Navigaattorit jossa camping & carvan

WIGREN BJÖRN 09.03.2014 18:50

Onko jossain lehdessä ollut näitten navigaattorien vertailu. Onko muilla kun Navgon ja TomTom tämä toiminta. Siinä saisi myös olla nuo ACSI ja Camping Ceque paikat valmiina.

LEHTONEN TIMO 09.03.2014 19:37

Jokaisella valmistajalla on. Tässä Garminin tiedot jonka toiminnot toimii parhaiten.

Camper 760LMT-D -GPS ja matkasuunnittelu Helposti luettava 7 tuuman näyttö Mukautettu asuntoautojen reititys¹ Euroopassa Asuntoautoille tarkoitetut hakemistot (ACSI ja MHF) sekä hakusuodatin. Asuntoautojen matkasuunnittelu ja jakaminen Elinikäiset kartta²- ja liikennepäivitykset³ Yhteensopiva langattoman peruutuskameran kanssa Camper 760LMT

Sivistystä tarvittaessa

Nauti avoimesta tiestä mukavan oppaan kanssa. Ensimmäinen asuntoautoille tarkoitettu navigaattorimme Camper 760LMT-D sisältää matkasuunnittelutoimintoja ja asuntoautoille sopivia ominaisuuksia, kuten 7 tuuman näyttö ja ääniaktivoituva navigointi. Camper 760LMT-D luo esiladattujen yksityiskohtaisten karttojen avulla mukautettuja reittejä asuntoauton koon ja painon perusteella. Aktiivinen kaistavahti ääniopastuksineen osoittaa seuraavaan käännökseen tarvittavan kaistan. Camper 760LMT-D sisältää ACSI- ja MHF-hakemiston ja leirintäaluehaun, jolla löydät haluamasi mukavuudet ja asuntoautojen pysäköintiin soveltuvat leirintäalueet. Kätevällä hakusuodattimella voit rajoittaa hakua, jotta löydät aina leirintäalueen, joka vastaa tarpeitasi parhaiten. Smartphone Linkin kautta voit käyttää säätutkaa ja muita reaaliaikaisia palveluja

Mukautettu asuntoautojen reititys

Camper 760LMT-D sisältää esiladatut Euroopan kartat ja niiden sisältämät asuntoautoihin liittyvät rajoitukset, kuten siltojen korkeudet, useimmilla suurimmilla teillä. Anna vain ajoneuvon profiilitiedot (mukautettavissa korkeuden, painon, pituuden ja leveyden perusteella¹) ja etsi asuntoautollesi parhaiten soveltuvat reitit. Lisäksi saat varoituksia pohjakosketuksen riskistä, sivutuulesta, kapenevasta tiestä, jyrkistä mutkista ja mäistä sekä roikkuvista oksista.

Ajo-opastus, jonka näet ja kuulet

Aktiivisen kaistavahdin ja ääniopastuksen ansiosta voit ajaa luottavaisesti oikeasta liittymästä tai risteyksestä. Kun lähestyt, animoitu malli näyttää oikean kaistan reitillesi kirkkaanvärisillä nuolilla, ja ystävällinen ääni antaa lisäohjeita. photoReal-risteysnäkymässä näet risteykset ja liittymät sekä niitä ympäröivän maaston ja reitin varrella olevat liikennemerkit realistisesti.

Asuntoautojen matkasuunnittelu ja jakaminen

Suunnittele seuraava telttailumatkasi BaseCamp-ohjelmalla. Voit luoda reittejä käyttämällä tiettyjä teitä sekä hakea kohdepisteitä, kuten paikallisia nähtävyyksiä, ravintoloita ja huoltoasemia. Sen jälkeen voit ladata suunnittelemasi matkan Camper 760LMT-D -laitteeseen ja ajaa luottavaisin mielin.

Garmin Adventures, jonka tarjoaa BaseCamp, on maksuton, vuorovaikutteinen tapa tallentaa ja jakaa matkoja. Garmin Adventuresin avulla voit yhdistää esimerkiksi reittejä, reittipisteitä, geokoodattuja valokuvia ja YouTube®-videoita seikkailuksi, jonka voit jakaa verkossa. Garmin Adventures -sivustossa voit myös luokitella matkojasi, lukea arvioita ja ladata muiden asuntoautojen käyttäjien jakamia reittejä.

Sisältää elinikäiset kartta- ja liikennetietopäivitykset

Camper 760LMT-D sisältää maksuttomia karttoja² ja päivityksiä laitteen käyttöiän ajaksi, jotta reiteillä voi käyttää aina ajantasaisia karttoja, kohdepisteitä sekä leirintäaluehakua, jolla voit etsiä haluamiasi mukavuuksia ja asuntoautojen pysäköintialuetietoja.

Mukana toimitetun virtajohdon/liikennevastaanottimen kautta Camper 760LMT-D vastaanottaa maksuttomia digitaalisia liikennetietoja² laitteen koko käyttöiän ajan. Camper 760LMT-D -laitteen avulla voit välttää liikenneruuhkat ja etsiä parhaat reitit, joilla matkanteko sujuu.

