Alde 3000 Compact nesteen lisäys

SAARENPÄÄ VILLE-PEKKA 02.01.2016 20:25

Vaunussani on Alden 3000 Compact lämmitin. Kuinka paljon nestepinta laskee kovilla pakkasilla ? Itselläni oli paisuntasäiliössä nestettä noin puolivälissä ja kelit oli silloin n. 5 astetta. Nyt kun tuli pakkaset n. -15 ja kävin vaunulla niin neste oli valahtanut hieman alle minimin. Onko tällainen vaihtelu normaalia ? Aikaisemmin syksyllä vaunussa oli vuotoa vastuksien juuresta ja ne kiristettiin huollossa. Silloin vuoto oli kylläkin huomattavissa selvästi.

ROSTEN MIKA 02.01.2016 21:24

Kyllä mä pikkasen glykolia lisäisin, ehkä desin tai pari, ettei vahingossakaan pääse ilmaa hörppää ! Tietääkseni normaalia jos kovilla pakkasilla vähän vajoaa, siis sillon kun vaunu on kylmänä !

Mika

HALINEN HARRI 03.01.2016 18:07

Mikähän niistä olisi tuossa tilanteessa parasta: raaka pakkasneste, sopiva vesi-pakkasnesteseos vai raaka vesi? Jos itse lisäisin niin vuodon vuoksi sekoitetta ja haihtumisen/kokoonpainumisen vuoksi raakaa vettä. Tietenkin ensin pakkaskestävyysmittaus. Jos liian pakkasenkestävää tod näk maxipakkasiin nähden niin lämmönsiirtokyky heikompaa, jos taas liian laihaa niin niin jäätymisvaara. Itse joskus kauan kauan sitten lisäisin raakaa pakkasnestettä ja myöhemmin mittasin kestävyyden joka oli aivan liian suuri Etelä-Suomen max pakkasiin (-20-25 astetta). Imaistiin reilu litra pois ja vettä tilalle. Patterit kuumeni selvästi enemmän noilla kovemmilla pakkasilla kuin aiemmin. Pannun käyntitiheys muuttui samalla. (Primus).

SAARENPÄÄ VILLE-PEKKA 03.01.2016 20:24

Mittailin pakkasenkestävyydeksi -35c eli ainakin riittävän tujua on. Saisi varmaan olla vähän laimeampaa. Mutta lisäsin seosta ja ei sitä mennyt kun pari desiä. Toivotaan että tosiaan tuo pinnanvaihtelu johtuu vain lämpötilasta eikä vuoda taas jostain päästä.

HALINEN HARRI 03.01.2016 21:00

Riippuen siitä missä enimmäkseen vaunu kylmenee kylmimmilleen.
En ole asiantuntija mutta tuohon lisäilisin Etelä-Suomeen lisäyksen jossa pakkasen kestävyys n. -25-30 astetta ja Pohjois-Suomeen tuon -35 asteen kestävyistä seosta. Kertokoon asiantuntijat muun vaihtoehdon. Miten vanhat on nuo liemet ennestään ja ehdotetaanko ohjeissa koko järjestelmän nestevaihtoa? Tarkista ennen lisäyksiä että ylivuoto sitten kun lämmität toimii eli ylivuotoputki ei ole tukossa eikä valu väärään paikkaan kun lämpenee ja poistaa ylimääräiset.

SAARENPÄÄ VILLE-PEKKA 14.01.2016 19:44

Noniin nythän se Alde oli sitten vuotanut nesteet alleen. Eli mistähän se sitten vuotaa kun vastukset on kiristetty ja niiden juuresta ei tihku. Toisella puolella pannua on varmaan jokin tiiviste missä putki yhdistyy pannuun? Selvästi vuoto kuitenkin paikallistettavissa pannun alle.

LAHDENPERÄ ARI 17.01.2016 22:35

Automaattinen ilmausventtili falskaa

AALTONEN TAPIO 05.04.2016 11:12

Täälläkin olisi neste asiaa, mulla on vaunu Äkäslompolossa,pari viimeistä kertaa on käynyt sillai, että nestepinta on aivan alhaalla. Lisättyäni nestettä ja saatuani vehkeet lämpimiksi niin nestepinta ei enää vajene. Sitähän minäkin ihmettelen, että mihinkä se neste aina kylmänä karkaa. Ta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.