Ruotsalaisten säilytystilat ja muutakin

OLLILA SEPPO 11.03.2008 22:25

Tervehdys, Ollaan perheen kanssa katseltu ja haaveiltu vaunun vaihtamista ruotsalaiseen vaihtoehtoon, johonkin niistä neljästä. Perheeseen kuuluu iskän lisäksi äiti ja 11, 9 ja 7 vuotiaat vilkkaat lapsukaiset. Pohjavaihtoehdoista ollaan katseltu niitä mitkä Soliferilla ovat malleja NS ja LK. Kolmikerrosvuodemalli ei meillä näissä menesty, koska alin vuode on liian lyhyt (ainakin Soliferissa). Eli parivuoteen päälle pitää laittaa vielä yksi vuode lisää kummassakin vaihtoehdossa. Muillakin ruotsalaisilla näyttää olevan sama ratkaisu tarjolla. Vaunua on ajateltu täysleveänä ja sisämitaltaan noin 6 m, eli esim. Solifer 600 LK tai vastaava.

Onko kokemuksia miten näissä pärjää viiden hengen tavaroiden kanssa talvella? Pistää epäilyttämään tuo takatilan yläkaappien puute vuoteiden vuoksi. Kuvista katsoen korkeat kaapit eivät näytä kovin leveältä. Asumispinta-alaa varmaan muuten riittää. Toinen on, että miten saatte kamppeet kuivaksi. Tietysti voi valita alueen, missä voi kuivattaa sisällä, mutta...

Pitänee lähteä lähimpään kaupunkiin hieman haaveilemaan ja mittailemaan ;-)

Kommentteja ja vielä hiihtokelejä odotellen Seppo

RAUTIAINEN KARI 11.03.2008 22:41

Polarin saat juuri tarpeittesi mukaisena. Ne tekee sulle sinne just niin monta kaappia ja punkkaa kun haluut. Taitaa vaan alkaa mennä aikataulu tiukaksi jos ensikesää ajattelee.

OLLILA SEPPO 12.03.2008 12:03

Kieltämättä Polar on ollut mielessä. En vain ole vielä päässyt juttelemaan myyjien kanssa. Sen edustus näyttää tulevan Ouluunkin, joten täysin realistinen vaihtoehto. Onko tosiaan noin, että voi räätälöidä vaikka mitä? Polarin sivuilta en saanut ihan tuollaista vaikutelmaa. Seppo

HYTTILÄ ESKO O 12.03.2008 19:08

Eri kaappivaihtoehtoja paljon,voit tilata eri vaihtoehdoilla. Näyttely ensi vkl, kuten on Polarilla ja varmaan muillakin merkeillä.

HYTTILÄ ESKO O 12.03.2008 21:19

http://www.solifer.com/media/kuvapankki/SOLIFER_2008_FI.pdf

Ainakaan esitteessä en nähnyt alimman olevan lyhyempi, kaikki samanmittaisia. Itsellä tuo ei ole enää ajankohtainen , lapset jo lentäneet..

HAAPAKOSKI OSSI 13.03.2008 08:52

Katsoppa sivu 25 ja kerrossänky LK 3.

OLLILA SEPPO 13.03.2008 10:48

"Katsoppa sivu 25 ja kerrossänky LK 3. " Juu sitä katsoin ja eikös tuo alin ole sieltä kauemmasta nurkasta lyhyempi. Näin katsoin myös paikan päällä näyttelyssä joskus 1 - 2 vuotta sitten. Voihan tietysti olla, että ovat muuttaneet systeemiä. Mutta näin minun silmin katsottuna.

Tuo Polar oli minulle yllätys. Katselin sivuja läpi ja senhän tosiaan voi räätälöidä. Hyvä vinkki, mutta hinta ratkaisee kuitenkin sitten loppuvaiheessa. Räätälöintiä ei varmaan saa ilmaiseksi ja kallis on muutenkin. Pitänee käydä katselemassa viikonloppuna. Seppo

HAAPAKOSKI OSSI 13.03.2008 10:54

Tuo katsomiskehoitus oli siis Eskolle, joka ei ollut löytänyt eroa sänkyjen pituuksissa - munkin silmillä tuo alin on tarkoitettu alle kouluikäiselle tai melko lyhyelle kuitenkin.

