Webasto

KARJALAINEN ALPO 02.10.2013 09:12

Olen miettimässä moottorin lämmittimeksi Webastoa. Minkälaiset kokemukset? Onko järkeä?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.10.2013 10:42

Itse olen ollut tyytyväinen Webastoon, sillä voi lämmittää konetta myös ajossa, jos kone ei pysy lämpimänä kovalla pakkasella. Riittää kun painasee napista, niin lisä lämmitys on käynnissä (minulla puoli tuntia).

Pitää vaan muistaa jos auto on jatkuvassa käytössä ajaa sillä yhtä kauan kuin mitä on lämmitysaika, tai asentaa verkkolaturi jolla voi pitää akun kunnossa. Itsellä on 7A:n CTEK, se ei riitä lataamaan saman aikaisesti kun Webasto ja puhallin on päällä, mutta parin tunnin lataus ja puolen tunnin lämmitys niin lataus säilyy.

Kannattaa asentaa/asennuttaa Webasto siten, että puhaltimen käynnistys tulee puhaltimen valitakytkimelle jolloin voi valita käyttääkö sisäpuhallusta lainkaan tai asettaa sen pienelle. Webasto ei vie itsessään paljoakaan (täysteho/osateho: noin 3,5/2,7A) virtaa.

Lämmityslaitteen puhallin sen sijaan on virtasyöppö kts kuva

AHJOS TIMO 02.10.2013 10:47

Ehdottomasti on järkeä! Lohkolämmittimeen verrattuna paljon käyttökelpoisempi, koska se toimii kaikkialla, myös ajon aikana. Polttoaineen kulutus ei paljon lisäänny, sillä moottori saavuttaa nopeammin oikean käyntilämpötilan, jolloin moottori kuluttaa polttoainetta vähemmän kuin kylmänä.

Itse toimin niin, että mennessäni talvella auton luo, painan Webaston päälle 30 minuutiksi, mikä on ajastimen tehdasasetus. Sitten alan puhdistaa autoa lumesta ja muutenkin valmistaudun ajoon. Noin 10-15 minuutin kuluttua käynnistän moottorin, joka ei silloin ole enää jääkylmä, ja lähden liikkeelle. Webasto pysyy silloin päällä vielä 20-15 minuuttia ajon aikana, jolloin se nopeuttaa moottorin lämpenemistä, mutta ei enää kuluta akkua.

Edellisessä autossani Webastoa ohjasi termostaatti, mutta nykyiseen autooni en sitä halunnut, koska ajan paljon lyhyttä kaupunkiajoa. Termostaatti kytkee Webaston päälle aina kun moottorin lämpötila on sen käydessä alle tietyn raja-arvon. Webaston ohjeistuksessa kuitenkin sanotaan, että nokeentumisen välttämiseksi sen pitäisi palaa aina vähintään 10 minuuttia. Siksi on ehkä parempi ajaa esim. 3 minuutin matka lähikaupasta kotiin viileällä moottorilla kuin Webastoa polttaen.

KOISTINEN TOIVO 02.10.2013 10:58

Ehdottoman hyvä, Yön jölkeen aamusella kun on auton etuikkunat huurteessa, niin pistän päälle, ja puhalluksen kolmoselle. Puhallus lähtee käyntiin kun se vähän lämpenee. Aamukahvin keittelyaikana ikkunat kirkastuu, ja ei kun menoksi. Toivopoika

YLINIEMI SEPPO 02.10.2013 12:40

Minkä hintanen tuollainen paketti on asennettuna??

AHJOS TIMO 02.10.2013 13:02

Vähän yli 2 tuhatta euroa. Joku voi tehdä vähän alle sen. Toimintahäiriöt johtuvat kuulemma yleensä asennusvirheistä ja takuu edellyttänee, että asentaja on maahantuojan valtuuttama. Kahan sivustolla on niistä luettelo, joka ei ole aina ollut ajan tasalla: http://www.kaha.fi/webasto.php

HYTÖNEN RAIMO 02.10.2013 15:56

Hyvä kampe, lämmittää moottorin (ja sisätilaakin) vaikka tolppasähköä ei olisi lähimaillakaan (esim. puskaparkissa metsä- ja kalareissuilla).

Itsellä tosin Eberi, joka kuuluu vakiona useimpien Transittien varustukseen. Hyvin on pelannut joten ei senkään suhteen ole valittamista. Etenkin talvikaudella hyvä siitä, että pitää auton ja moottorin lämpimänä esimerkiksi kaupassa käynnin aikana.

