Vaunujen pohjaratkaisut

Ville Säynäjäkangas 13.01.2023 10:34

Pääsääntöisesti Ruotsalaisvaunuissa on ruokaryhmä keulassa ja makuutilat perässä, kun taas Saksalaisvaunuissa ruokaryhmä perässä ja makuutilat keulassa. Onko jollain tietoa miksi näin on?

Meillä on Saksalaisvaunu ja minun mielestäni em. järjestys on juuri tuo ”väärä”.

Perustelut: kämppäreillä ollaan yleensä aisa tielle päin. Tällöin olisi mukava, että ruokailutilat olisivat keulassa, niin ruokapöydästä näkee tiellä kulkevat ajoneuvot ja ihmiset. Perässä olevat makuutilat olisivat siten rauhallisemmalla puolella.
Jos ruokaryhmä on keulassa, niin silloin vaunun ulko-ovi on akselin etupuolella, tällöin koko etuteltan läpi ei tarvi kävellä ja pitää sitä varten ”käytävää” vapaana. Se tuo lisätilaa telttaan kun matka teltan ovelta vaunun ovelle on lyhyt.

Saiko tästä selostuksesta selvää ja onko muunlaisia näkemyksiä tarjolla?

Harri Halinen 13.01.2023 11:29

Mielestäni pääasia on se, että pöytä/sohva+oleskelupää on haluttuun maisemaan päin.
Ei tule myöskään varastaa esim. rantamaisemaa toisilta pysäköimällä pitkin rantaa.
Jos vaunussa on ko tila etupäässä on siinä hyvä olla oma siirtolaite jolloin esim saadaan vaunu aina helposti haluttuun suuntaan ja siirrettyä/mahdollisesti käännettyä vetoauton perään.

Ville Säynäjäkangas 13.01.2023 12:01

Joo, ymmärrän tuon hyvin, mutta kun niitä hyviä maisemia -varsinkin kotimaan leireillä- on niin kovin vähän. Vain pari kertaa olen päässyt hyödyntämään vaunumme peräsohvan maisemaetua.

Harri Halinen 13.01.2023 18:22

Oikeassa olet.
Olen havainnut että alueelle majoittumisen paikoille saa liian usein tehdä mainitsemani rantaviivan suuntaisen asumisjonon.
Yllätys monille kuitenkin ketkä siellä asuukaan!
Olisi kai ohjeistettava että parhaille paikoille saisi asettua vain määritellyksi ajaksi jotta matkailu saisi arvonsa mukaisen määrittelyn.

Lauri Niittynen 14.01.2023 09:26

Piti katsoa netistä pohjaratkaisuja ja kyllä saksalaisiin saa valita suunnat vapaasti. Onkohan tuo Villen kuvaama suunnistus jokin halvimman perusmallin mukaan syntynyt Suomeen vai päteekö laajemmin.

Villen ajatelma tuntuu ihan fiksulta, kun mennään perä edellä pusikkoon.

Ville Säynäjäkangas 14.01.2023 10:26

Hyvä huomio, pitää tarkentaa:

Erillisvuoderatkaisu on välttämätön koska olen invalidi.

Ei halvin perusmalli eikä kallein ökymalli. Mielestäni parhaan vastineen rahalle-mallit löytyy hieman keskitason yläpuolelta.

Toivo Koistinen 15.01.2023 08:07

https://www.nettikaravaani.com/lmc/sassino/1588600 Meillä sama ajatus, koska ollaan totuttu jo autossa erillisvuoteeseen ja se on hyvä, ja kuten tuossa matala istuinkorkeus malli, ja tässä poksin lisäksi aika hyvä malli.
Tosin pitäisi saada auto myytyä pois. mutta.
Tp

Timo Haapanen 15.01.2023 16:56

Etelän ahtailla kämppäreillä pysäköidään oven suunnan mukaan. Se ei aina mene perille, pari kuukautta sitten Santa Polassa pariskunta peruutti vaununsa meidän viereen ovi meille päin ja vielä meidän puoleiseen reunaan. Siinä oli hauska istuskella kun naapurin rouva höpötti kännipäissään parin metrin päässä.

Enkutkin osaavat ajaa ovensa oikeaan suuntaan vaikka sen vuoksi auto tulee toisin päin parselaan.

@timppa

Hannu Jylhä 17.01.2023 09:50

Meillä ollut Suomalaisia ja Saksalaisia vaunuja. Yhtä lukuun ottamatta ruokaryhmä ollut edessä. Tuossa yhdessä se oli keskellä. En usko, että valmistusmaalla on suurta merkitystä ruokaryhmien sijaintiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.