Äänellä hallinta

Camper 760LMT-D tukee ääniaktivoituvaa navigointia. Laite vastaa sanomiisi komentoihin. Voit pitää kädet turvallisesti ohjauspyörässä. Voit tietysti navigoida myös kosketusnäytön avulla.

Tiedot edessäpäin olevista palveluista

Tiedät aina sijainnistasi riippumatta, mitä on lähellä. Edessä olevat -ominaisuus on jatkuva virta lähellä olevien paikkojen – ravintoloiden, kauppojen, sairaaloiden ja huoltoasemien – tietoja, jotka näkyvät ajokartan vierellä ja päivittyvät, kun ajat reittiä.

Garmin Real Directions™ ja Garmin Real Voice™

Camper 760LMT-D -laitteen Garmin Real Directions -ääniopastus antaa helposti ymmärrettävät ajo-ohjeet kuin vierellä oleva ystävä käyttäen tunnistettavia maamerkkejä, rakennuksia ja liikennevaloja. Sinun ei tarvitse huolehtia kadunnimistä. Garmin Real Voice on hienostunutta kielitekniikkaa, joka kuulostaa luonnolliselta ja miellyttävältä. Garmin Real Directions- ja Garmin Real Voice -ominaisuudet ovat saatavilla vain GPS-navigaattoreissamme.

Bluetooth®-yhteensopiva

Voit soittaa handsfree-puheluita yhdistämällä yhteensopivan Bluetooth-puhelimesi Camper 760LMT-D -laitteeseen ja käyttämällä sen sisäänrakennettua mikrofonia ja kaiutinta. Voit turvallisesti säilyttää puhelintasi hansikaslokerossa, taskussa tai laukussa ja silti soittaa ja vastaanottaa puheluita.

Smartphone Link -yhteensopiva

Matkalla näet Camper 760LMT-D -laitteesta yksityiskohtaiset ennusteet, nykyiset olosuhteet ja animoidut tutkakuvat ja voit vastaanottaa huonon sään varoituksia4. Säävaroitukset SPL:n kautta eivät ole käytettävissä Euroopassa

Se on mahdollista Smartphone Linkin kautta. Se on maksuton mobiilisovellus, joka yhdistää Camper 760LMT-D -laitteen iPhone®- tai Android™-älypuhelimeen. Pariliitoksen jälkeen Camper 760LMT-D käyttää puhelimen datasopimusta4 tietojen jakamiseen ja Garminin reaaliaikaisten palvelujen4 (kuten säätietojen) käyttämiseen. Garminin reaaliaikaiset palvelut ovat saatavilla maksutta ja tilaamalla.

Yhteensopiva langattoman peruutuskameran kanssa

Helpota peruutusta liittämällä Camper 760LMT-D -laite langattomaan BC 20 -peruutuskameraamme (myydään erikseen). Liittämisen jälkeen kamera kuva näkyy kätevästi suoraan Camper 760LMT-D -laitteen suurikokoisessa näytössä.

Enemmän tietoja yhdellä silmäyksellä

Camper 760LMT-D -laitteessa ajokartta on aina näytössä, ja lisätiedot tulevat näkyviin sen vierelle. Camper 760LMT-D näyttää nopeusrajoituksen, nykyisen nopeuden ja tarkan saapumisajan. Näet yhdellä silmäyksellä nykyisen kadun nimen. Camper 760LMT-D näyttää myös koulualuevaroitukset.

Keskitetty laitehallinta

Pidä Camper 760LMT-D ajan tasalla Garmin Expressin avulla. Garmin Expressin avulla voit helposti päivittää karttoja ja ohjelmistoja, siirtää suosikkeja laitteisiin ja laitteista sekä asentaa maksuttomia mukautettuja ajoneuvoja ja ääniä.

LAUNTO HELJO 08.05.2014 22:10

Nyt on sitten kolmen viikon kokemus Garmin Camper 760 LMT-D laitteesta. Kokemuksia kertyi Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Hollannista. Laitteen ominaisuuksia en lähde kertaamaan, emme edes kaikkia mahdollisuuksia käyttäneet. Kokemuksemme mukaan laite toimi moitteettomasti luvatulla tavalla. Päivitin uuden laitteen ennen lähtöä, joten karttaohjelmakin oli hyvin ajan tasalla. Vain kaksi olematonta virhettä tuli vastaan koko 4300 km:n matkalla. Tavalliset risteykset olivat muuttuneet kiertoliittymiksi. Kotiseudullani muutama nopeusrajoitus on laitteessa, vaikka niitä ei ole koskaan ollutkaan. Muualla Euroopassa nopeusrajoitukset pitivät hyvin paikkaansa. Opasteet ja ääniopastus ovat selkeitä. Näytön suuri koko helpottaa laitteen luettavuutta. Edessä olevat kohteet on mukava ominaisuus (levähdyspaikat, huoltoasemat, nähtävyydet ym.) Olimme siis hyvin tyytyväisiä ko. laitteeseen.