ESKOLA PENTTI 02.10.2013 17:42

Jos tarkoitat (kuten kirjoitit) todellista Webastoa (isolla tuplaweellä), niin tällaisena Eberi-miehenä en uskalla ottaa kantaa asiaan. Mutta jos tarkoitat (kuten yleensä puhutaan) webastoa (pienellä tuplaweellä), niin todella suosittelen. Nyt on ollut jo muutamia pakkasöitä, niin kyllä on mukava napsauttaa lämmitin (tässä tapauksessa Eberi) päälle vähäksi aikaa. On kone lämmin, ohjaamo lämmin ja ikkunat sulat. Mitä muuta vanha mies voi aamupuuron/kahvin lisäksi odottaa ennen baanalle lähtöä?

Tämä näin kaikella ystävyydellä, vaikka aiemmassa keskustelussa mollasitkin E-laitteen täysin?

KARJALAINEN ALPO 02.10.2013 18:28

Tarkoitin sitä mitä kirjoitin eli Webastoa.

Minulla ei siitä kokemusta, mutta Eberistä on kokemusta muutaman vuosikymmenen takaa. Ja toista kokemusta siitä ei minulle tule. Itse en laita moista merkkiä autooni enkä osta sellaista autoa, jossa on E:llä alkava vehje. Olen mukavuutta rakastava eläkeläinen ja niinpä en halua harmeja ehdoin tahdoin ja tietteni. Kyllä sitä ihiminen sitten tuleekin itserakkaaksi.

Mutta kiitos kaikille tähän asti saaduista kokemuksista.

Perjantaina kyselen tarjousta Mersuun asennettuna.

ESKOLA PENTTI 02.10.2013 18:58

Ahistaa.. Näin se elämä meillä ihmisillä menee ... joku ei ota Tomtomia käyttöönsä millään, toiselle W-konsernin autot ovat sitä itteään, kolmannelle joku muu ei kelpaa ilmaiseksikaan? Itse käytän Windowsia, kuvaan Pentaxilla, ajelen Fiatilla ja Volvolla ... nyt ymmärrän, miksi on alkanut ahistamaan tää elämä!

Mulla oli -60 luvun alussa Venäläinen K-125 moottoripyörä. Pitäis kait sanoa, että en ottais niiden kokemusten varjolla sellasta käyttöön enää millään, mutta ehkäpä ottaisinkin. Aika kultaa muistot.

Toivotan onnea ja lämpimiä startteja uudella Webastolla. Itse ajelen vielä monta vuotta tuolla E-laitteella! Ja olen tyytyväinen.

KAAKKOLAHTI TOIVO 02.10.2013 19:30

Moottoria lämmittää "Eeperi" ja asuntoosaa Webasto ja nestekaasu,Webasto lämmittää asunto osaa kun ei asuta ja kun asutaan niin kaasu.On verrattomia laitteita, Suosittelen.

KARJALAINEN ALPO 02.10.2013 20:52

Koskaan ei ole ollut venäläistä moottoripyörää, mutta monasti olen haaveillut sellaisesta sivuvaunullisesta. Oishan se mahtavaa, kun sai yksin ajella rassausten välillä.

Yksi siksi, että vaimo ei lähde moottoripyorän kyytiin.

Mutta asuntoautoon se lähtee. No hyvä niin.

KOISTINEN TOIVO 03.10.2013 08:02

Muista sitte Alpo, ettei käy, niinkun eräälle venäläis herralle. Töllössä kertoili erään moottoripyörä porukan vetäjä, kun olivat retkellä aika kaukana vennään maassa. Heidän edellään oli herra ajellut moottoripyörällä ja kun oli punaiset valot, oli pysähtynyt. Seuraavaksi oli hän istunut jalat tapeilla paikallaan, ja hiljaa kaatunut kyljelleen. Kun porukka oli hyökännyt auttamaan vanhaa heraa ylös, ja tulkki oli kysellyt, että mitä tapahtui. Oli mies vastannut, että hänellä oli laina pyörä, eikä ollut muistanut, ettei siinä ollut sivuvaunua. Mutta onnea pyörän hankintaan. Minullakin joskus haave, mutta näköjään jää. Toivopoika

HYTÖNEN RAIMO 03.10.2013 13:26

Mikä se Alpoon on nyt iskenyt?

Tosiasia on, että jos vertaillaan muutaman vuosikymmenen takaisia välineitä nykypäivän vastaaviin, niin kyllähän kaikki autotkin olivat murheenkryynejä verrattuna nykykulkineisiin. Nykyauto ei ole kunnolla sisäänajettu niillä kilometrimäärillä, joilla 1950- 60 -luvun autot olivat jo romutuskunnossa.