Ossi

HYTÖNEN REIJO T 13.03.2008 12:18

Siis lyhyempi.Koska takanurkassa on harmaavesi säiliö. Meillä on 560LK2 ja hyvin on riittänyt tilat ja kaapit 2+2lle ja koiralle. Parisängyn yläpuolella oleva punkka kuuluu ns.perusversioon ja jos sen ottaa kaapeilla tulee lisä maksusta.Näin ainakin meillä oli -06 (saatiin myyjän mokan vuoksi perus hinnalla)

Finlandia mallissa on se etu,että etu sohvalla voi nukkua aikuinen poikittain vain selkä tyynyt pois siirtämällä,meillä kölvi tykkäsi punkata siinä ja olen itsenikin aika usein siitä löytänyt aamulla.

600 ssa on muistaakseni pystykaapeissa elfa korit jota meillä ei ole.Olis varmaan kätevät.

Meillä käytännössä reissussa on jokaisen henk.koht.vaatteet kasseissa ja kassi sängyllä.Illalla kassit siirretää lattialle,esim ala sängyn alle.Tällälailla ei ole koettu minkäänlaista puutetta kaappitilasta,päinvastoin. Pitkään paikallaan ollessa on purettu kamoja kaappeihin mutta hyvin on riittänyt tila silloinkin.

Paras vaatteiden ja kenkien kuivaus paikka on vessa jossa on poikki tanko johon saa henkarilla rätei roikkumaan. Neljän karjun kalareissulla norjaan ei tullut ongelmaa(pl.hajuhaitat) vaikka monasti tultiin ihan märkinä vaunulle puskassa.Jos olisi sähköä kuivumista voisi tehostaa esim.auton sisä lämppärillä ja wc n kattoluukku auki.

Ruotsalaisista Solifer on halvin ja kevein aina luokassaan. Hyvä vetää pinellä koneella 1.8. Pienten alku vaikeuksien jälkeen parantaa kuin sika juoksuaan.

Mähän alan kuulostaa mainos mieheltä,pois se minusta,valitsette tietenkin kaikken mieluisimman.Tässä vain muutamia asioita ajateltaviksi.

T.Reijo

HYTTILÄ ESKO O 13.03.2008 16:24

Sisään tullessa on "narikka" oikealla. Sen pohjalla lämpöpatteri. Kaapissa missä on antenni, kiertää vesipatteri. WC:ssä on sähköinen kuivauspatteri kiinteänä seinässä 40w teholtaan. Siinä hyvä kuivailla myös. Luulis kuteitten kuivuvan. Juuri yx tilasi uuden Solkun koska kuulemma paremmin saa kuivattua vaatteet kalasta tullessa. Vertaili Kaben ja 560Articin välillä. Edellämainittu oli ennestään. Tuota LK version alimman sängyn mittaa en ole tarkistanut. Kaippa se sitten on lyhyempi kun on se jätevesisäiliö siellä tilaa viemässä. Itselläni parivuoteella ja pystykaappi tuon lastensängyn kohdalla.

OLLILA SEPPO 15.03.2008 19:35

Kiitos hyvistä vastauksista ja vinkeistä! Kävimme katsomassa tuota Solifer 600 LK2 mallia ja näytti kyllä hyvältä. Ihastuimme vaatehenkarikaappiin heti oven vieressä ja vessan vaatteiden kuivatusmahdollisuuteen, kuten oli täällä jo puhetta. Mikähän on se vessan lisäpuhallin, mikä löytyy Soliferin lisävarustelistalta? Elfa-korejakin näytti olevan parissa kaapissa muutama kappale. Voisi olla enemmänkin.

Tuota kassielämää mekin mietimme talvikäytössä. Nykyisessä vaunussa on hieman huuonosti tilaa kasseille ja olemme pistäneet aina kaiken kaappeihin. Solkussa näytti olevan kerrossängyn alla hyvä tila vaikka niille kasseille.

