KABE -laatua tai jos joku niin haluaa itselleen uskotella

SARANKI JUHA 12.02.2016 20:29

Luulin taannoin, että rahalle saisi vastinetta, mutta vuosien saatossa olen joutunut pettymään pahasti. KABEssamme ollut niin paljon kaikenlaisia vikoja, että en näe järkeväksi maksaa 1,5 kertaista hintaa verrattuna halppismerkkeihin. Ja jos haluaa pohjoismaisen vaunun, niin voisi kokeilla vaikka Cabbyn tuotteita seuraavaksi. Juteltuani muiden kanssa, huonoja kokemuksia myös muilla KABE omistajilla on ollut.

Tosiaan viimeinen niitti oli keittiön ikkunan halkeaminen. Huomattiin alkava halkeama joulukuussa, kun vaunu oli seissyt kausipaikalla useamman kuukauden ajan paikoillaan. Tarkemman tutkimukseni perusteella tämä ikkunaruutu on puristettu tehtaan toimesta pers€€lleen eli on aivan karmin toisessa reunassa epäkeskeisesti ja tästä syystä on todennäköisesti rasittanut kiinnityssalpaa tavanomaista enemmän. Nyt ajansaatossa ruutu lähti hakeamaan salvan kiinnitysruuvien juuresta. Otin tilanteesta kuvat ja toimitin ne KABEn maahantuojalle, joka taas neuvotteli tehtaan kanssa. Painotan tässä vielä, että kaikki muut probleemat on maksettu kiltisti omasta pussista, mutta nyt näytti siltä että tässä on selkeä valmistusvirhe ja tällöin valmistaja olisi vastuussa takuuajan jälkeenkin korjauksesta. Useamman viestin jälkeen ja 1,5kk jälkeen vastaus oli kielteinen. Lopuksi tehtaalla keksittiin, että ikkunaruutu on avattu siten että salpa on ollut hieman auki ja haljennut siinä. Aika naurettavaa, kyseistä ruutua ei ole avattu ikinä!! Ehdotin tehtaalle, että tulisivat edes puoliksi vastaan tässä, mutta ei niin ei. Nyt halkeama on edennyt lisää eli vaihtaa se pitää...

Vaunu on uutena muutama vuosi sitten maksanut n. 65t€ niin ei oikein mene ymmärrykseen tämän tyyppinen vastuun välttely. Mutta kuten alkupuolella totesin, jaloillaan voi äänestää ja hankkia jonkin toisen merkkisen vaunun seuraavaksi.

ROSTEN MIKA 12.02.2016 21:27

Pakko pikkasen Kabea puolustaa, eihän ne ikkunat kaben valmistamia ole vaan alihankkijan jota muutkin vaunumerkit käyttää !!

Sama kun syyttäisi kabea, jos alden valmistama lämppäri ei toimi !!

Mika

LATVALA MARKO 12.02.2016 21:55

Eikös tässä juuri kerrottu, että ikkuna oli asennettu väärin Kaben tehtaalla rakennusvaiheessa. Eihän se ole ikkunan valmistajan vika, jos se on väärin asennettu.

KOISTINEN TOIVO 13.02.2016 07:39

Ei huono laatu kaben oma oikeus ole. Tuttavalla oli jyväskaravaanissa takuukorjauksessa niesmannin arto. Liian isoon reikään ikkina, eikä tiivistetty kunnolla. Vesi sisälle. Olen kyllä aiemminkin puhunut, että lähes omakotitalon hintainen, tai täällä omakotitalon hintainen kapine, niin kunnollista laatua ei saa, että pitää reklamoida, ja jopa riidellä korjauksen kanssa. Mutta valitettavasti Suomalainen kauppamoraali on laskenut aika alas. Siittä myös kertoo Viron kiriminen euroopan suurimmaksi valmistalo viejäksi. Toivopoika

VÄLIAHDE JUSSI 13.02.2016 15:19

minuakin on varoitettu monesti tuosta Kaabesta sillä on mielessäni edelleenkin sellainen Cabbyn jälkeen ykkösasema,joulukuusen koristeeksi sanoi eräs vanha karavaanari Kaabea,siinä on enenmän valoja kuin joulukuusessa. Mainettaan paljonhuononpi vaunu sanoi hän ja onhan se tullut näkyviin näilläkin sivuilla,vähän väliä.Onneksi porukka ei enään peittele merkkejä joihin tulee vikoja tai kaupannimiä jolla ei saa palveluja.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.2.2016 klo 15:37:42 kyllähän nuo takuuasiat ovat timuranttisia jos ei ole paperit kunnossa pitkäaikaisilla asijakas-suhteilla parantaa monta asiaa.Yhden auton olen ostanut Kamux ketjusta,mutta se riittikin.Se ketju saa jäädä ihan rauhaan minusta.Mersuni ei ole sieltä hankittu vaan,Viitanmaalta Ylivieskasta.

