Kaasupullon automaattinen vaihtaja

SUOMI SEPPO 19.11.2013 09:22

Mitenkähän käy jos kahden pullon sijasta onkin vain yksi pullo kaasukaapissa ? Sekooko vaihtaja kun se ainoa tyhjenee ja toista pulloa ei olekkaan ? Olisiko sillä luulo että se toinenkin on tyhjä ?
Ei viitsisi otattaa letkua pois ja tulpata sitä. Varmuuden vuoksi olisi hyvä olla mahdollisuus ottaa käyttöön ulkolainen varapullo jos olisi tarvis. Kaasuasennuksethan ovat luvan varaisia joten kaksinkertainen (tulppaus/kytkentä) kaasumiehen/naisen kutsuminen paikalle olisi epätoivottavaa. @seppo

LEHTONEN TIMO 19.11.2013 09:50

Ei sekoa vaihdin. Laita jokin suoja irtonaiseen letkunpäähän jottei sinne mene roskia ja kiinnitä letku jottei heilu ajaessa.

RANTANEN MATTI 19.11.2013 09:53

Huomenta. En nyt oikein ymmärrä? mitä tarkoitat, Jos on yksi pullo kaapissa ja siitä loppuu kaasu, ei se vaihtaja haikaile olematonta pulloa, vaan pitää tietysti hankkia täysi pullo tilalle. Mitä tulee siihen,että jotkut ovat sanoneet, että jos on vaihtaja niin aina on molemmat pullot yhtäaikaa. Se taas riippuu välin pitämyydestä. Kun illalla,ennen nukkumaan menoa tarkistaa,merkin annosta onko eka pullo vihreällä niin kaasa on jäljellä, jos on vähä jo punaista näkyvillä,tietää että yön aikana tapahtuu vaihto täyteen pulloon,eikä tarvii lähtee mitään vaihtoja tekemään yöllä.Aamulla sitten miettimään mistä tyhjä pullo täyteen. Minulla on jo ollut jo ainakin 10:nen vuotta automaatti vaihtajat Vaunussa ja Mautossa eikä ole koskaan yöllä kaasu loppunut, Terv:Matti

Käyttäjän lisäys viestiin 19.11.2013 klo 09:57:45 Sori Kirjoitus virheet. Matti

JANHONEN MATTI 19.11.2013 10:02

Syksyllä vaihdoin kaasupullojen letkut niin siinä yhteydessä tuli kyllä mieleen, että puratan koko systeemin pois. Minun käytöllä ihan turha väline. Huomaan kyllä vielä milloin kaasu loppuu. ja jos en huomaan niin Kirsti kyllä huomauttaa aivan takuuvarmasti.

EEROLA TEEMU 19.11.2013 12:14

Kerrotaan nyt vähän enemmän, kuin kysytään, jos joku harkitsee vaihtajan hankkimista. Tämä tarina pätee Truman Triomatic- vaihtajalle, jollainen on ollut käytössä n. 13 v ja pois en antaisi. Kertaakaan ei ole tarvinnut kesken yöunien mennä pulloa vaihtamaan tai etsiskelemään kaasua jos molemmat pullot olisivat tyhjät.

Vaihtaja käyttää kerrallaan vain toista pulloa, vaikka molemmat olisivat avattuja. Mittarista näkee vilkaisulla kumpaa ja paljonko suunnilleen kaasua on pullossa jäljellä. Vihreän letkun pullo tyhjentyy ensin ja automaatti siirtyy tyhjentämään ilman syöttökatkosta punaisen letkun pulloa. Jos toisessa letkussa ei ole pulloa lainkaan, niin kaasunsaanti päättyy kun ainoa pullo on tyhjä. Mitään tulppausta vapaana oleva letku ei tarvitse, mutta voi sen pölyltä suojata esim. muovipussilla.

Kovien pakkasten aikaan olen vilkaissut kerran päivässä pullokotelon mittaria, mistä voi päätellä koska pullontäyttöä on edessä. Yleensä teen täytön aika pian vihreän letkun pullon tyhjennyttyä, jos mahdollista.

Täytetyn pullon kiinnitän aina punaisen letkun päähän ja jonkin verran tyhjentyneen vara- pullon vaihdan punaisesta vihreään letkuun. Näin tietää aina, että punaiselle siirryttäessä on vielä täyspullollinen kaasua käytettävissä ja se riittää kovillakin pakkasilla ainakin 2 vuorokaudeksi.

HONKAMÄKI TEUVO 19.11.2013 16:39

Minun ei tarvitse kuin kääntää pullon valintakytkin täydenpullon puolelle jolloin indikointi muuttuu vihreäksi ja tämän jälkeen vaihtaa tyhjä pullo täydeksi josta tulee uusi varapullo. Tällä järjestelyllä minulla on aina täysi pullo kaasua varalla!

GRÖNQVIST TOM 19.11.2013 16:54

Hei

Tietääkö kukaan missä Truma Duo control vaihtajassa on sulake? Minulla nimittäin pimeänä näyttö eikä näytä pullojen tilaa.

Normaali sulaketaulun sulakkeet olen käynyt läpi eikä löytynyt, mietin että voisiko olla panelin takana esim.

Käyttöohjeet selattu eikä siellä löydy tietoa

terv tomppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.