12v laitteet

MARJANEN HARRI 02.03.2014 07:37

Hei, onko parakonetta,tukankuivaajaa? Muitahan löytyykin helposti kuten keittimet ja viihde puolen jutut ja parran nyt saa tietysti poikki millä hyvänsä..mutta tuo kuivaaja nyt ensimmäisenä!

KARJALAINEN ALPO 02.03.2014 08:46

Tukankuivaajaa en ainakaan minä ole löytänyt 12 voltille, mutta ostin vaimolle kaasulla toimivan kihartimen ja on ihan ok.

Braunin partakone (ainakin jotkut mallit) toimii myös 12 voltilla kunhan on sopiva johto siihen.

ROSTEN MIKA 02.03.2014 09:09

Braunilta ja philipsiltä löytyy matkamalli partakone joka toimii sormiparistoilla.

Fööniä ei löydy 12v käyttöön, paitsi invertterin kautta. Jopa matkamallin föönit käyttää vähintään noin 1000w, eli invertterin pitäisi olla todella tehokas eli ei mitään järkeä !

Melkeen joka paikasta sentään sähköä saa, ellei tarkoitus ole lymyillä puskaparkeissa, niin silloin vois olla agrekaatti käyttökelponen ?

T. Mika

MARJANEN HARRI 02.03.2014 09:51

no joo se inventteri tosiaan ,kun sellainen on hankinnaskin,just tätä hommaa aloittelen niin tulee liian herkästi kyseltyä..täällä kyllä ihan kiitettävästi saa tietoa ettei tarvi gooklata kaiken aikaa..Kiitos

KURVINEN ESKO 02.03.2014 10:40

Jos käyttää esimerkiksi 1000 W:n laitteita invertterillä niin kannattaa huomioida 12 V:n puolen kaapelit nimittäin siellä kulkee yli 80 A:n virta ja kauanko hupiakussa riittää virtaa.

En osaa yht'äkkiä sanoa, mikä pitää olla kaapelin paksuus sille virralle.

Invertterin valinnassa kannattaa ottaa huimioon, että valitsee isomman invertterin kuin mikä on käytettävän laitteen teho ja mielellään alumiinikuorinen. Näin toinen vasta-alkaja. Terv. Esko

EEROLA TEEMU 02.03.2014 10:50

Saksalainen verkkokauppa myy 12 V hiuskuivaajaa, teho 170 W, eli aika vaatimaton. Ostettiin sellainen, kun käytiin hakemassa m- autoa, mutta sitten kun hetikohta asennettiin invertteri m-autoon, niin vaimo on tykännyt käyttää 230V kuivainta.

Matkassa on sellainen hiuskuivan, missä on eri lämpötehoja, joten sellaista pyörittää jo alle 500 W invertterillä.

Linkki amazonin verkkokauppaan alla. Muita hakuja voi googlettaa hakusanalla "12 V Haartrockner". Ellei itse viitsi tilata, niin varmaan esim. Heinola Caravan hankkii 12 V laitteen.

http://www.amazon.de/Brunner-12-Volt-Haartrockner-F%C3%B6n/dp/B004NDQCPM

Invertteri on verraton laite. Meillä on esim. TV, DVD ym. invertterillä pyöriviä. SIlloin niitä voi käyttää tarvittaessa kotonakin.

LAINE JUHA 02.03.2014 12:14

Kyllä 12v hiustenkuivaajan saa ostettua myös kotimaasta. Itse ostin sellaisen Turun caravanmessuilta. Muistaakseni oli Best Caravanin myyntipiste.

Tuote on Caebestin (12V - 150W), hinta taisi olla 14,90 €. Vielä ei käyttökokemuksia laitteesta.

RANTANEN MATTI 02.03.2014 19:04

Moi kolleekat! Meillä on Vaunu/autopaikka Leirialueella Jossa myydään vain 6:den ampeerin Sähköä 30:n sentin kilovatti hintaan joten sillä ei hurjasti sähköä käytetä. Olemme ratkaisseet ongenman siten, että meillä on 1500 W:nen inventteri ja asunto akut 180 amp.Aamu toimiin käytetään Mikroa ja Perkolaatti kahvin keitintä, siihen kuluva virta tulee verkko virrassa ollessa noin Puolessa toista tunnissa takaisin akkuun, ja verkko virta ei kuormitu koskaan liikaa. Tietokoneisiin on meillä Kolmensadan siniaalto invetteri toimivat sillä nätisti. Mitä tulee Invertterin otto kaapeleiden vavuuteen ne on Uutena ostetuissa laitteissa niin paksut että kestävät tarvisemansa kuorman.

Kevättä odottaen Matti.

LEHTINEN PERTTI 03.03.2014 03:47

Kannattaa huomioida, että jos käyttää tehokasta invertteriä se tulee kytkeä suoraan akkuun sen omilla kaapeleilla. Ison tehon siirto 12 V kaapeleilla lyhyenkin matkan on ongelma suhteessa saman tehon siirtoon 230 V jännitteellä, kuten kaikki tiedämme. Invertterin kaapelit on mitoitettu kestämään invertterin ottaman virran.

Pienemmän invertterin, jotka kytketään tupakansytyttimeen, virtaa rajoittanee tietenkin kyseisen sähköpiirin sulake, tehtaan laittamat johdot kestää kyllä.