HYNNINEN JORMA 13.02.2016 16:43

2005 mallinen Kabe ja ei ensimmäistäkään murhetta, käytetty Ylläksen pakkasissa ja tälläkin hetkellä Espanjassa ja kaikkea siltä väliltä. Ja nuo ikkunathan liikkuu sivusuunnassa siinä kiinteässä alumiinilistassa, eli jos avaa niin kannattaa katsoa ettei se siirry kun sulkee sen, siinä sen rikkoo.

Jorma

AHLQVIST PENTTI 13.02.2016 18:07

Eka Kabe 560 Classig 2015 ikkunat ok sekä muu tekniikka toiminut jopa -27

ROSTEN MIKA 13.02.2016 18:22

Äläs ny Pentti, justhan se on huonoks todistettu, usko jo ! Mikähän muuten mahtaa olla se "oikeesti" laadukas, vissiin matkaaja tai kafi ?

Ehe ehe Mika

AHLQVIST PENTTI 13.02.2016 18:27

Taitaa olla se oma kotiosoite :) Pentti

HALINEN HARRI 14.02.2016 12:03

Vaikea sanoa vielä Kaben laadusta kun vasta seitsemäs vuosi ilman ongelmia.

KAASINEN PERTTU 14.02.2016 15:08

Vuodesta -82 kuudes KABE en tiedä laadusta mitään kestäneet ovat, joskus jopa käyttänyt huollossa eikä aina edes huoltokirjan mukaan.

AHJOS TIMO 14.02.2016 15:39

Juha Saranki kirjoitti: " Ja jos haluaa pohjoismaisen vaunun, niin voisi kokeilla vaikka Cabbyn tuotteita seuraavaksi. "

Eikö Cabby mennyt juuri konkurssiin?

TURUNEN HEIMO 14.02.2016 18:09

Oli vehje mikä hyvänsä niin aina sattuu joukkoon mätä omena josta sitten vedetään johtopäätös että kaikki sitä merkkiä tai mallia ovat huonoja.

NOVA KAI 14.02.2016 20:18

Kaben laatu kyllä kestää hyvin moneen eurovaunuun verratessa. Etenkin talvikäyttöominaisuudet ovat paremmin suunniteltuja. Ainahan niitä mokia tulee kun käyttäjät ja valmistajat ovat eri puolella pöytää. Kaben takuuntoimivuus on tehtaan puolelta heikkoa, ja maahantuonti edustajan toiminta alaarvoista tämän hintaluokan matkailuvälineiden edustajalle. Takuukorjaukset ja jälkifixaukset ovat täysin kauppiaiden asiakaspalvelun varassa. Myyjä joka hoitaa asiansa tekemällä eikä puhumalla on kullanarvoinen. Terv Kaitsu

SARANKI JUHA 19.02.2016 16:45

Suuressa osassa vaunuja/autoa on käytetty samoja Dometicin, Alden tms. osia, joten ajatuksissa on ollut KABE laadukkuus, joka voisi maksaa enemmän. Huonosti kiinnitetyt kaapistot, nitisevät lattiat, vuotavat lämmitysvesiputket yms. eivät sovi ainakaan omaan laatuvaikutelmaan. Edellinen v.2006 vaunu oli selkeästi laadukkaampi kuin tämä nykyinen uudempi malli. Luultavasti tehtaalla jouduttu säästämään ja se nyt vain näkyy laadun heikkenemisenä. Kaiken lisäksi maahantuojan ja tehtaan nihkeä suhtautuminen, vastuun välttely laatuvirheistä ei nyt vain vakuuta enää.

Osien heikkoudesta WC pöntön vuodot, Alde puhaltimen laakerit, keittiöhanan toimimattomuus jne. jne. Listasta vain tulee oikeasti pitkä.

