusin kuitenkin tutkia auton itse, ja hinautin sen samalla kotiin. Tämän eroituksen maksoi vakuutusyhtiö. Molemmilta palvelu toimi erittäin sujuvasti- kiitos heille, sekä myös hinaus-, että taksikuljettaja osasivat myös opastaa hienosti asian hoitamisesta. Kiitokset Erkille ja Tapiolle!

Kokonaisuutena tämän olisi voinut hoitaa vakuutusyhtiö, ei tiepalvelu.

Tiepalvelumaksu ei mielestäni ole ollekaan hukkaan heitettyä rahaa vaikka tiepalvelua ei tarvitsisi käyttää, onhan autoliitto muutenkin autoilijoiden etujen eteenpäin viejä ja sieltä saa halutessaan myös muita palveluita.

Itselläni tiepalveluvakuutus lähinnä vanhaa moottoripyörää varten, (Ei koskaan tarvittu.. kop kop),johon ei tiepalveluvakuutusta saa ja toimii myös kaikissa ajoneuvoissa missä olen vaikkapa vain matkustajana.

Fiatin vika korjaantui, kun kävin läpi kaikki ruiskujen venttiilien johdot.Yhdessä olikin selvä kontaktihäiriö, kuten täällä muissakin keskusteluissa on mainittu ja näiden vikojen kanssa on jotkut joutuneet polttamaan rahaakin..

HAAPANEN TIMO 11.04.2014 12:17

Nimenomaan silloin kun autossa ei ole vararengasta toimii kaskon autopalvelu aivan samoin kuin tämä vaanariturva. Hinuri tulee ja vie auton korjaamolle. Myös euroopassa. Tulee varmasti nopeammin kuin Suomen kautta soittettaessa jos onnistuu ilmaisemaan sijaintinsa kulloisellakin kielellä, navi kertoo puhelinnumeron.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 11.04.2014 12:24

Liekkö tiepalvelussa kattohintaa. Tuossa mutama vuosi sitten jäi karavaani leirillä naapuri auto myrskyssä puun alle. Tapiolassa oli sääntö sillon, että kotiin meno maksetaan kahteen sataan ööriin saakka. Eivät olisi millään päässeet sillä rahalla kotiin tavaroinen, kun auto lunastettiin puun alle. Toivopoika

ANTTILA MARKKU 11.04.2014 13:00

Voi olla että vakuutuksen ja AL palvelun käytössä kuitenkin on miettimisen paikka kumpaa käyttää.Minulla omituisen vian takia auto hyytyi parkkiruutuun ja soitin hinausauton autopalveluvakuutukseen vedoten.Kieltäytyivät hakemasta kotipihasta,AL palvelussahan se ei ole este?En tiennytkään että autopalveluvakuutuksen avulla myös moottoririkko tai rengasrikko kelpaavat palvelun käytön syyksi.Toisekseen AL turvahan on jäsenkohtainen joten palvelua voi käyttää vaikka ei omaa autoa olisikaan.

HAAPANEN TIMO 11.04.2014 13:34

En minäkään tiedä käykö rengasrikko syyksi, mutta tekninen vika käy, ja jos autossa ei ole vararengasta minkäs teet.

Enkä minä ole sitä vaanariturvaa vastaan, itsellänikin se on. Mutta todella paljon on päällekkäisyyksiä.

@timppa

BERG LEIF 11.04.2014 15:35

Selvitin eilen tämän rengasrikkoasian vakuutusyhtiön kanssa, ja he sanoivat että rengasrikko kelpaa syyksi ja vakuutus maksaa jos varapyörä ei ole ollut vakiovaruste uudessa autossa. Mutta vakuutusehdoissa taas lukee että vakuutus ei korvaa jos varapyörä tai pyörän vaihtoon tarvittavat työkalut ei ole mukana. Ehkä asiakassuhteet vaikuttaa saako korvausta vai ei ?

VALLIUS MARTTI 11.04.2014 16:06

Kyllä autoliiton caravaanipalvelu vakuutus on ehdotomasti paras itsellä POP,n XL kasko ja siinä omariski 50e rengas vakutukssa, ja tietyt vakutus ehdot,mutta caravaanitiepalvelussa ei tiukkia sääntöjä ole.TV Kulkuri

BERG LEIF 11.04.2014 16:24

Miksi Autoliitolla asuntoautoille kokonaispainoraja 3600 kg

NYYSSÖNEN RISTO 12.04.2014 21:12

Minulla on kokonaispainoltaan 3800 kg:n asuntoauto ja vakuutus, joka on suunnilleen samanlainen kuin karavaanarin tieturva, mutta autokohtainen.

http://webshop.falck.com/fin/tieturva-tiepalvelua?utm_expid=71333845-4._htNGX_9SDWrm2A5LQuGog.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.falck.fi%2F

KARJALAINEN ALPO 12.04.2014 23:49

Mutta jos auto on yli 15 vanha?

Karavaanarin tiepalvelu ei ole ajoneuvokohtainen eikä ajoneuvon ikään sidottu (maxpaino 3600) eikä tiepalvelun asiakkaan tarvitse olla ajoneuvon omistajan vaan riittää, että on mukana ajoneuvossa ongelmatilanteessa.

KYLMÄNEN PAAVO 15.04.2014 17:37

Tuntuupa hyvältä turvalta halpaan hintaan. Yritin löytää googlettaen pääsyä vakuutukseen karavaanarien, sekä AL:n hauilla, mutta en päässyt. Karavaanari-hakutie oli lopetettu ja AL:stä tuli yhdistystietoa. Luultavasti sitä ei voi ottaa netin kautta, vaan on kai huomenna reissun päältä soitettava. Tietääkö joku helpoimman tavan hankkia se? Puhelinsoittoko?

t. Boxstar

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2014 17:42

Katselepa vaikka näiltä omilta sivuilta: jäsenyys-jäsenedut-karavaanarin tiepalvelu.

BERGSTRÖM BIRGER 15.04.2014 17:43

Tätäkä tarkoitit?

http://www.autoliitto.fi/autoliitto/

ja sitten laatikko LIITY NYT JÄSENEKSI -- avautuu ruutu, johon voi syöttää tietonsa ja maksaa joko verkkokaupassa tai laskulla

BB

BERGSTRÖM BIRGER 15.04.2014 17:46

Tässä Karavaanareiden kautta

http://www.karavaanarit.fi/jasenyys/jasenedut/karavaanarin-tiepalvelu/liittymislomake/

BB

KYLMÄNEN PAAVO 15.04.2014 19:43

Kiitokset. Sinne meni tiedot. Olipa helppo juttu, lähdinpä etsimään liian kaukaa.

t. Boxstar

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.