Electroluxin jääkaappi

KUOSKU VESA 14.03.2014 15:15

Vaunussani Solifer Goldie -97 on Electroluxin kaasu/verkkovirta/akkuvirta- toiminen jääkaappi. Parina viime vuotena on tullut ongelmaksi se, että kaappi ei jäähdy tarpeeksi kaasulla. Kaappi toimii hyvin sähköllä. Kaasun liekki kyllä syttyy ja palaa, mutta siitä huolimatta kaappi ei jäähdy. Kävin matkailuautofirmassa huollattamassa kaappia, mutta selkeää syytä toimimattomuuteen ei löytynyt. Missä mahtaa olla vika? Voisiko joku asioihin perehtynyt hieman valaista asiaa.

PALIN MATTI 14.03.2014 15:49

Oireet viittavat siihen, että kaasuliekki polttimessa ei pala kunnolla tai ei ole oikeassa kohdassa. Lämmitintorvesta tahtoo tippua ruostehilsettä siihen polttimen suuttimen päälle häiritsemään sen kunnollista palamista.

Itselläni on paineilmalla puhaltelu aina auttanut polttimen puhdistamiseksi.

POKKINEN TAPANI 14.03.2014 16:06

Se pakoputken nuohoaminen on yksi hyvä konsti varmistaa kaapin toimiminen. Mutta se polttimen puhdistus ei pelkästään auta. Jostain käsittämättömästä syystä on itse kaasuputkikin tehty ruostuvasta materialista ja hienon hieno suutin tukkeutuu ja kaasun määrä itse polttimessa ei ole enää riittävä. Jotkut uskaltaa putsata sen kuppimaisen suuttimen ohuella sähköjohdosta otetulla karvalla. Homma vain on aika riskialtis jos rassaa suutinta liikaa, silloin on mahdollista polttaa koko matkamökki ja itsensä siinä samalla. Varmin on vaihtaa suutin ja jos homma ei ole hanskassa niin silloin asiantuntevassa liikkeessa. Toki täytyy myös huomioida oikea suuttimen koko. Itse pidän reissussa mukana uuden polttimen jossa puhdas suutin ja se on helppo kuin nopea vaihtaa paikoilleen. -tapani.

HAAPANEN TIMO 14.03.2014 18:53

Ei siihen suuttimeen pidä koskea lainkaan. Sadasosa milleistä puhutaan, kukaan ei sitä pysty muuta kuin pilaamaan.

@timppa

TERVASMÄKI MARKKU 14.03.2014 19:27

Nythän mää vasta hokasin. Minulla on utraäänipesuri, se ei vahingoita sitä reikää. Sillä voisi onnistua puhdistus. Toisaalta, parempi olla jo uusi suutin tai koko poltin jo valmiina kun alkaa irroittelemaan ja puhdistelemaan mm. pakoputkea. Yhteen autoon/kaappiin piti vaihtaa poltin ja se rautainen kaasuputki: putki ruosteessa ulkoa ja sisältä. Suutin/putki oli ns. yhtä puuta :( Ja saiskos niitä kaasuvehkeitä ite rassata?...

VALTONEN MARTTI 14.03.2014 20:16

Siitä suuttimesta vielä. Minulle on kerrottu että se reikä ei ole pyöreä vaan ristin mallinen. Niinpä sen putsaaminen millään langalla ei onnistu ja on täysin edesvastuutonta toimintaa.

TERVO JARI 14.03.2014 20:40

Tukesin sivuilta:

http://www.tukes.fi/fi/Kuluttajille/Koti-ja-kodin-tekniikka/Kaasulaitteet/

http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kemikaalit-ja-kaasu/Nestekaasulaitteet/kaasualaitteistot-ajoneuvoissa/

Hyvin selvästi käy ilmi että noita jääkaappien ja lämmittimien huoltoon vaaditaan Tukesin hyväsymä kaasuasennusliike.

Ja ÄLKÄÄ todellakaan itse "rassailko" niitä suuttimia/polttimia, säästäkää se muutama kymppi jossain muussa kuin noissa kaasulaitteiden korjailukuluissa. Noita itse "rassaamalla" vaarannatte niin omanne kuin toistenki turvallisuuden.

VÄLIMÄKI JARMO 14.03.2014 20:58

Näin on myöhäistä jälkeenpäin enää sanoa OHO, JV

HAAPANEN TIMO 15.03.2014 08:03

Uusi suutin maksaa muutaman euron. Reikä tosiaan on ristin muotoinen, ja koko muuttuu heti jos sitä mekaanisesti käsitellään.

@timppa

KUOSKU VESA 18.03.2014 11:51

Kiitoksia vaan kaikille vastanneille. Itsekin vähän epäilin tuota kaasun palamista/ poistoputken tukkoisuutta. Pitääpä kertoa huollossa, että tarkistavat nuo asiat. Muistaakseni suutin vaihdettiin viime vuonna, mutta jos se onkin vääränkokoinen...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.