Totesinkin maahantuojallekin, että laitamme laitteet kyllä kuntoon ja tämä oli viimeinen KABE meillä.

UUSITALO MARKO 19.02.2016 17:41

Laatu ja ominaisuudet ovat kaksi eri asiaa. Omistin aikoinaan Kabe Ametistin ja olin kyllä tyytyväinen sen talviominaisuuksiin. Sen sijaan laatu oli surkeaa. Maali irtoili laattoina kaasupullokotelosta, punainen väri helmoissa haalistui marjapuuron väriseksi jo alle kymmenen vuoden sisällä ja vesi tuli sisään jarruvalon läpiviennistä. Myös sängyt painuivat notkolle nopeammin kuin sen hintaluokan laitteelta sopisi odottaa. Yläsänky romahti 30 kiloisen lapsen painosta.

Tämä siis vuosimallin -99 Kabesta. Uudemmista ei ole kokemusta. Ja tuskin tuleekaan.

SARANKI JUHA 19.02.2016 19:11

Tämä viimeinen oli hyvä kommentti, samaa mieltä. Ominaisuudet tosiaan OK, pärjää kylmässäkin, oltiin tammikuussa joka viikonloppu -20 - 30C keleissä ja lämmintä oli. Ei valittamista.

Jos vain härpäkkeet toimisi paremmin...

PULKKI MARTTI 20.02.2016 13:24

Huonoja mahtuu aina sekaan, siis maanantai versioita. Itsellä ollut sellainen Kabe. Auto tosin, mutta yhtä kaikki. Kaben hyvä puoli niissä murhe asioissakin on se että sillä on maahantuoja joka vastaa viimekädessä reklamaatio asioissa. Minulle sanottiin myös ensin ei, mutta kun en sellaista uskonut, alkoivat asiat hoitumaan. Virhekorjauksia ei saisi koskaan maksaa itse. Siitä ei koidu kuin riesaa itselle ja vastaisuudessa muillekin.

NISSINEN KAUKO 20.02.2016 18:48

Kaben omistajat onko mitattu kosteutta pyöränkoteloiden ympäriltä? Minulla 2008 vuosimallin ametist kosteutta ensimmäisessä mittauksessa lattiassa. Huonosti massatut pyöränkotelot syynä. Muuten tyytyväinen ei reilun 8 vuoden aikana muuta,kuin normaalia kulumista vaunu käytössä ympäri vuoden.

VÄLIAHDE JUSSI 10.03.2016 22:20

Kummasti vain on nekatiivisiä kokemuksia Kaabesta,tällä porukalla ja kato saitteja niin huomaat,miten heikkovaunu seon todellisuudessa,iman mitään hymistelyitä,niissä hinnoissa on paljon Kaabelisää.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.3.2016 klo 22:29:37 meillä oli kerran Kaabe ja toista ei enään tule eikä, Isuzutsua,myöskään.

SARANKI JUHA 11.03.2016 14:58

Ei tämä alla olevan linkin ajonvakautus -systeemikään nyt oikein premiumia tunnu olevan. Jos 3v jälkeen ei toimi ja valmistaja kait jättää huonojen komponenttien kustannukset käyttäjän maksettavaksi. Ja joidenkin mielestä tämä ei ole Kaben vika, kun kyseinen osa ei ole Kaben valmistama.

Veikkaanpa, että katteiden maksimoimiseksi valitaan halvimmista halvimmat osat ja nyt alkaa näkyä laadun putoamisena. Täytyy toivoa, että Kabe -faneja löytyy ja pääsee vaunusta eroon hyvään hintaan!

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuvaunut-ja-vetoautot/?E26528M=7&x26528=129498715

HALINEN HARRI 11.03.2016 16:18

Tämä ei liity Kabeen vaan kaikkiin kirjoituksiin joissa vaunuja/autoja moititaan. Pitäisi mainita kirjoituksen yhteydessä:

Mistä vuosimallista puhut. Mikä tyyppi on kyseessä Mitä huoltoja ja tarkistuksia ja milloin ko:aan on tehty.

