suihkuhanan vespumpun kauko-ohjaus

VEIJOLA ESA 22.09.2013 18:31

Ostin uuden vesihanan, joka on kytkimellistä mallia. Osaako joku neuvoa mihin hanassa olevat johdot kytketään auton vesipumpun ohjausjärjestelmään kaukokäynnistämään vesipumpun? Sähkökeskuksena cbe DS-510CA ja ohj. paneeli PC-200T CA. Neuvosta kiitollinen.

HAAPANEN TIMO 22.09.2013 19:51

Tuota... Onko sulla painepumppu sydeemi? Ellei edellisessä hanassa johtoja ollut, niin taitaa olla.

Jos on, niin en siihen uskaltaisi uppopumppusysteemiin tarkoitettua hanaa asentaa, painetta on sentään vajaat pari kiloa, ja se johdolinen hana on meinattu paineettomaan asennukseen.

@timppa

VEIJOLA ESA 22.09.2013 20:48

Hana soveltuu molempiin järjestelmiin. 6 bar painekestävyys.

TOIVONEN MARTTI 22.09.2013 21:23

Sori, nyt en ymmärrä tilannettasi.

Siis jos nyt on painejärjestelmä ilman hanakytkimiä niin onhan siellä jokin painekytkin joka käynnistää pumpun kun avaat hanan ja paine putoaa. Ei tarvi kytkeä yhtään mitään.

Mutta jos nyt on kytkimet kaikissa hanoissa ja aina hanakytkin käynnistää pumpun ei kai tarvitse viedä johtoja sähkökeskukseen vaan katsoa lähin hana ja liittää tämän uuden hanan johdot siitä lähteviin johtoihin.

mot

VEIJOLA ESA 22.09.2013 21:59

Aiemmin kytkimiä ei ole ollut hanoissa. Nyt tuli sellanen hana ja ajattelin, että hanalla voisi ohjata vesipumpun sähköön silloin kun hanaa vessassa käytetään. Ei silloin tarvitse vessasta mennä ohjauspaneelille kytkemään sähköjä pumppuun paineen nostattamiseksi, vaan hanan mikrokytkin hoitaa kytkennän. Se olisi ikäänkuin rinnan kytkettynä paneelin kytkimen kanssa. Sama asia jos vessassa olisi toinen pumpun kytkin. Esim. öisin ja ajon aikana enkä muutenkaan kun vettä ei käytetä pidä painetta turhaan vesiputkistossa juuri mahdollisen letkun tai hanan rikkoontumisen vuoksi. Kokemusta on.

TOIVONEN MARTTI 22.09.2013 23:00

Ok, nyt selkisi. Yritin vielä huvikseni katsella tuolta cbe:n sivuilta olisko siellä tuosta pc-200 -vehkeestä ohjetta mutta en onnistunut löytämään, monista muista heidän laitteistaan kyllä.

Tietty kannattaa vielä itse kaivella http://www.cbe.it/en/ Tai sitten ilman tuota en/ jos hallitset italian kielen.

Voishan sen tehdä ihan karvalakkiversiona niinkin että tosiaan fyysisesti tois vaan sen hanan johdot tuon vesikytkimen rinnalle kytkemällä johdot katkaisijan johtoihin. Ainakin mun systeemissä ohjaa tuo kytkin relettä joka antaa pumpulle virtaa, silloin tuo hanakytkin nykäisisi releen päälle.

mot

VEIJOLA ESA 23.09.2013 08:12

niin sitä itsekkin tuossa funtsin, jolloin tarkoittaa piuhan vetoa ylös paneelille.kiitos vinkistä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.