Käytännässä olen havainnut heikoimmaksi kohdaksi tuon tupakansytyttimen pistokkeen sekä kylmälaukun että invertterin kanssa. Pistoke kuumenee mielettömästi, varmaan 60 celsiukseen, joten siihen hukkuu paljon sähkötehoa. Pistokkeen keskipinni on välillä niin kuuma, että jos se koskettaa ihoon se polttaa rakon. Liekö liki 100 C pitkän käytön jälkeen.

RANTANEN MATTI 03.03.2014 09:23

Hoomenta! Olipa hyvä tuo Pertin Huomautus Invertterin kytkemisestä akkuun, minnekäs muuallekaan,? kun on kyseessä 1500 wattinen laite .akuistahan sitä 12volttia muutetaan 230 kymppiseksi Tiedossani on nuo pien koneet, Hankittiin 2001 12voltin 125 watin kahvin keitin ja siina oli tupakan sytytin kosketin joka suli kuorineen.Vedin akulta 6 neliön johdot asentamaani Suko rasiaan merkinnällä + Miinus .ja kahvit kiehui, kesti vaan vähän kauan. Matti.

STRANG JANNE 03.03.2014 11:57

Tukankuivain saattaa olla erittäin vaikea kuorma invertterille tai invertterigeneraattorille (digitaaliaggregaatti).

Teho on useimiten 2000W/1000W, joka tarkoittaa sitä että 1000W asennossa siellä on diodi joka leikkaa toisen puoliaallon pois. Eli käytännössä teholähteen on kuitenkin annettava 2000W teho toiselle puolijaksolle. Sama homma mikrossa. Esim 600W mikro ei toimi 1000W digitaaliaggregaatilla. Ainakaan minulla.

Yleensäkin en kannata suuritehoisen inverttein käyttöä vaunussa, mökillä yms. Turhaan palaa tehoa siihen hommaan ja kalliiksi tulee hankkia akut, invertteri ja laturit joilla homma toimii. Sitten se unohtuu päälle ja akut on loppu.

12v värkkejä löytyy vaikka mitä ja kaffit kettyy ilman sähköäkin, eikös vaan? Kaikista järjettömin homma on ladata kännykkää invertterin kanssa... Se tupsytlaturi maksaa alle 20 euroa.

Empä tienytkään että 12v tukankuivaimiakin on olemassa.

Janne

MARJANEN HARRI 03.03.2014 15:23

Juuri olin yhteydessä Bestcaravaan liikkeeseen hyvinkäälle,avaavat verkko kaupan viimeistään Huhtikuun loppuun mennessä,josta kyseisiä 12v juttuja saa tilata ja jo nyt tutustua tarjontaan heidän sivuillaan -postissakin kyllä laittaavat laskun kera mutta odottelen verkko kaupan aukeamista!

SUOMI SEPPO 03.03.2014 21:17

En ymmärtänyt tuota tehojen leikkauksia tukankuivaimella. Meidän puhaltimessa on vain kierukka joka lämpenee ja puhallin puhaltaa ilmaa sen läpi. 12 v. tukankuivaimet ja kahvinkeittimet kannattaa täysin unohtaa. Niillä ei tosiaankaan tee mitään. Vmo väittää että 6 neliön kaapelilla oleva tukakuivain on hankala käsitellä. Itselle riittää tuo pelkkä puhallus tai oikeastaan vaan pyyhe jos kerkiää suikun jälkeen ennen kun se kuivuu itsestään. Jos välttämättä jotain ko. latetta tarvii leirintäalueen ulkopuolella niin invertteri on ainoa mahdollisuus (tai aggrekaatti). @seppo

EEROLA TEEMU 04.03.2014 00:35

"En ymmärtänyt tuota tehojen leikkauksia tukankuivaimella. Meidän puhaltimessa on vain kierukka joka lämpenee ja puhallin puhaltaa ilmaa sen läpi."

Niinhän se kaikissa lämpöä tuottavissa kojeissa tapahtuu. Auton sisälämmittimessäkin on yleensä vähintään 2 tehoasentoa, parhaissa 5. Noissa hiuskuivaajissa sama juttu, mutta on kaksi säätönappia (vääntö- tai liukukytkintä). Toisella säädetään lämpötilaa ja toisella puhaltimen kierroslukua. (Naiset väittää, ettei hiuksia kannata kuivattaa liian kuumalla ilmalla).

Löytyi nurkista 3 tällaista säädettävää kuivuria, joista 2 oli ranskalaisvalmisteisia ja kolmas Braunin. Kaikissa 3 eri lämpötehoa ja vielä 3 puhallinnopeutta sekä pelkkä kylmäpuhallus. Valinnat voi tehdä täysin itsenäisesti, joten on siinä jokunen vaihtoehto. Ainakaan parturi ei tulisi toimeen vain yhdellä teholla.

PALIN MATTI 14.03.2014 18:13

Partakone ei ole ongelma, koska ainakin omassa Philipsissä riittää akku vähintään kuukauden päivittäiseen käyttöön. Harvapa taitaa nykyaikana pysytelä sen pitempään poissa verkkosähkön äärestä.

Tuo hiustenkuivaaja on sitten jo kinkkisempi juttu. Akulla toimiva 150 watin lietso ei taida saada kenenkään tukkaa kuivaksi alle kymmenen tunnin, joten yksi merkittävä vaihtoehto on kampauksen muuttaminen helposti itsestäänkuivuvaksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.