Yli 40 vuoden kokemuksella olen kuullut ja lukenut kaikenlaista tekstiä mutta harva on osannut kertoa nuo edellämainitut asiat. Laitteen käyttötapa ja siistinä sekä huollettuna pito on tärkeä kaikille merkeille ja malleille. Jos nuo asiat jätetään hoitamatta saadaan kaikki pilalle muutamassa vuodessa. Tuollainen pari kertaa vuodessa pelkästään itse tehty ulkopuolinen tarkistelu ja kevyt purkaminen ja tarkistaminen esim. sähköläpivientien kohdalla näyttää mahdolliset tulevat ongelmat etukäteen. Korin, ovien ja ikkunoiden tiivisteet ovat myös yksi tärkeä tarkistuskohde. Monet tässäkin kirjoitussarjassa mainitut ongelmat varmaankin olisi vältetty hyvällä hoidolla. Kun reissulta tullaan mahdollisuuksien mukaan sisäkuivatus ja ihan pahojen kosteus- vesivalumakohtien kuivarättikuivaaminen ettei noita pintahomepaikkoja jää muhimaan. Yhdellä märällä rätillä helposti levitetään vaan kosteutta. Kyllä järki kertoo mitä pitää tehdä. Jos sähköä on käytettävissä niin hyviä ilmankuivaimia saa alle 300 euron joiden asuintilassa pito pelkästään vaikka vuorokauden poistaa paljon kosteutta kunhan väliovet ovat auki ja petivaatteet ilmavasti. Samoin seuraavan kerran lähtiessä vuorokautta tai puolta ennen lähtöä tuollainen laite päälle lämmityksen kanssa vaikka vaan yön yli niin onpa mukava tulla kuivaan ja raikkaaseen asuntoon. Omassa autossani ei ole mitään koriongelmia (paitsi yksi palanut äärivalo) vaikka menossa jo kahdeksas vuosi. Samoin aiemmat autot ja vaunut ovat luovutettu eteenpäin kuivina ja ongelmattomina noilta osin.

PS. Hyvä tarkistuskohde on auto/vaunukaupsaa on esim leikkuulauta. Jos leivänmurut paikallaan tai se on likainen ja viillelty niin samaa voi odottaa myös muusta hoidosta muualtakin. Jääkaapin puhtauskin kertoo paljon.

SARANKI JUHA 11.03.2016 16:28

Omalta kohdalta, meillä on ollut sähkökäyttöinen ilmankuivain käytössä ties miten pitkään, koppi on täysin kuiva jne. Huollettu vähintään kerran vuodessa, ja muutoinkin pidetty kuin kipeää #*llua. ?

En ainakaan itse usko että lämmitysjärjestelmän vuoto, vessan vuoto, Alden puhaltimen rikkoutuminen, lattian nitinä (tämän aion korjata kun kelit lämpenee) ja vaikka ikkunan halkeaminen olisi estetty paremmalla huoltamisella.

HALINEN HARRI 11.03.2016 18:21

Noiden vikojen syy on hyvä selvittää itselleen jolloin jos se selviää tuskin toista samanlaista vikaa tarvitsee korjata kun tietää ko kohtien vaarat. Joku noistakin esim. ikkunan halkeaminen saattaa olla materiaali- tai asennusvika.

VÄLIAHDE JUSSI 11.03.2016 23:50

Se tuo matkilukulkimien vikojen myöntäminen muiden kuin,myyjien,valmistajien vastuulle on ollut aina kummapiire tässä piirissä,mutta onhan se valmistaja vastuussa siitä mitä tuotetta se kulkimiinsa hankii ja testataa koska, en usko heidän laittavaN sitä ihan hinnan halpuuden vuoksi ja jos he siihen syylistyvät niin se on heidän ihan oma voi,voi. Valmistaja on vastuussa,pitää vaatiatakuu kuitti joka,osasta joka on siinä kamppeessa on ihan käsittämätön vaatimus. On ihan selvää että,vaunun ja matikailuauton voi jättää kuin,paskanperseestä ilman että, siitä mitenkään vahingoituisi jäätyy sehän kyllä ja veden kanssa pitää olla hyvin tarkkana ja niihin vahingoihin pitää varautua,mutta rakenteet pitää kestää kohtuu käytön.Nyt on alkanut tulemaan noita liikkeiden nimejä esiin jotka,ovat myyneet ihan muuta kuin,mitä on sovittu. Huolto ja pito on yhtätärkeää ja mieluumin tärkeäänpääkin.

VÄLIAHDE JUSSI 11.03.2016 23:53

Sitä tulee sokeaksi omaa vehettä kohtaa siksi on tärkeää käyttää sitä ihan asijantuntia huollossa välistä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.