Navigon navigaattori

CARLSON TOM 27.02.2014 10:11

Meillä oli pari vuotta käytössä Navigon 70 navigaattori ja se toimi kohtuullisesti kunnes takuuajan mentyä umpeen kone tilttasi. Otin yhteyttä maahantuojaan, puhelu meni Saksaan suomalaiselle kaverille, joka antoi ohjeita koneen buuttamiseen ja muihin toimenpiteisiin. Mikään ei kuitenkaan auttanut ja kysyin miten laite lähetetään huoltoon. Oli niin monimutkainen toimenpide eikä tiennyt maksaako tarkastus vai ei. Kyllästyin koko asiaan ja ostan tarvittaessa uuden, mutta en kuitenkaan Navigon enkä Garmin (sama company)merkkistä. Onko muilla kokemuksia tästä huollon toimivuudesta?

AHOLA ESA 27.02.2014 11:11

Eikös tuo Navigon ole Garminin omistama, mutta ei sama firma?

TURUNEN HEIMO 27.02.2014 17:20

Minulla on Navigon ja ainakin tuki oli yhtä tyhjän kanssa. Parempi kun hankit uuden jotain muuta merkkiä. Laitevalmistajana Navigoin taitaa olla menneen talven lumia. Karavaanarille uusimmat mallit olivat aivan hyödyttömiä kun niin ei voi laitta omia POI-pisteitä. Navigon on keskittynyt valmistamaan ohjelmistoja puhelimiin ja vastaaviin. Kokeilleet sanovat karsituksi ja vähemmän hyviksi.

HAAPANEN TIMO 27.02.2014 17:41

Tällä sivustolla Navigon on kerännyt paljon moitteita. Kahdesta se kannattaa valita Garmin tai Tomtom.

@timppa

MERIKALLIO VELI-PEKKA 27.02.2014 18:58

Navigonistani kertoilin jo aiemmin täällä.

Aikoinaan marssin Giganttiin ja pyysin saada ostaa parhaan (ja kalleimman) navigaattorin, poika lykkäs tuon Navigonin. Elämäni heikoimpia ostoksia ja heikoin huolto ikään.

Meni kanssa aivan juntturiin Sevillan nelikaistaohjauksessa, eikä lauennut buuttaamallakaan. Akku alusta asti sökö. On toki vieläkin kolmosautossa käytössä, kun näkyy toimivan helpommissa olosuhteissa (ei liikaa infoa kerralla).

Ostin vaativaan käyttöön Tompan, ei valittamista.

JANHONEN MATTI 27.02.2014 19:24

Eikös navigaattoreita olen vain Garmin ja sitten on ne muut. Tosin sekin osaa tiltata ja saada kuumalla kojelaudalla lämpöhalvauksen jolloin lakkaa toimimasta.

Mistäkö tietää, että navi on hyvä. No siitä kun navi osaa tiltata juuri silloin opastusta eniten tarvitsee ja kaipaa.

HYTÖNEN RAIMO 27.02.2014 20:53

Itsellä Navigon ollut jo useita vuosia ja aina on toiminut niin kuin pitääkin. Ja kyllähän tuohon apujakin löytyy esimerkiksi täältä: http://www.navigon.com/portal/fi/karten_services/index.html

Jos laitetta käytetään vain matkailuautoissa/-vaunuissa, niin ongelmaksi voi muodostua tyhjentynyt akku. Toisin sanoen akun varauksen ylläpitoon tulee kiinnittää riittävästi huomiota pitkien seisontajaksojenkin aikana. Jos akku pääsee totaalisesti tyhjentymään, niin eihän se pelitä.

Eli löytyy ohjelmaa Michelin ravintoloista kaarrevaroittimiin ja matkailuauto/vaunu sovelluksiin saakka . useimmat tosin maksullisia.

Nykyisellään Navigon on keskittynyt enemmän ohjelmapuolelle, lähinnä älykännyköihin (ipad, android ja Windows phone 8) myytäviin navigointiohjelmiin.

