Volvo V70 II takajousitus

KIVELÄ JUHO 20.07.2010 10:34

Onko kenelläkään käytännön kokemuksia vahvistetuista jousista v70:n takapäässä?

Itselläni alkaa alkuperäiset jouset olemaan tiensä päässä, eli perä hieman roikkuu, eikä oikein kanna kuormaa.

Harkinnassa on nuo vahvistetut, mutta mietityttää tuleeko siitä perästä liian kova ajettaessa ilman vaunua/kuormaa?

Autossani on perinteinen iskunvaimennus, ei siis nivomatia.

PURSIHEIMO TOPI 20.07.2010 12:25

Hanki ihmeessä tuo nivomat. Eipä perä roiku ja ilman kuormaakin jousitus pelaa. Ei tunnu kovalta.

HYTTILÄ ESKO 20.07.2010 14:34

Voit ostaa myös Sachs Advantage iskarit mikäli ei halua vaihtaa jousia ja iskareita Nivomateihin.

HALMEENMÄKI JUHANI 20.07.2010 22:09

Iskari on HEILAHDUKSENVAIMENNIN. Se osa joka KANTAA KUORMAN on nimeltään JOUSI. Eli jos perä roikkuu eikä kanna kuormaa tarvitaan jouset. Vahvistettu on kovempi kuin vakio, tyhjänäkin. Progressiivinen kuormajousi kuten Mad on kuormaamattomana lähellä vakiojousta, mutta paljon vahvistettua kalliimpi. Nivomat on siitä hyvä ja erikoinen systeemi, että tuolla "iskarin" sisällä on korkeudensäätöautomatiikka. Mutta se vaatii yleensä parikseen löysemmät jouset. Huomaa yleensä, kannattaa tarkistaa Volvo-liikkeestä. Sachs Advantage ei ole yhtään sen kummempi kaasuiskari kuin muutkaan. Eikä se korjaa peräpään jousien väljähtäneisyyttä. Kuten ei muutkaan kaasuiskarit. Sinänsä V70-markkukakkonen on muutenkin pikkusen iskarisyöppö. Jos vaimennusteho ei katoa niin alahela menee, ja pänvastoin.

HYTTILÄ ESKO 21.07.2010 08:15

Eipä SE KORJAA JOUSIEN VAIHTAMISTARVETTA ON TIEDOSSA KYLLÄ , mikäli jouset on vaihtokunnossa. Mutta jos kyse on pienestä roikkumisesta ko iskari palauttaa osan kantokyvystä . Volvossa tulee AINA ERI JOUSI MUKAAN NIVOMATEIHIN sekä ISKARIN YLÄPÄÄ . Tuo Nivomatin jousi on löysempi kuin vakio. Joten jos laitat Nivomatin vakiojousilla osta samalla karvanopat peiliin. On nääs perä korkealla.

HALMEENMÄKI JUHANI 22.07.2010 00:20

"Mutta jos kyse on pienestä roikkumisesta ko iskari palauttaa osan kantokyvystä" Kaasuiskarissa on hieman nostetta, ja jos jousi on vanha veltto niin kyllähän se nostaa himpun. Mutta samalla se löysä vieteri rassaa uutta iskaria vieläkin enemmän: kun joustoa on liikaa niin iskarikin joutuu rankemmin töihin. Sama kuin ottaisi krapulaan ryypyn, hetken niin hyvä olo, mutta kohta vielä kaameampi...

HYTTILÄ ESKO 22.07.2010 07:49

Elämä on kovaa. Kippis sulle

KIVELÄ JUHO 11.08.2010 22:57

Itse itselleni vastaten:

Marssin Motonetin tiskille ja ostin vahvistetut takajouset ja sachs-merkkiset kaasuiskunvaimentimet. Viime viikolla tuli ajeltua Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa n.4500km ja en voi kuin suositella kyseisiä tarvike osia.

Perä kantaa kuormaa nyt todella hyvin ja perästä ei tullut pompottava tyhjänäkään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.