Pussimarkiisi

PARVIAINEN HARRI 31.12.2013 15:54

Olen ajatellut hankkia vaunuun, vanhan etukatoksen tilalle pussimarkiisin, mutta haluaisin kuula käyttökokemuksia pussimarkiisin omistavilta.

ANTTILA MARKKU 31.12.2013 16:41

Mitä eroa on etukatoksella verrattuna pussimarkiisiin?Minulla on omnistore pussimarkiisi joka laitetaan telttauraan roikkumaan.Millainen on etukatos?

SUOKKO OIVA 31.12.2013 21:45

Etukatoksen joutuu ottamaan aina kokonaan pois kun siirrytään toiseen paikkaan kun pussimarkiisi rullataan siihen pussiin ja etukatosta voidaan käyttää myös kaarevissa telttaurissa. Pussimarkiisin käytössä tulee ongelmia kaarevassa telttaurassa käytettäessä.

PÖNTINEN PEKKA 01.01.2014 10:52

Eihän siinä mitään ongelmia ole. Mittaa katon suoran osuuden pituus ja hanki sen mittainen - tai hieman pitempi - pussimarkiisi. Pussia sen verran auki, että saat pujotettua uraan, stopparit paikoilleen ja käyttöön. Myrskyliina kiiloineen kannattaa hankkia saman tien. Jos ujostuttaa istua pelkän markiisin alla, on saatavilla etu- ja sivuseiniä. Pystyttämisen vaiva vain lisääntyy niiden kanssa.

MÄKELÄ MIKA 01.01.2014 12:56

Vaihdoin pussimarkiisin kolmen kesän jälkeen etukatokseen kun ei siitä pussimarkiisista ole aurinkovarjoa kummempaa hyötyä. Sade kastelee kaikki alta kun siinä ei ole seiniä ja tosi harvoin kuuro tulee ihan pystysuoraan ilman tuulta. Samasta syystä tuuli vie kaiken kevyen pöydältä. Isabella Sun Shine etukatos on pystyssä kaksin alle kymmenessä minuutissa ja halutessa siitä saa sivuseinät irti mutta silloinkin suojaa sateelta paremmin kun se on A-mittainen eikä vajaa ja ulottuu 250cm vaunusta. Kuljetuskaan ei ole ongelma kun siinä on vain telttapussi ja putkipussi. Paljon kevyempi ja helpompi kuin oikea etuteltta etuseinineen liikkuvalle karavaanarille. Tuollainen pystytettiin ja purettiin viime kesänä kuusi kertaa kaksin enkä enää kaipaa pussimarkiisia. Hinta on noin tuplat uuteen pussimarkiisiin. Harkitse vielä.

VÄLIMÄKI MARI 02.01.2014 16:59

Me hommattiin pussimarkiisi edelliseen autoon ja viimekesänä vaihdoimme vaunuun ja pussimarkiisi nyt vaunussa. Meidän käytössä toiminut erittäin hyvin,kun usimmiten yksin sen avaan ja suljen. Eli todella helppokäyttöinen on pussimarkiisi. Vetoketjut auki,rullataan katos auki, jalat maahan ja se on siinä . Ei mitään irrallista tarvii kasailla. Kokemusta ei ole ,mutta hyvältä kuulostaa myös tuo sun shine etukatoskin..kuinkahan sellaisen saa yksin kasattua ?

PARVIAINEN HARRI 02.01.2014 18:00

Etukatoksen edut tiedän, mutta markiisin kuvittelemani vaivattomuus on kiinnostanut. Harkitaan ja kiitos kommenteista.

VAINIO RISTO 03.01.2014 09:55

Kannattaa myös huomioida, että pussimarkiisi hankaa koko ajan seinää. Mulla söi kuulavararoidusta pellistä maalia hieman ennenkuin huomasin asian. Laitoin kantaktimuovia seinää ja pussiin solukumipalat kulutusosiksi. Ei tietysti syö seinää, jos vaunu ei liiku. Niin tiukkaan ei pussia saa, ettei se hieman vatkaa seinää vasten.