Polaria emme ehtineet katselemaan näyttelyyn, mutta pohjaratkaisuja netistä ihmetellessämme emme oikein ihastuneet käännettyyn ratkaisuun Soliferiin verrattuna. Siis keittiö on oven vieressä ja vessa toisella puolella. Ulkovaatteet pitää kaiketi kuskata johonkin kaappiin keittiön taakse, koska ainakin netin panoraamakuvasta katsottuna korkeassa kaapissa ovea vastapäätä on jääkaappi. Joten henkarikaappia ei siihen mahdu. Voisihan sen pohjan tietysti räätälöidä. Miten olisi Polar Soliferin pohjalla ;-)

LAHTI ANTTI 15.03.2008 21:34

Hanki vain Solkku teknisineen murheineen. Niitä on luettu täällä vähän väliä. Takuuasiat ei tunnu toimivan etc.

KROOK ERJA 25.03.2008 17:41

Hyvää pääsiäisenjälkeistä elämää jälleen reilun viikon Soliferilla oleskelun jälkeen!

Vietämme suurimman osan vuotta vaunullamme nimenomaan syksyisin, talvisin ja keväällä. Sattuman kautta valinnaksi osui v. 2005 vaununvaihdon yhteydessä tuo kovasti parjattu Solifer Finlandia 560 NS, vaikkei alunperin ollut edes vaihtoehtolistallamme!

En tiedä, olemmeko olleet onnekkaampia kuin muut, mutta meillä ei ole noita teknisiä ongelmia ollut ja takuun kanssa ei ole ainakaan vielä edes tarvinnut taistella.Toki uudessa vaunussa oli hieman ruuveissa kiristettävää ( arvatkaapa löystyikö ruuvit vanhassakin vaunussamme), mutta eipä muuta. Monilla on ilmeisesti ollut ongelmana tuo etuosan repsottava sisäkatto, meillä se oli tiedossa jo luovutushetkellä, korjattiin myyjän toimesta mukisematta ja on marraskuusta 2005 pysynyt kuosissaan vallan hyvin.Ja saranat ja ruuvitkin ovat omilla paikoillaan.

Vaunua käytämme kolmena muunakin vuodenaikana aivan samoin kuin kesällä: kemssa käytössä, vesisäiliöt täytetään ja ruokaa laitetaan. Porukassa matkaa aina kahden aikuisen lisäksi neljä koiraa ja useimmiten myös 2 lapsenlasta, joten märkiä vaatteita ja kuratassuja riittää.

Olemme olleet tosi tyytväisä vaunun toimivuuteen ja pohjaratkaisuun nimenomaan näin "rospuuttokausina". Jos olisimme uskoneet muita kuulopuheita vaunujen huonoista tai hyvistä puolista olisimme varmaankin jättäneet koko harrastuksen, sillä kaikissa tuntuu olevan toivomisen varaa tai näitä maanantaikappaleita merkistä ja mallista riippumatta.

Onnea vaan vaunuvalinnallenne, tässäpä oli vain yhden omaansa tyytyväisen vuodatus!

T: Erja

PENTTINEN URPO 25.03.2008 20:18

Minulla oli edellinen vaunu Dethleffs v.-05. Siinä meinasi hukkua kun tuli nolla kelit tai kääntyi pakkaselle ulkoilma. Ikkunat vuoti vettä, ikkuna pintaan tiivistyi todella voimakkaasti hengitys kosteus. Ilman vaihto oli päin sitä, koitin saada korjausta takuuseen niin vastaus oli pidä katto luukkua auki. Sen jälkeen vaihdoin Soliferiin ei ole tarvinnut pelätä että hukkuu vaunuun ainakaan ilman vaihdon takia. Myös lämpö piisaa, meitä ei ainakaan paleltanut. Oltiin hoitolomalla Kuusamossa, yöllä pakkasta -25c. Myös ikkuna kestivät kirkkaina, huolto on toiminut kohtuudella.

HYTTILÄ ESKO O 25.03.2008 20:47

Älä erja välitä ton antin jutuista, se on juuttunut yhteen kirjoitukseen ja luulee samalla linjalla tehtävää vaunuaan paremmaksi. No sen aikainen Pålar tehtiin ruåtsissa ja Solifer suomessa.Nykyäänhän samassa tehtaassa. Ei mitään ongelmia vaunun taikka huollon kanssa. Ei edes korjauksia ole tehty kuin ulko-oven lukkokoneisto vaihdettiin odottaessa, sekin oli virheellinen alihankkijan osa. Käytän myös ympärivuoden kapinetta.Sekä mökki kulkee perässäkin merkittäviä matkoja.

