Vaunun nokan peittäminen talveksi pressulla

VIHERSAARI RAINE 13.11.2008 17:48

Niin monella on talvisin tuo keula peitetty. Onko tarvetta peittää peressulla vaunun etupäätä kun vaunlla käydään talvella? Hyödyt? Onko Hobby:ssa tarvetta tehdä niin? (onko joku Hobbyn oistaja huomannut syytä tehdä niin) Luen nyt joidenkin teidän ajatuksia jotka ette omista Hobbya: -toki te sitä Hobby:in suosittelette kun siihen täytyy niin usein talvella vaihtaa kaasupullo, eihän sitä talvella ehdi edes nukkumaan kun pitää vahtia kaasun kulumista. Miten sitä sinne pääseekää jos ei saksalaista vaunua suojaa. Omia omia kokemuksia peitteestä?

TUPPURAINEN PETRI 13.11.2008 19:25

Ehdoton varuste talvella. Kun välillä sataa vettä ja sitten on pakkasta ja tulee lunta, niin etukotelon saumathan ovat siis aina jäässä ja luukun avaaminen on hankalaa. Mutta kun käytät tuota peitettä niin eipä ole noita ongelmia enää. Kun tullaan viikonlopuksi vaunulle, niin rullaan peiton ikkunan yläpuolelle ja pidikkeinä käytän sellaisia "verhonipsuttimia". Kolme riittää ja hyvin pysyy ylhäällä. Tämä sen takia, että kun tuo peite on pujotettu siihen ylälistaan, niin sehän on myös talvella jäässä ja peittoa ei saa pois.

HYTTILÄ ESKO O 13.11.2008 21:26

Mutta jos se kaasupullo pitää vaihtaa niin tiheästi jottei sarnat ehdi jäätyä ? :D (oli kevennys syksyn harmauteen)

TUPPURAINEN PETRI 13.11.2008 21:52

Niin se voi olla Esko, olihan kyseessä Hobby. No, toikin oli vitsin kevennys tässä vesisateen lomassa. Mutta, kyllä toi etukotelon jäätyminen näissä Suomen vaihtelevissa talvikeleissä on ihan samanlainen ongelma vaunun merkistä riippumatta.

LINDBLOM ALF R 13.11.2008 23:20

Merkillä, tai oikeastaan rakenteella on merkitystä luukun jäätymiseen. Aikaisemmassa vaunussamme Deflettissä luukku jäätyi, nykyisessä Kabessa tätä ongelmaa ei ole ollut. Toisaalta viimetalvena huomasin peitteellisissä toisen ongelman, peite jäätyi kiinni vaunuun. Itse en ole peitettä kaivannut, ei Defukankaan luukku jäätynyt kun pari kertaa.

VIHERSAARI RAINE 21.11.2008 21:15

Oltiin viikko Kiihtelysvaarassa. Lunta tuli. Nyt ymmärsin. Tulevana viikonloppuna luvattu yli 20 cm. Tuossa vaunun etuikkunan yllä on tuollainen lista. Miten siihen saa pressun (Hobby 495 vm. 2008)? Käykö uraan (Hobbyn) kevytpeite joka parilla mustekalalla alareunasta kiinni? Kokemuksia, kiitos Alueella on muissa merkeissä pressuja. Jos olisi ollut Hobby, niin en olisi väilittänyt kopiosuojalaeista.

MUSTONEN PAULA 21.11.2008 22:24

Meilläkin olisi tarve tuolle etupeitolle, helpottaisi kaasukotelon kannen avaamista. Se kotelo tosiaan jäätyy kun satanut paljon lunta ja kun lämmöt lähtee päälle (kun tulee paikalle seuraavana päivänä). Eli tietääkö kukaan saako uusiin Knauseihin (vm 2004 eteenpäin) sopivaa peitettä? Itse olen yrittänyt katella sopivia mutta se ikkunan päällä oleva ura näyttää niin pieneltä (ja onko se vaan kiinnityskohta/tiiviste etuseinän ja katon välissä) ettei siihen sopivaa taida olla? Onko ainoa (ja mielestäni huono) vaihtoehto että laitettava erillinen lista johon peitteen saa kiinni? Siinä ei ole "avointa uraa" vaan silikoni-/kumitäyte tms, uskaltaako sitä mennä ottamaan pois? Vaununi on Knaus Royale vm 2004. terv. Pekka

TUPPURAINEN PETRI 22.11.2008 14:09

Noissa valmiissa myytävissä olevissa etukotelon suojissa on valmiina sellainen muovinen lista pressun ylaosassa. Se vain pujotellaan listaan kuten telttakin. Ja alaosassa on valmiina kolme kappaletta kuminauhalenkkejä koukuilla mitkä voi pujottaa vaunuun kiinni. Sivuilta vedän kiinni vaunun tassuihin ja edestä pistän kiinni aisaan etupuorän kammen ympäri. Näin jää peite hieman irti etuikkunasta ja etukotelosta. Ja ei jäädy kiinni.

Tapio Aaltonen 04.01.2022 19:48

Terve. Mä olen kanssa kyllästynyt siihen, kun aina vaunulle tullessa on etupeitto jäässä. Se varmaan kastuu läpimäräksi vesisateella ja loskakeleillä ja pakkasella sitten jäätyy. Mutta nyt mä olen nähnyt sellaisia "muovisia" suojia ja tuumannut, että moi on varmaan hyviä, ei kastu. Mutta mieleen tulee se kun vaunu lämpenee ja peitto ei h
engitä, että onko se kuitenkaan hyvä. Ta

Toivo Koistinen 05.01.2022 07:22

Mitä jos oikeen silikonisoittee ne luukun tiivisteet hyvin tämäntästä, kuten auton ovitiivisteet jotka nekin tahtoo jäätyä.
Minä joskus autosta, ja se on auttannu hyvin. Tosin olen kuullu, että tiivistemateriaalit joissain merkeisä ei sitä kestä, jotenka kannattaa varmistaa asia ennen kun käyttää, ettei tule vahinkoa
Tp

Tapio Aaltonen 05.01.2022 10:02

Hyvä Topi, pistit asian tuumailuun, jos oikein spreipullolla voitelis. Ta

Markku Anttila 05.01.2022 21:31

Ei siinä silikoni auta kun kannessa on sentin tai parin jääkuori.Vaunussa kun on lämmöt päällä se sulattaa etuikkunan ympäriltä lumet ja vesi jäätyy paksuksi kuoreksi.

Toivo Koistinen 06.01.2022 18:58

Huono on sitten peittoakaan laittaa, ellei koko keulan kokoista, mistä voi sitten jäätyneen pois ravistella. jos arvelee että peite liimaantuu keulaan, ja hikoilee, niin laittaa muovilistaritilän siihen peittoon, joka pitää peitteen irti keulasta
Miten semmosta lämpö peittoa, niinkun autojen etukeulasa on.
Aikanaan majailin talven soliverissa, ja kelejä oli, mutta eisen kotelon kannen kansa ollu ongelma, kuten ei vaunun ovessakaan, vaikkei me silokonoitukaan edes nitä tiivisteitä.
Onko plaatu huonontunnu.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.