Ja käsittääkseni tälläkin saitilla on moitittu enemmän Webastoa kuin Eberi, joten ei sekään viaton ole. Toisaalta noiden toiminta on kiinni myös käyttäjästä - ellei niitä käytetä ja huolleta oikein - vikatilanteita ilmenee ennemmin tai myöhemmin.

Ei nykypäivän markkinoilla pysytä, ellei tuote tarjoa kohtuullista vastinetta rahalle-

VALLIUS MARTTI 03.10.2013 16:16

Noo empätiedä onkko Webasto ihan Viaton mutta minun käyttö kokemuksella Viides Wepasto eri autoissa eikä minkäänlaista vikaa nyt tämä vimmeinen ollut viisi vuotta eikä ole pettänyt koskaan,mutta nyt henkilö autossa Eberi joka meni rikki jo muutama vuosi sitten ja tilalle vaihdetiin tehdas korjattu Eberi uutta vastava saapi nähdä miten pitkä ikäinen on.Tämä vain minun kokemukseni lämitimistä joilakin sataa olla positivisiäkin kokemuksia tuntuu että nämäkin laiteet ovat ykslöitä "parempia ja heikompia" TV kulkuri

KARJALAINEN ALPO 04.10.2013 20:18

No niin, nytpä on tarjouksia Webastosta; 4 kw:n laite asennettuna 1400 € ja 5 kw:n laite 1600 €.

AHJOS TIMO 04.10.2013 21:26

Aika edulliset tarjoukset sait verrattuna siihen, mitä minä sain 5 vuotta sitten kahdesta liikkeestä: Halvempi pyysi 1650 € ja kalliimpi 2100 €. Termostaatti asennuksineen sisältyi hintoihin ja tietysti kello-ajastin.

KARJALAINEN ALPO 05.10.2013 20:13

Nuo tarjoukset ovat maahantuojan valtuutetulta asentajalta.

Huomenna sitten saa seuraavan tarjouksen ja maanantaina seuraavan.

KARJALAINEN ALPO 07.10.2013 18:48

Suuret ovat hintaerot samalle 5 kw:n lämmittimelle.

Kallein tarjous oli yli 2000 €.a ja halvimmat 1600-1660 €:a.

Osa oli siinä 1750-1800 €:a.

Tilasin ajan toiseksi halvimmalta ensi viikon puoliväliin ja tinkasin hinnan 1600 €:on.

ANTTILA MARKKU 08.10.2013 18:58

olisit nyt sanonut mistä sen lämmittimen tilasit?5kw lämmitin kaukosäätimellä kaha hinta 1650e ei asennusta.eperspäher samat lelut säädettävä käyntiaika 1480e ilman asennusta.Ei kenelläkään tarjousta edes maksuajoista.Ens tiistaina aletaan asentamaan eli ei merkitystä vaikka kertositkin mistä tilasit.

LAUKKANEN MAURI 08.10.2013 22:04

Webasto on minullakin menossa Subaruun,eli kun on köyhä yrittäjä niin asennan sen itse. Tilasin Saksata Termo TOP Evo 5kw-D mallin ja siihen mausteeksi Telestart T100 HTM kaukosäätimen,väittävät että käynnistyy jopa 1000m etäisyydeltä jos ei ole suuria esteitä.

Asennus ei ole vaikea,kun on tuttuja autosähkömiehiä,niin saa kuvia ja varaosia. Webasto ei tule auton ns,väylään ainoastaan se IPCU rele ,joka ohjaa puhaltimen nopeutta on ohjelmoitavissa PC,llä,muuten webasto elää omaa elämäänsä,minun komentojen mukaan.

Aikisemmin kirjoittelin Webastoista ,jotka on asennettu tehtaalla/maahantuojalla ne toimivat ns,väylässä ,auton tietokoneen kanssa ja käyvät omia aikojaan ja niiden sammutuksia/käynnistyksiä se auton tietokone ohjailee ja on viisampi kuin ihminen!.

Eli odotellaan sitten pakkasia lämpimässä autossa.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.10.2013 klo 22:10:53 ebay.de,tuolta sitä tavaraa löytyy,myös ne webaston/eeberit.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.10.2013 klo 22:11:08 ebay.de,tuolta sitä tavaraa löytyy,myös ne webaston/eeberit.

KARJALAINEN ALPO 09.10.2013 06:33

Tilasin Webaston Muhoksen varaosakeskuksesta, joka Kahan edustaja. 2-3 litraiseen asuntoautoon Kaha suosittelee mallia Thermo Top E 5,2 kW, jonka hinnaston hinta ajastimella on 990 €:a ja asennussarja 250 €:a. Hinnat ilman asennusta. Samaan hintaan, 1600 €, asennettuna myy Oulussa Power Flash.