OLLILA SEPPO 25.03.2008 21:47

Niinhän se on. Solkkuja on myyty paljon ja siihen mahtuu varmaan monenlaista kokemusta, niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä. Kiitos hyvistä kommenteista. Talviominaisuudet on yksi syy, miksi on alettu katsomaan pohjoismaista. Valmiit vuoteet viidelle löytyy toki muistakin malleista, mutta toimivaa yhdistelmää kaikista ominaisuuksista on vaikea löytää. Solifer näyttäisi olevan kuitenkin lähellä meidän kriteereillä. Luotetaan takuun toimivuuteen ja isoon vaunutaloon :-) t. Seppo

NUMMELA MIKA 30.03.2008 16:19

Hei Meidän kuusihenkisen perheen (lapset 4,7,9,11 vuotiaita) kokemukset ovat tälläiset, eli viime vuonna sama tilanne että vaunu pitää vaihtaa ja vielä ruotsalaiseen vaihtoehtoon. Alusta asti tykästyimme kabeen, joten muut merkit ja mallit jäivät katsomatta, eli nyt meillä on Kabe Ametist GLE josta B11 malli, eli kolmikerrossänky parisänkyn vieressä. Kolmikerros sänkyt ovat täysmittaisia, ja se oli meille yksi ratkaiseva tekijä vaunua hankittaessa. Pohjaratkaisusta olemme pitäneet paljon, koska u-ryhmä on tilava eli mahdutaan kaikki syömään samalla kertaa ja keskikäytävällä tilaa ohittaa, vaikka kokki häärii "keittiössä". Vaunun saimme viime syksynä n. 4kk odottelun jälkeen tilauksesta. Meillä on vaunu ollut pohjoisessa laskettelukeskuksessa kausipaikalla tämän talven ja kokemukset ensimmäisen talven käytön jälkeen ovat hyvät. Vaunu toiminut teknillisesti hyvin ja on vastannut odotuksia joita odotimme uudelta vaunulta. Lapset nukkuvat niin että kaksi nuorimmaista ovat alasängyllä jalat vastakkain ja kaksi muuta omilla sänkyillään yläpuolella. Säilytystilat ovat riitäneet vaatteille ja Kaben ns. kuivauskaappi on toiminut hienosti, eli illalla jos käyty saunassa ja laitettu märät pyyhkeet kaappiin (tai laskettelu vaatteet), niin aamulla ovat olleet kuivia. Me tykästyttiin alusta asti Kabeen ja silloin muut ruotsalaiset vaihtoehdot jäivät oikeastaan kokonaan katsomatta, joten en osaa sanoa niiden toimivuudesta tai pohjaratkaisusta mitään. Ostajan mieltymykset ja tarpeet ratkaisevat mihin merkkiin päätyy, joten ei muuta kuin mittailemaan ja haaveilemaan , niin eiköhän se sieltä teidänkin perheelle sopiva merkki ja malli löydy.

Hyvää kevättä ja kesää Mika

LIIMATAINEN HANNU 30.03.2008 18:07

No nyt tuli järkevää tietoa asiasta, kyllä Kabe on se 'parempi vaihtoehto' kun vaunuista puhutaan! Huipputuote, ei lastentauteja, tekniikka toimii, eristysarvot hyvät, lie parhaat vaunuista, säilytystilat erinomaiset, työn laatu moitteeton. Itselläni jo toinen Kabe, ja myös kolmaskin tulee olemaan Kabe, jos/kun vaihtuu. Hyvä Mika ja perhe, loistovalinta, ei tarvitse katua ostostanne!

OLLILA SEPPO 30.03.2008 20:22

Terve Mika, Kiitos rohkaisevasta viestistä. Hienoa, että olette löytäneet oman vaunun. Juuri tuo Kaben malli on meilläkin yksi vaihtoehdoista. Vielä katsotaan ja mittaillaan, kuten sanoit. Pitänee vain alkaa päättämään, jos kesäksi jo haluaa uuden vaunun perään. Tosin me haetaan itse asiassa vaunua talveksi, mutta pitää se kesäreissukin jollakin tehdä. t. Seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.