Uunin käyttö vaunussa lapsiperheessä.

Merja Peltomaa 04.06.2020 18:23

Meillä on vasta tulossa vaunu ja nyt mietitään uunin tarpeellisuutta. Meillä on 2 pientä lasta. Onko muilla tullut uuni kovasti käyttöön, vai onko ollut säilytystilana?

Ville Säynäjäkangas 06.06.2020 19:23

Minkälainen on tarve? Uuniahan käytetään yleensä pitkiin haudutuksiin, tämä ei ehkä kesävaunuilussa ole oikein mistään kotoisin, kun vaunussa on kuuma muutenkin. Toinen yleinen käyttö voisi olla pakastepizzojen ja puolivalmistesämpylöiden ja -pullien paistaminen. Tässä tarkoituksessa ois varmaan ihan jees, mutta onko sitten pakastetilaa sitten tarpeeksi?
Jos ja kun yövytään leirialueilla, niin siellähän on keittiöt uuneineen.
Kokonaisuutena sanoisin, että ihan kiva lisä jos vaunussa sattuu uuni olemaan, mutta en alkaisi itse asentamaan tai valitsemaan vaunua sillä perusteella että löytyykö uunia vai ei.
Talvimatkailussa taas uunilla voisi olla enemmän käyttöä. Hukkalämpö olisi tällöin vain eduksi ja samalla ruokakin valmistuisi.

Mikko Romu 07.06.2020 12:34

Meillä on nyt toinen vaunu menossa, missä kaasu-uuni varustelussa. Paljon on tullut käytettyä ja kyllä ruokalista on paljon monipuolisempi kun on uunissa valmistaa kaikenlaista. Uunin kesäkäyttöä meillä on ollut yhtä paljon kuin talvikäyttöäkin. Lämpöä se tietenkin jonkin verran tuottaa, mutta pidän vaunun viileänä ilmastointilaitteella.

Merja Peltomaa 07.06.2020 14:47

Kiitos vastauksista! Täytyy miettiä, mikä meidän kohdalla järkevää olisi.

Sehän oli mukava tieto, että leirintäalueella on keittiöt käytettävissä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.