Matkaajan alkovin kosteuskorjaus

Kirsi Savolainen 12.05.2020 17:06

Hei, kuvan mukaisesti olen taltalla raapinut eriste styroxin pois. Tukipuut myös lahonneet. Katossakin styrox märkä , joten poistan senkin. Styrox liimattu ulkopeltiin liima-aineella. Tuntuu siltä että kosteutta muodostuu myös hikoiluna pellin ja eristeen väliin?? Olisiko jollakulla vinkkiä, miten tukipuu ja eristäminen uudelleen olisi hyvä tehdä? Lisäksi ulko pelti joka sisäpuolelta raavittu tyroxista tyhjäksi, on niin ohutta, että melkein valo kuultaa. Kaikkiaan hankala korjattava....

Erkki Kauppi 12.05.2020 18:38

Älä ainakaan pura enempää kerralla keskity nyt vaan siihen purettuun seinään ja poista styroksi ylös kattoon asti siellä näyttäisi olevan ehjä tukipuu tee samanlaiset lahonneitten tilalle ja liimaa ne Kestopur pl 250 liimalla jonka jälkeen voit liimata uuden styroksin routastryrosta löytyy lähelle alkuperäistä kokoa. Hio styros karheaksi ennen liimausta,laita tukipuut tukemaan alkovin seinää ulkopuolelta että siitä tulisi suora myös sisäpuolella tulisi käyttää tukea liimauksessa. Huomaat että liimattu styros jäykistää rakenteen uudelleen,jonka jälkeen voit jatkaa purkamista muualta jolloin homma pysyy paremmin hanskassa etenet alue kerrallaan niin hyvä tulee. Sellainen tärinään perustuva puolikuun muotoinen terä sahaa kummasti niitä tukipuita joita muuten on vaikea katkaista siitä lahon ja terveen puun rajalta kun takana on se alumiinipelti.

Timo Haapanen 12.05.2020 19:27

Tukipuun voi tehdä vaneristakin. Oikean paksuinen ja se hyöty että halutessaan saa helposti leveämmän kuin rimasta. Vaikka 5 senttiset laittaisi molempiin suuntiin kulmassa. Pakkasella ei tietenkään ole niin hyvä mutta hemmetin vahva.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.