Skype Windows 8.1:ssa?

AHJOS TIMO 20.01.2014 13:45

Onko kenelläkään kokemusta Skypen käytöstä Windows 8.1 -koneessa?

Ohjelma on siellä valmiiksi asennettuna, mutta kun yritän soittaa Skype-puhelun, tulee ilmoitus "Mikrofonin kanssa on ongelma". Kuitenkin sama mikrofoni toimii samassa koneessa Windowsin Ääninauhuri-ohjelman kanssa. Eli siis jotenkin Skype-ohjelma ei löydä mikrofonia, vaikka toinen ohjelma sen löytää.

Asensin äsken Skypen myös Linux Ubuntu-koneeseeni. Siinä se alkoi heti toimia ongelmitta, kun käytin samaa kuuloke+mikrofoni-yhdistelmää kuin Windows 8-koneessa.

TOIVONEN MARTTI 20.01.2014 14:51

Katso sieltä Skypen työkalut -menusta asetukset ja sieltä äänilaitteet. Laitat ne kerran kohdalleen niin eiköhän se jatkossa löydä oikeat. Ja muistanet että voit testata noita ääniasetuksia soittamalla testirobottiin. mot

HAAPANEN TIMO 20.01.2014 15:30

Mun 8.1 koneessa toimii moitteetta.

@timppa

AHJOS TIMO 20.01.2014 16:12

Se on kyllä aika erikoista Windows-koneessa, että mikrofoni toimii yhden Windows-sovelluksen kanssa, mutta ei toisen kanssa. Varsinkin kun molemmat ohjelmat ovat koneen mukana tulleita valmiiksi asennettuja Microsoftin ohjelmia. Mutta missä siinä Windows 8:n Skype-ohjelmassa on työkaluvalikko??? Siihen testirobottiinkaan soittaminen ei onnistu vaan tulee tekstinä ilmoitus "Mikrofonin kanssa on ongelma".

Minulla ei ole aiempaa Skype-kokemusta, mutta olen tänään asentanut sen ja saanut tomimaan Ubuntu-miniläppärissä ja Android-kännykässä. Vaimollani on erittäin paljon Skype-käyttökokemusta Windows XP:ssä ja Windows Mobile Phonessa eli Nokia Lumiassa, mutta hän on yhtä ihmeissään tämän Windows 8 Skypen kanssa kuin minäkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2014 klo 16:34:51 Skypen ohjesivulla neuvotaan mikrofonin käyttöönotto. Ohje alkaa sanoin: "1.In Skype, in the menu bar click Call > Audio Settings. " Mutta me emme siis löydä sellaista "menu baria". Missä se teillä on?

TOIVONEN MARTTI 20.01.2014 16:48

https://support.skype.com/en/faq/FA12110/finding-your-way-around-skype-windows-8-or-above Sieltä kun skrollailet vähän alaspäin löytyy kuinka saadaan esille charms ja sieltä settings. Kursori ylös oikeaan nurkkaan. mot

AHJOS TIMO 20.01.2014 17:05

Kiitos, että yrität auttaa! Nyt löysin sieltä "Charm Barista" Skypen asetukset, mutta mikrofonin kohdalla siellä on vain kaksi vaihtoehtoa: 1) Käytä oletuslaitetta, tai 2) se oletuslaite tarkemmin sanottuna (merkki ja että se on kytketty tietokoneen etuseinässä olevaan pistokkeeseen). Valittuna oli vaihtoehto 1. Valitsin sen tilalle vaihtoehdon 2, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta: Ääninauhuri toimii kuten ennenkin, Skype valittaa, että mikrofonin kanssa on ongelma.

HAAPANEN TIMO 20.01.2014 17:12

Avasin tuon W8 läppärin, ja Skype on siellä aivan samanlaisena kuin tässä seiskassa, ja viereisellä pyödällä olevassa XP- koneessa.

Eikö se ole sulla kuvan mukainen?

@timppa

TOIVONEN MARTTI 20.01.2014 17:28

Netistä löytyy tietoa että tuo kahdeksikolle tehty skype olisi kovin buginen, Ehdotettu ratkaisu on että uninstalloi tuon koneen mukana tulleen ja asentaa viimeisimmän version perinteisestä skypestä.

try uninstalling Skype with Revo (Select advanced options-remove all) http://www.revouninstaller.com/download/revouninstaller.zip

now try reinstalling latest Skype with this link: http://www.skype.com/go/getskype-wlm

Tällä palataan tuohon Timon kuvassa olevaan versioon joka toimii luotettavasti. mot

HAAPANEN TIMO 20.01.2014 18:03

Joopas, niitä onkin monen sorttista: http://www.skype.com/fi/download-skype/skype-for-computer/

@timppa

AHJOS TIMO 20.01.2014 19:01

Tosi kiva, että viitsitte keskustella tästä! Mulla se ei näytä ollenkaan sellaiselta kuin Haapasen Timpalla. Valitettavasti en voi julkaista täällä näytönkuvaa, koska siitä näkyisi kontaktieni Skype-nimet ja kuvat, joita he eivät halua julkisiksi. Mutta tässä verbaalinen kuvaus:

Kuvaruudun täyttää kolme palstaa, joista ensimmäisessä näkyy viimeiset puhelut, siis vastapuolen kuva ja nimi, päivä ja yhteydenoton laatu, esim. "puhelu, ei vastausta". Sen palstan otsikko on "viimeisimmät". Toisen palstan otsikko on "suosikit". Siinä on kunkin suosikin kuva ja Skype-nimi. Kolmannen palstan otsikko on "henkilöt". Siinä on kaikkien muiden kontaktien paitsi suosikkien kuva ja nimi. Kun napsauttaa jonkun ihmisen kuvaa, saa mahdollisuuden ottaa häneen yhteyden (puhelu, videopuhelu tai kirjoitettu viesti).

Vasemmassa ylänurkassa on luurin kuva, jota napasuttamalla avautuu puhelinnumeron näppäilyikkuna, josta näkee myös käytettävissä olevan saldon. Sen vieressä on suurennuslasin kuva. Sitä napasuttamalla avautuu hakuikkuna henkilöiden etsimiseksi Skype-nimen tai sähköpostiosoitteen perusteella.

Oikeassa ylänurkassa on oma kuva. Kun sitä napsauttaa, avautuu palsta, johon voi kirjoittaa oman "fiilisviestin" ja valita, haluaako olla tavoitettavissa vai näkymätön. Sen palstan alareunassa on linkki oman tilin määrittelyyn Skype.comiin sekä "kirjaudu ulos".

Mitään muuta siinä ruudulla ei sitten olekaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2014 klo 19:07:05 Tuo Skype-ikkuna täyttää joko koko kuvaruudun tai pystyviivalla jaetun puoliskon kuvaruudusta. Sen puoliskon leveys on hiirellä säädettävissä, korkeutta ei voi säätää.

HAAPANEN TIMO 20.01.2014 19:10

Se on kosketusnäytölle tehty kasiversio. Heitä pois sellainen. Silloin kun ostin oman kasini latasin sinne oitis Skypen sen kummemmin tutkimatta, mun koneessa ei valmiina sitä ollut.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2014 klo 19:22:09 Tässä seiskassa avatessani kohdan 'Kaikki ohjelmat' ja sieltä klikaan Skypeen, tulee alle teksti 'Skype' eikä mitään muuta. Tuolla kasin Classic Shellissä siellä lukee 'Skypen työpöytäversio'

AHJOS TIMO 20.01.2014 19:30

Skype ei näköjään olekaan Windowsin ohjauspaneelissa näkyvissä, joten sitä ei voi sen kautta poistaa, vaan tarvitaan tuollaista kolmannen osapuolen tekemää Revo Uninstaller -ohjelmaa, jonka linkin Martti Toivonen edellä antoi. Skype on siis nyt Windows 8:n osa eikä sovellusohjelma, jota voisi käsitellä kuten muita sovellusohjelmia. Taidan toistaiseksi tyytyä siihen, että Skype toimii Linux Ubuntu -miniläppärissäni.

AHJOS TIMO 20.01.2014 19:54

Paljon näyttää ihmisillä olevan ongelmia Skypen kanssa Windows 8.1:ssa. Kiva nähdä, etten ole yksin :) http://goo.gl/UFZzLK

HAAPANEN TIMO 20.01.2014 19:55

Vaan mulla ei ollut, vai meneekö tuo työpöytäversio siihen päälle mukisematta.

@timppa

AHJOS TIMO 20.01.2014 20:32

Minäkin taidan kokeilla vielä sitä. Kerron sitten, suostuuko asentumaan.

AHJOS TIMO 20.01.2014 20:55

Jippii!! Latasin ja asensin Skypen työpöytäversion samaan koneeseen, jossa oli jo ennestään Windows 8:een sisältyvä Skype. Sitä en millään tavalla uninstalloinut tai poistanut käytöstä. Lataamani työpöytäversio testasi jo asennuksen aikana, että kuulokkeet, mikrofoni ja kamera toimivat. Nyt ne siis toimivat. Kamerana mulla on pöytäkoneessa aikanaan erikseen ostamani hyvin pieni kamera pitkän USB-kaapelin päässä.

Soitin äsken kokeeksi videopuhelun vaimolleni toiseen huoneeseen ja se toimi. Tosin ääni kuului paremmin ovenraosta kuin kuulokkeista :) Nyt ohjelma näyttää ilmeisesti samalta kuin Haapasen Timpalla.

Paljon kiitoksia neuvoista! Toivottavasti tästä on hyötyä muillekin!

AHJOS TIMO 20.01.2014 21:23

Tuo viimeksi asentamani Skype 6.11 näkyy myös Windowsin ohjauspaneelin ohjelmaluettelossa, kuten luonnollista on.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.