KARJALAINEN ALPO 18.10.2013 06:50

No niin. Eilen sitten tehtiin Webaston asennus. Pitää tässä aamun aikana kokeilla lämmittää moottori. Pakkasta mittari näyttää 5,5 astetta. Pitää ensin lukea vielä nuo käyttöohjeet.
Illalla niitä silmäilin ja näyttivät aika epäselville ja ylimalkaisille.

Ohjeet alkoivatkin sanoilla; "Hyvä Webasto-asiakas! Olemme iloisia siitä, että valitsit Webasto-tuotteen. Oletamme, että asennuksen suorittanut palvelupiste on kertonut sinulle ajastin-laitteen käytöstä ja toiminnasta."

No eipä ole kertonut mitään. Nopeasti vain rahat pois ja avaimet kouraan ja uutta asiakasta putkeen. Ei minkäänlaista ohjausta.

KATEISTO EERO 18.10.2013 09:28

Asennutin Webaston heti auton ostettuani. Asennus paikoilleen Raisiossa ilman kaukosäädintä 1400 e.Talvella webasto päälle puoleksi tunniksi. Startti 20-25 min. päästä. Ikkuna jo sula ja moottorikin sen verran lämmin, että käynnistyy helpolla. Tosin täällä ei juuri ole yli 20 asteen pakkasia. Edellisessä autossani Webasto toimi yhdeksän vuotta moitteettomasti. Takavuosina minulla oli myös Eeberi, mainio laite sekin.

ANTTILA MARKKU 18.10.2013 12:31

Jep.Eberspächer EasyStart R+ on asennettuna paikoillaan.Pakkasta ei ole ollut mutta ei saanut oltua kokeilematta.Ikkunasta. Näytin kaukosäätimelle autoa ja het heräs.20min käyntiaika taitaa riittää ikkunapeitteen alla reilullakin pakkasella.En osaa sanoa oliko halpa vai kallis 1400e oli laitteen hinta ja kaks työpäivää 600e yht.2000e.Sielä se nyt on 2v takuu,kai se nyt sen ainakin toimii?

LAUKKANEN MAURI 18.10.2013 15:33

Köyhä yrittäjä asentaa webaston itse,siis asensin Subaruun Termo TOP Evo 5kw laitteen jossa on se Telestart T100 HTM kaukosäädin.

Siis se toimii mainosten mukaa 1000m saakka,jos ei olen esteitä,mutta siinä on myös sisälämpötilan mittaus ,jolsta näkee auton sisätilan lämpimyyden.

Taidanpa laittaa sellaisen myös as,autoon jossa on C-sarjan webasto ,se toimii niissäkin koska as,autossa siitä sisälämmön mittauksesta on enemmän hyötyä.

KUIVALAINEN ESKO 18.10.2013 19:25

Joo, mulla kans Eberspächer EasyStart R+. Aamulla näet kaukosäätimestä ulkolämpötilan,(näkee sen aina kun painaa kaukosäätimen virtapainiketta.) ja voit samalla säätää kuinka kauan haluat autoa lämmittää. Tehdas asetus 30 min. Sanovat että parempi laittaa jälkiasennuksena, ei häiritse canväylää. Mulla toiminut 100 %:sti

KARJALAINEN ALPO 18.10.2013 22:21

Tänä aamuna oli Oulussa Nallikarissa -5,5 ja Webasto päälle noin 25 min ennen ajateltua lähtöä. Hyvin lähti pelaamaan ja moottori lämpeni. Puhallin oli nollilla koska autossa sisällä oli muutenkin 22 lämmintä.

Asennutin Markun ohjeiden mukaan eli auton omalla puhaltimen säätimellä voi säätää puhalluksen.

Homma näyttäisi olevan ok.

ANTTILA MARKKU 18.10.2013 23:19

Tais siitä lämmittimen asennuksesta sitten kuitenkin tulla kynnen vihat.Tänään oli lämmittimen asennuksen jälkeen vaunu perässä ja vilkut ei toimi oikealla Töpselin kun ottaa pois vilkut pelaa normaalisti.Tää on just se syy miksi en edes ajattele itse alkaa räpeltämään.Joku esiauto jossa on yksi virtajohto edestä perään on sekin jo melkoinen mysteeri.edellisessä vaunussa kun jätin elokuussa kaupan pihaan kaikki toimii.Nyt otin uuden vaunun perään enkä päässyt porttia kauemmas kun tuli eka ongelma vilkut ei pelitä kunnolla.Meni sen verran myöhäseksi että kaikki huollon porukat oli jo lähteneet joten vikaa pohditaan vasta kotona.

ANTTILA MARKKU 21.10.2013 14:08

Pääsi helpolla,kun tarkistettiin asennus ja todettiin vetokoukun rasia viaksi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.