KONONEN HANNU 04.03.2014 14:31

Kun hankit uutta navigaattoria,ÄLÄ ainakaan osta TOMTOM-tuotteita. Kokemusteni ja aika monen muunkin kokemusten mukaan täysiä paskatuotteta. Itselläni hajosi kahdessa vuodessa kolme tomtom-navigaattoria, ja yritys ei ottanut mitään vastuuta tuotteistaan.Käyttö oli aivan normaalia,nykyinen G-merkkinen on toiminut hyvin.

LEHTONEN TIMO 04.03.2014 15:21

Euroopan reissulla hajosi TOMTOM ei löytänyt satelliitteja Gardan rantatiellä eikä muuallakaan. Tomppa oli 6 kk vanha. Ostin Garmin Nuvi 2597 LMT ja ongelmat poistui. Pelitti lopun reissua tosi hyvin. Sain myöhemmin uuden Tompan. Nyt Tomppa on varakoneena missä on tosi hyvä kun saa olla hiljaa toimimattomana.

Timo

KYLMÄNEN PAAVO 04.03.2014 20:45

Minulla on ollut Garmin Nuvi 2595 vuoden ja vieläkin tekee mieli heittää sillä lintua.

Pahin vika, että toisinaan se yrittää ajattaa aivan hulluja sivuteitä ja paljon pidempiä matkoja kuin mitä suora päätieyhteys olisi. Tämä riippumatta siitä onko laite "lyhin matka" tai "lyhin aika" modella. Toisinaan siihen ei ole mahdollista kirjoittaa haluaamaansa kadun nimeä. Se ei siis anna tarvittavia kirjaimia kirjoittamiseen. Viimeisin oli "Muottikatu Oulu" Toisinaan se kaatuu keskellä vilkkainta kaupunkiliikennettä ja uudelleenkäynnistys vie liian kauan aikaa karttojen uudelleen latauksineen ja hyväksymisineen. Lisäksi en ole saanut siihen ladattua tiedostoa eri kohteista, niitä poi pisteitä, mikä taas johtuu kai omasta osaamattomuudestani, joka taas johtuu siitä, että mukana tuli niin simppeli käyttöohje, jolla ei pääse edes puusta pitkään. Olen silti käyttänyt sitä oudoilla paikkakunnilla, ja siitä on kyllä ollut apua, joskin älypuhelimeni Samsung Galaxy S II plus on nopeampi fiksumpi ja osaavampi reiteillä, joskin näytön pienuus on sen puute, mutta siinähän on kaikki mitä ihminen tarvitsee, musiikit, säät, uutiset, TV-ohjelmat, kamerat yms. Tuntuu että laitteet hintaansa nähden ovat aivan eri vuosituhannelta.

t. Boxstar

ANTIKAINEN ESKO 04.03.2014 21:25

Minulla oli aivan sama ongelma tuon saman uuden laitteen kanssa. Teki monet temput Ranskassa, leirialue oli 10 km päässä, olisi ohjannut osoitteeseen yli 200 km päähän. Kehotti ajamaan pois suoralta moottoritieltä aivan väärään suuntaan, jne. Pariisissa olimme todella hukassa, vei keskelle kaupunkia, vaikka olin antanut leirialueen koordinaati. Nämä ovat niitä elektroniikkavehkeitä.

Vein kauppiaalle takaisin ja panin mukaan lapun vioista. Lähettivät Tanskaan. Parin viikon päästä tuli aivan uusi laite, joka toimii. On toiminut ainakin tähän asti. Kohta pannaan koetukselle, taas Ranskassa ym.

Vie vaihdettavaksi, vaikka takuuaika olisikin mennyt umpeen. Tuttu vika, ehkä joustavat, maineen säilyttäminen on tärkeää.

HUOVINEN TUOMO 04.03.2014 21:26

Mulla sama garmin, mutta olen ollut tyytyväinen. Välillä toki vie isoilta teiltä pienille, mutta matka yleensä lyhyempi. Voi olla hyvinkin vähän, mutta on lyhyempi. Tärkeintä kuitenkin, että perille pääsee. Norjassa ainakin kaverin navikon olisi kierrättänyt tosi paljon, jos sen mukaan ajettiin. Ohjeet kyllä puuttelliset, mutta netistä etsinyt lisää. Mikä myös garminissa hyvää, päivitykset ilmaisia. T. Tumi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.