HOSIONAHO OSMO 08.05.2014 22:55

Hyvä että kokemukset on positiiviset, itse harkitsen suuresti tuon ostamista. Pari kysymystä. Itselläni on asuntovaunu, eli onko mielestäsi tuo laite liian iso henkilöauton tuulilasiin? Onko siinä asetukia asuntovaunun vetoon vai pitääkö laittaa asuntoauton asetuksiin niin että vastaa vedettävää yhdistelmää? Jos laitat reitiksi vaikka Tampereelta Helsingin Länsisatamaan 2.5m leviän yhdistelmän, niin piirtääkö reitin mannerheimintien kautta vai käännättääkö kehätieltä länsiväylän kautta? Mistä ostit?

Olisin kiitollinen jos jaksaisit vastata näihin kysymyksiin

LAUNTO HELJO 09.05.2014 09:49

Ei se mielestäni ole liian iso henkilöauton tuulilasiin. Itse laitoin sille oman jalustan ruuvattavalla kiinnikkeellä, jonka kiilasin kojelaudan aukkoon. Tässä sitä on helpompi käyttää matkan aikana kun on lähempänä ja ei peitä yhtään näkyvyyttä. Katsastusmieskin piti ratkaisusta. On myöskin helppo vaihtaa autosta toiseen. Siellä profiilissa on kohta, jossa laitat yhdistelmäsi omat mitat. Asetat määränpään ja klikkaat sitä. Ruutuun tulee valikko "Reitit", joka tarjoaa tilanteesta riippuen 2 tai 3 vaihtoehtoa valittavaksi. Ellei tee valintaa, käyttää nopeinta reittiä. Ostin sen täältä Paimio VistaVisiosta.. Jos tulee ongelmia, haluan ,että myyjä vastaa ja huolehtii takuista ym. Saahan näitä netistäkin. Vertaa hintoja.

AHJOS TIMO 09.05.2014 12:40

Jos on autossa tuo edellä kuvattu navigaattori, niin onko silloin vielä jotakin hyötyä tietokoneeseen asennetusta MS AutoRoute -ohjelmasta? Vai onko se jo pelkkä rasitus, jos on samat asiat monessa laitteessa?

HAAPANEN TIMO 09.05.2014 13:15

Autorouten käyttäjä voi jättää paperikartat kotiin. Sanoisin näin että Autoroute on karttaohjelma ja navigaattori on navigointia varten.

Yhteiskäyttö on vallan mainio sydeemi.

@timppa

VELASCO DAVE 09.05.2014 16:44

Tom Tomista sen verran että.... Ostin muutama vuosi sitten edullisen Tom Tom Start laitteen ja myöhemmin tilasin ja maksoin siihen vuoden karttapäivitykset. Seuraavana vuonna sama laite tuli myyntiin suurin piirtein samalla hinnalla JA elinikäisillä karttapäivityksillä. Minun laitteeseeni ei ole tarjottu ilmaisia karttapäivityksiä joten ajelen nykyään vanhentuneilla kartoilla enkä aio maksaa uusista kartoista. Vanhoista aiakkaista viis kunhan saadaan uusia asiakkaita. Taisi olla meikäläisen toinen ja viimeinen Tom Tom.

T: Tuleva Garminin omistaja

LINDBLOM ALF 10.05.2014 09:49

Ei tässä mitään outoa ole. Elektroniikan suhteen on pääsääntö, että vuoden kuluttua sama laite on puolet halvempi.

LAUNTO HELJO 10.05.2014 19:49

Haapasen Timo on varmaan oikeassa, että yhteiskäyttö on hyvä homma. Kokemukseni mukaan keskustelun aiheinen navigaattori on kuitenkin paljon muutakin kuin navigointiin soveltuva laite. Minusta se on samalla myöskin varsinainen tietopankki karavaanarille. Ainakin tällainen tavallinen matkailija pärjäsi erinomaisesti sillä laitteella. Paperikarttaa ei kyllä paljon käytetty. Itse en reitinsuunnitteluun tai muuhunkaan kaivannut muita laitteita.

VÄNNI MATTI 10.05.2014 21:55

Itsellä nyt TomTom tavallinen softa ipad 2:ssa. ilmaiset päivitykset, toimii sekä ipad:ssa että iphonessa samalla maksulla. Kyllästyin juuri noihin maksullisiin päivityksiin ja akkunsa hyydyttäviin laitteisiin. Ei ole itselle vielä tullut tilannetta, etteikö suunniteltua reittiä olisi mahtunut, mutta en ole kyllä viime vuosina hirveästi esim etelä euroopassa liikkunut

NYYSSÖNEN KAJ 11.05.2014 10:02

MS AutoRoutella ajettu 2004 lähtien. 15" näyttö on riittävän kokoinen eikä tarvitse siristellä silmiään mutta peittää tiestä vähän liikaa. Ostin 10" läppärin mutta se on lian pieni näytöksi.

Nyt tyytyväisenä ajelen 13" läppärillä ja AutoRoute 2013 versiolla.

Ohut sininen viiva kuten ajoimme, paksumpi miten AutoRoute sen suunnitteli. keltaiset reittipisteet numeroilla. kiersimme kaikki maksutiepätkät jotka saimme alla olevasta luettelosta.

http://www.viatoll.pl/en/heavy-vehicles/list-of-toll-sections

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.