maaliskuussa eurooppaan

TOLVANEN ARI 17.01.2014 07:03

nyt kun on aikomus lähteä maaliskuun lopulla eurooppaan kysyisin onko miten lämmintä ranskan-espan jan korkeuksilla ,vaikka epävarmoja nuo kelit tuntuvat olevan joka puolella maailmaa.mutta ajatellaan että olisi normaali kevät. pittääkö ottaa pilkki haalarit ja sievin lapikkaat mukaan.välimatkathan siellä tuntuvat olevan pitkiä kannattaako ottaa 20l kanisteri diiseliä mukaan? okohan siihen aikaan jo auki kämgik ja leirintä alueet 7m selle asunto autolle? kannattaako mennä saksan ja ranskan läpi länsi puolta vai keski maata ,suuret kaupunkit ei välttämättä kiinnosta koska kommetijenne mukaan nähtämyyksiä löytyy pienemmiltäkin paikka kunnilta? tulemme pois italia puolta.T.ari

TUPPURAINEN PETRI 17.01.2014 10:49

Ari, ota yksityisviestit käyttöön. Vasen yläkulma, Omat tiedot ja sieltä ruksi päälle yksityisviesteihin ;)

NORDSTRÖM SEPPO 17.01.2014 11:54

Petri

Olemme itäseneuroopn kiertäneet melkotarkkaan. Nyt olisi keväällä tarkoitus lähteä Saksan kautta kouluajan Länsi-Eiroopan puolta. Olisin kiitollinen jos laittaisin tännekin päin kokemuksiasi.

NORDSTRÖM SEPPO 17.01.2014 11:58

Padin kautta mielenkiintoisia sanoja, mutta asia kai selvisi. Syytetään aktiivista oikeinkirjoitusohjelmaa jolla omanlaisensa näkemys.

KATEISTO EERO 17.01.2014 18:24

Yksi vaihtoehto on ajaa Saksan läpi Luxemburgiin, tankkaat siellä ja laita sitten navigaattoriin Nimes tai Marseille. Jos et haluaa maksaa Ranskan kalliita tiemaksuja, laita naviin rasti kohtaan " vältä maksuja". Pääset porottamaan suoraan "alas" suurimman osan ilmaisia motaripätkiä. Arles ja Avignon ovat kiinnostavia historiallisia kohteita. Ei liian suuria. Välimeren rannalla sitten päätät sääennusteita tutkien lähdetkö länteen vai itään. Matkaparkkeja ja leirintäalueita on heti huhtikuun alussa auki pilvin pimein.

JANHONEN MATTI 18.01.2014 20:31

Toinen vaihtoehto on ajaa Luxembourgista etelään Touliin (ei tiemaksua) ja ajaa siitä edelleen etelää kohti Chalon sur Soaneen saakka. (maksullinen osuus) Tästä lähdetään kohti Moulinia josta N9 -tietä kohti Clermont-Ferrandia, maksuton osuus. Clermont-Ferrandiin kautta Millauhun (silta) josta edelleen Bezieriin. Tämä väli on moottoritietä ja maksuton Tuo silta on nähtävyys sinänsä. https://www.google.com/search?q=www.millau+bridge&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xcfaUve-Lsnj4QT40IDIBQ&ved=0CCYQsAQ&biw=1680&bih=891#q=www.millau+bridge.com&tbm=isch Näin ajaen tiemaksu Luxembourg-Bezier välillä II. ryhmän matkailuautolla yhteensä n. 28 euroa. Jos lasket tiemaksuja www.viamichelin.com ohjelmalla niin kerro ohjelman osoittama tiemaksu kertoimella 1,4 koska ohjelma ilmoittaa tiemaksun I-taksan eli h-autotaksan mukaan Ranskan raja syötetään ohjelmaan nimellä La Perthus Espanjan puolen vastaavasti La Jonguera Saksa: http://www.moselstellplatz.de/ Ihan vaan siltä varalta jos menette Moselin kautta Luxembourgiin Trierissä on sekä camping-alueita että stellplatzeja monia. Trieristä jos ajaa Saar joen vartta Luxembourgiin päin niin välillä on Mettlac jossa on hieno Villeroy&Boch karamiikkamuseo ja tehtaanmyymälät. Yöpymistä varten on ihan kunnollinen stellplatz lähellä museosta ja tehdasta.

Luxembourg: Camping avautuu vasta pääsiäisenä. Saa halpaa polttoainetta. Luxembourgin pohjoispää kuuluu Ardennien vuoristoalueeseen ja vallankin siellä voi vielä maalis-huhtikuun vaihteessa olla lunta, toisin ei enää tiellä)

Clermont-Ferrand http://www.camping-le-clos-auroy.com/ Sijaitse n. 10 kilometriä kaupungista etelää moottoritien varressa, helppo osata.

Espanjassa Costa Bravalla on camping-alueita paljon joista tosin vain osa on auki tuohon aikaan. Löytyy Google-haulla Camping Costa Brava.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2014 klo 20:39:27 Mettlach sanasta jäi h pois ja tässä vähän kuvia paikasta.

https://www.google.com/search?q=www.millau+bridge&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xcfaUve-Lsnj4QT40IDIBQ&ved=0CCYQsAQ&biw=1680&bih=891#q=mettlach&tbm=isch

TOIVONEN MARTTI 18.01.2014 21:21

Tuo reitti mitä Matti ehdottaa on ajamisen arvoinen, aika nopea ja osittain nelikaistainen. Jos aikoo oikaista Digoinista Vichyn suuntaan kannatta katsella karttaa tarkkaan ettei käy niinkuin meille tänä syksynä; ajoin navin ohjeilla ja se vei meidät Vichyn keskustan kautta. Tunti tai puolitoista siinä meni kaupungin läpiajossa iltaruuhkan aikaan vaikka ohi olisi mennyt ihan hyvä tie kohti Clermont-Ferrandia.

Millaun silta näkyy hienosti myös Millaun kylästä. Jos on aikaa kannattaa ajaa vanhan tien kautta ja katsella siltaa sieltäpäin. Kylä on muuten myös kämppäreitä täynnä joten yöpyminen on helppoa sielläkohdin.

Ja kun Matti tuolla lisäili h-kirjaimia omaansa niin hän ei varmaan pahastu jos korjaan tuon La Jonguera -> La Jonquera. Kuukkeli ainakin osaa sen kyllä korjata mutta kaikenmaailman muista hakubingeistä ei ole tietoa.

Ja vielä vois mainita että tuolla Chalon-sur-Saonesta lähtevällä tiellä on oikein hieno nimikin, se on "Route Centre-Europe Atlantique" ja sen kunnostamiseen on kyllä pantu rahaakin. mot

Käyttäjän lisäys viestiin 18.1.2014 klo 21:27:38 Ja vielä senverran että jos ei epäröi yöpyä rekkaparkissa niin Luxemburgissa voi kämppärin ollessa kiinni yöpyä Wasserbillig -parkissa. Iso paikka, huoltoasema ja ravintolapalveluita. Parkkiin vaan valoisaan paikkaan ravintolan sisäänkäynnin lähelle. Rekat tulee siihen henkilöautojen parkkipaikalle joten kannattaa valita reunapaikka niin ei estä rekkojen parkkeerausta ja jää itse valoisaan paikkaan rekkojen ja ravintolan väliin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.