WEBASTO

SILTAKOSKI SEPPO 27.10.2013 08:57

Olisko kenellä kokemuksia Peugeot Boxerin vm-03 Webaston releistä ja johtojen kytkentä kuvista, missä on releet ja muut liittimet ja johtojen värit. Webasto lakkasi toimimasta ja on hankalassa paikassa, joten olis tarkoitus asentaa helpompaan paikkaan. Terv. Seppo Voin soittaa kun on numero teidossa.

LAUKKANEN MAURI 27.10.2013 09:24

Webaston kytkentäkuvia on netissä paljon. Siis ensimmäisenä tulee mieleen onko sinun webasto ns,tehdasasennus, joka on väylässä eli auton tietokoneen kanssa naimisissa.

Jos on näin tekisin/tietäisin muutoksen normaali ohjaukselle;kello tai kytkin. Siis webastokin on ihmisten tekemä laite, diagnoosi laite ei maksa kuin noin 50€ jolloin itse voi tarkistaa ja kuitata vikakoodit, vaikka webasto kestää vuosia jos se ei ole väylässä joka lyhentää sen ikää,kun se sammuttaa ja käynnistää laitetta jatkuvasti,jollin se ns,höyrystin vikautuu.

KOSKINEN JANI 27.10.2013 09:54

Niin, onko se siellä auton alla mihin pakuissa niitä on laitettu vai jossain muualla?

Toisaalta se on huono siellä auton alla mutta toisaalta hyvin näppärä, jos vaan saa käyttää monttua tai nosturia. Mistään muusta en meinaan ole sitä niin nopeasti ottanut pois. Ja aika paha on parempaakaan paikkaa keksiä, tai no ainoa paikka voisi olla jäähdyttäjän ja vaihdelaatikon välissä, siinäkin vain vaikea tehdä kunnollinen kiinnitys.

Oletko tehnyt sille resetin? Eli napista päälle ja sulake (muistaakseni nro 61 oikean puoleisessa sulakerasiassa ja olikohan ylimmäisistä vasemmanpuoleinen) pois paikaltaan 10-20s ja takaisin. Sitten vain käynnistysyritys, jos yrittää käynnistyä mutta ei ihan onnistu niin sitten vielä toinen yrtys auton ollessa käynnissä. Jos käydessä lähtee käymään niin sitten maajohto kannattaa lyhentää siellä auton alla.

Mutta kerro minkämoista toimintaa se pitää resetoinnin jälkeen niin on paljon helpompi antaa lisävinkkejä.

SILTAKOSKI SEPPO 27.10.2013 12:44

Webastosta kuuluu vain semmoisia lyhyitä käynnistys yrityksiä. TV Seppo

LAUKKANEN MAURI 27.10.2013 18:56

Kuuntele kuuluko sieltä polttoainetankin luota sen webaston polttoainepumpun nakutus,sen kuulee,tai tuntee.

Jos naksauttaa,niin lähteekö sei paloilmapuhallin käyntiin; huriiseeko webasto. Jos kyseiset asiat ovat kunnossa,niin hehkutulppa,tai se paloilmapuhallin on rikki,siis laakeri jumii; suuri virta.

Mutta nuo asiat selviää sillä webaston testerillä ja testauksen,siis vianluvun ei pitäisi maksaa kuin kymmeniä euroja.

ANTTILA MARKKU 27.10.2013 21:17

Eikös niisä ole enään ohjausyksiköissä näyttöä johon tulee vikakoodi?

Käyttäjän lisäys viestiin 27.10.2013 klo 21:21:10 Mulle eeberin kaukosäätimen näyttöön tulee kuitenkin ilmoitukset,vanhemmissa webastoissa kuitenkin vielä oli ohjelmointia varten näyttö johon myös vikakoodit tulivat.

KOSKINEN JANI 28.10.2013 08:07

Jos kerran tekee noita lyhyitä yrityksiä niin voi johtua käyttöjännitteen liian matalasta tasosta. Varsinkin näissä alkuperäisissä mitkä on siellä auton alla, maapuolen resistanssi kasvaa liian suureksi ja jännite romahtaa kun hehku menee päälle (maajohto kulkee auton alta vasemman ajovalon alle, siitä oikean ajovalon alle ja sitten kai sisälle). Ensimmäisenä kannattaa tehdä se maajohto uusiksi siitä webaston läheltä. Tämä on auttanut aika moneen tapaukseen. Osassa näistä tapauksista websu on toiminut kun auto käy. Tämäkin vika näkyy testerillä kun seuraa jännitettä. USB-liittimellä läppäriin kytkettävä webaston testeri maksaa saksassa 50E+pk. Ainoa ongelma tuon testerin kanssa näissä ducato pohjaisissa on että en tiedä missä on testerin liittimen paikka, epäilen obd pistoketta mutta... Näissä olen kytkenyt testerin diagnoosipiuhan siihen webaston vieressä olevaan liittimeen kikkailemalla.

SILTAKOSKI SEPPO 07.11.2013 12:09

Kun flunssa hellitti ja laitoin maajohdon lähemmäs webastoa, alkoi pelaamaan. Kiitos vastaajille.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.