NIEMINEN PENTTI 03.01.2014 17:07

Mulla on pussimarkiisi, ja olen kovasti tyytyyväinen siihen. Ostoa suunnitellessa kuuntelin karavaanarin neuvoa, joka oli markiisin hankkinut, ja oli pettynyt, kun rahaa säästääkseen oli ostanut turhan lyhyen. Niinpä ostin sitten 360 cm pitkän, sen alle sopii sateellla istumaan, ja jos ei sada vaakasuoraan, siellä pysyy kuivana. Joten osta markiisi, mutta osta tarpeeksi pitkä.

LINDEMAN HENRY 04.01.2014 12:30

Muutamia käyttökokemuksia helpottamaan (?) hankintaa. Tuo aiemmin mainittu katoksen pituus on hyvä huomio. Älä ota lyhyttä, vaan niin pitkä kuin suora katto-osuus antaa myöten. Mulla on 4,5 metrinen markiisi 560:ssä vaunussa. Se piisaa takaseinän kulmasta katon taitekohtaan. Painoa n.14-15 kg. Etu- ja sivuseiniä saa lisävarusteena. Ihan mukava lisä, eikä paina paljoa. Myös tuuliaita käytössä tarvittaessa. Iso plussa on se, ettei markiisia tarvitse varsinaisesti kuivata "paketointia" varten. Riittää, kun lastalla sutii isommat vedet pois ennen kinni rullaamista. Pystytys ja kasaus onnistuu yksinkin ja aikaa kuluu muutama minuutti. Ei vie tilaa vaunusta tai veturista matkan aikana. Helppo varastoida.Thule Omnistorissa mielestäni fiksumpi tukitolppienrakenne. Myrskyliinojen käyttö suositeltavaa, tai kovalla tuulella rullaa markiisin pakettiin. Ja jos vahinko käy, tolpat rikkuu tms., niin varaosia on kyllä saatavilla. Eli meidän käytössä pussimarkiisi on palvellut hyvin, eikä seinässä ole hankauksen jälkiä. Markiisi on kiinni vaunun kyljessä jatkuvasti reissuissa ja kotipihassa. Varsinainen etukatoskin on, mutta putket uupuu. Jos siis joku omistaa itselleen turhat putket (A-mitalle n.1000) niin sellaiset kiinnostaisi. Voisi taas vertailla käyttö-ominaisuuksia. (henkka / 040-5884422)

RUOTSALAINEN JANI 14.01.2014 13:54

Pussi markiisia en ole kokeillut mutta viime kesänä tein etukatoksen Varjokankaasta 3x4m. Ompelin vain O ura nauhan kiinni ja tein yhden salon lisää. Ollaan paremman puoliskon kanssa tykätty kun on tilaa, eikä sade ole meitä kastellut. Nopea laitaa paikoilleen ja kevyt. Kovalla tuulella ei olla kokeiltu mutta taitasin jättää kasaamatta. http://www.vapaa-aika.com/sun-tarp-varjokangas-3-x-4-m.html

Säästin tein siis itse :D

TOIVANEN JARMO 01.03.2014 11:59

Meillä oli pussimarkiisi käytössä. Aika usein piti neljä kättä olla varsinkin kiinnipäin laitettaessa kun ei ollut keskellä tarranauhaa vaan vain päissä niin ei meinannu pituus/kädet riittää yksin laittaa. Ihan kätevä keksintö moinen laite ja olis käytössä edelleen jollei olis tullut uutta edullista kotelomarkiisia vastaan niin laitoin sellasen kun mahtuu oven ja telttauran väliin niin saa teltankin tarvittaessa. Pussimarkiisi odottaa pestynä varaston hyllyllä "jos joskus jonneen tarvii".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.