Vaunu ja aggrikaatti

Elina Paaso-Leppäjärvi 01.07.2020 17:15

Tarvitsisin uutena vaunuilijana neuvoa aggrikaatin hankinnassa.

Knausin vaunun hella meni rikki, varaosaa ei löytynyt ja sen saanti tehtaalta kestää. (Juuri tuota mallia ei ole tuotu Suomeen.)
Loma on nyt, ja reissuun olisi päästävä.

Vaunussa ei ole akkua. Haluaisin pystyä keittämään keittolevyllä ja käyttämään mahdollisesti lisälämmitintä. P-Norjassa on sähköpaikkoja vähän (ja tuulta paljon!), tykkään puskaparkeista - enkä luota siinä ilmanalassa ulkona kokkailuun! - joten olen harkinnut aggrikaatin hankintaa. Lisäksi voin käyttää aggrikaattia myös sähköttömällä mökillä, joten hankinnassa voisi olla järkeäkin. Pelkkään puuronkeittoon se olisikin liian kallis investointi!

Mutta keittolevy ottaa 1200W, lisälämppäri ehkä 1500W - eli riittääkö maksimiteho 2200W (esim. Ducati D2500iS) keittolevyn tai lämppärin käynnistykseen? Pitääkö olla isompi maksimiteho?
Lisäksi on huomioitava paino, käytettävyys ja ääni. Hintakin!

Kävin parissakin rautakaupassa kyselemässä, mutta myyjät olivat miltei vielä tyhmempiä kuin minä!

Osaako joku neuvoa? Mikä olisi järkevä yhdistelmä?

Ennen matkurin (siis auton) kanssa ei ollut tällaista ongelmaa, joten nyt olen

Mikko Tamminen 01.07.2020 20:00

Mikä siitä hellasta on rikki? Knaus ei varmaan tee hellaa eli se on jonkun merkkinen jonka knaus on laittanut siihen. Eikö mikään levy toimi? Aika ihmeellinen vika!


2000w agre riittä kyllä mikäli et käytä yhtä aikaa lämmittimen kanssa.
muokattu: 1.7.2020 20:03
Elina Paaso-Leppäjärvi 01.07.2020 20:12

Huoltomies kertoi, että hella syttyy kyllä, mutta katkaisin ei nouse ylös niin kuin pitäisi. Jumittuu alas. Ei aina, mutta kertakin on liikaa. Jos sattuu liekki sammumaan, niin kaasu virtaa edelleen.
Sanoi, ettei saa käyttää. Joko katkaisin murtunut tai jokin jousi jumittaa tai ...?

Edellinen omistaja sanoi hellan katkaisijoiden kyllä palautuva, mutta hitaasti. Että hella on "liiankin turvallinen". Hän oli käyttänyt sitä.

Nyt kaksi huoltopaikkaa sanonut, että ei niin. Eka sanoi, että pitää purkaa ja hinta-arvio siinä 500 e. Toinen sanoi vian olevan katkaisijoissa. Purkamista taitaa tulla siinäkin?

Laitan kuvan hellasta illalla/huomenna.
Josko joku tietää... vaikka paikan, joka voisi lennosta katsoa tms.
Tarkoitus liikkua lähipäivinä Oulusta etelään ja 1.5 viikon kuluttua neljä viikkoa Jäämeren rantaa. Syyskuulla uudelleen?

Seppo Suomi 01.07.2020 20:32

En ymmärtänyt mikä on katkaisija mikä ei toiminut ? Jos on kyseessä liekinvarmistin niin eipä (kai) se suurta onnettumuutta tuota jos painat keittämisen aikana sitä liekin säätönappulaa keittämisen aikana (olen jopa laittanut skumppapullon korkin kiilaksi ko. tapauksessa). Jos liekki sammuu niin päästät nappulan ylös. Onko kaikki polttimot toimimattomia ? Tietysti pitää olla paikalla itse liekin varmistimena jos sattuu tuli sammumaan.
Eikö vaunun lämmityslaitekkaan toimi koska tarvitsit sähkökäyttöisen lisälämppärin ? Mikäli lämppärissä on jotain häikkää niin vippaskonsteja ei pidä käyttää koska todennäköisesti et voi valvoa aparaatin toimintaa koko ajan.
Aggregaattejahan ei ole olemassa muita kun Honda (provo) muut ovat huononpia kopioita. Jos tarve on muukin kun vaunuilu niin Honda.
@seppo
Mihin akku on kadonnut vai onko vaunu vanha saksantuonti joka on tarkoitettu ikuisuuspaikalle ?
Tietenkään kaasulaitteita ei saa käyttää jos ne eivät toimi täydellisesti mutta paljon muutakin teen mitä ei saisi.

Timo Haapanen 01.07.2020 20:52

Joo nyt ymmärsin vian. Ja se on vaarallinen, lieden säätönuppi jää pohjaan ja tosiaan kaasua tulee maailman tappiin ellei se palauta.

Siellä on likaa hellan säätonupin O-renkaassa, korjaus ei luultavasti vaadi uusia osia vaan puhdistuksen. Tunnissa putsaa jokaisen hanan. Vastaavan homman olen tehnyt muutaman kerran, purkamista ei ole kuin lieden etulevy ja sen jälkeen pääsee käsiksi hanojen ruuveihin. Kaasuasentajan työ, tietty.

@timppa

Sinikka Lindlöf 04.07.2020 10:07

Hei. Haluan vaihtaa yhdistystä ja kysyn kun, voiko vaunu ihmiset liittyä tähän yhdistykseen?

Timo Haapanen 05.07.2020 14:55

Mitä Sinikka nyt oikein tarkoitat? Mihin haluat liittyä?

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.