Alden ohjauspaneeli pimeäksi/polttaa sulakkeita

ERVASTI ERKKI 20.04.2016 11:05

Alden pannun kannen alla on 5a:n sulake, joka palaa aina kun vaunusta (Lmc)irrottaa sähköroikan (230v)Samalla siis koko näyttö/ohjausjärj pimenee.Onko kenelläkään vastaavaa?ja miten on korjattu? Alunperin sulake oli 3A, mutta rinta-joupilla vaihdettiin isompi sulake (maahantuojan ohjeistus,kun eivät halua alkaa selvittämään vian lähdettä / takuu voimassa, ostettu 2013 uutena).olisiko joku rele tai kytkin asennettavissa ohjauksen viereen -ettei tarvitsis jatkuvasti purkaa istuimia jonka alla ko aldensulake on. Lisäksi herää kysymys sulakkeen turvallisuudesta . . . Viime kesänä aloin sulakkeiden ostelun ja vaihtamisrumban.kuluttajansuojakin on kyseenalaistettava, jos ei vikaa korjata?..?..? Kertokaa, jos voitte auttaa ???

STENROTH TOM 22.04.2016 10:56

Moi,

Mulla 2013 mallinen dethleffs jossa alde oisko 3010. poltti aina sulakkeen kun kytki auton pistokkeen. 3,15ah sulakkeita oli ekan vuoden pussillinen mukana, vika löytyi ja maadotukset oli tehty koko kaappiin "vikopäin" . samaa ilmeni myös 230v järjestelmässä, näyttö pimeäksi, yhdet kunnon sähköiskut tuli valokatkaisijasta.

Kun maadoitukset korjattiin oikein päin kulkeviksi ei vikaa enää ole ollut, samalla sai kääntää jokaiselta lampulta johdot toisinpäin jotta led polttimot pelaa.

ASIKAINEN MATTI 22.04.2016 21:51

Olisit kääntänyt LED-polttimot toisinpäin, ainakin maissintähkämallisiin tepsii.

STENROTH TOM 22.04.2016 22:17

osa pyöriteltiin, mutta se maadotus kannattaa tutkituttaa. tästä olisi huonolla tuurilla saanut rungosta kunnon tällit.

POIKULAINEN ESA 22.04.2016 22:48

Lainaus. Alden pannun kannen alla on 5a:n sulake, joka palaa aina kun vaunusta (Lmc)irrottaa sähköroikan (230v)Samalla siis koko näyttö/ohjausjärj pimenee.

On niin mystinen vika että vie kunnon huoltoon. Miten voi palaa sulake jos irrottaa verkkovirtajohdon?

ERVASTI ERKKI 23.04.2016 13:14

Siinäpä sitä ihmeteltiin jo vuosi sitten RINTA-JOUPILLA Kempeleessä ja maahantuojan konsultaatiolla saatiin ohje vaihtaa sulake isompaan (5a).ei auttanut, vaan sulakkeen vaihtorumba jatkuu.on kuulemma niin paljon johtoja jotka voivat aiheuttaa ko vian, että sen (vian) etsiminen on liikkeen mukaan mahdotonta. Itse ihmettelen etteikö mittaamalla saada asiaan selvyyttä? Sulakehan ie maksa monttaa eurosenttiä , mutta ko työ/ penkin aukominen joka kerta ottaa päähän.ja vika mikä vika . . . Mysteeri . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.