Meneekö jääkaappi vaihtoon?

KETONEN MILAJA 31.08.2015 22:48

Hei. Hobbyn -97 Electrolux jääkaappi teki tenän ja suli. Tyhjättiin, kuivattiin ja annettiin hetken olla. Sen jälkeen jaksoi sähköllä +10 saakka, mutta lämpeni takaisin. Uudelleen kokeiltuna ei sähkölläkään enää mitään vaikutusta. Kaasulla ei tapahdu mitään..liekki vain iloisesti palaa...Tuleeko vaihto uuteen? Isäntä ei vielä tohtinut alkaa puhdistelemaan omin päin. Kiitos jo etukäteen :) Kaapin tyyppi on C40/110.

VALTONEN MARTTI 31.08.2015 23:54

Eihän tuo hyvältä kuulosta. Ikääkin jo aikalailla. En tosin ole asiantuntija näissä mutta kun ei sähköllä eikä kaasulla niin lienee turhaa spekuloida suuttimesta, pölttimesta, pakoputkesta tai sähkövastuksesta. Termostaattiviasta en osaa sanoa vaikuttaisiko se noin kumpaankin enersgiamuotoon.

Eli oireilu viittaisi enemmän putkistoon ja nesteeseen siellä. Jos ei putkistossa ole vuotoa josta höyryt olisi pihalle päässeet niin sitten siellä voi olla aineet kasautuneena ja kierto estyneenä.

Niinpä melkein viimeiseksi konstiksi jäisi perinteinen ylösalaisin kääntäminen.

Niin tekisin jos olisi minun kaappini. Tai veisin huoltoon jossa sen kunto varmimmin selviäisi. Turvallisempaakin olisi kuin omatoimihommat.

KOISTINEN TOIVO 01.09.2015 06:32

Termostaatit, niitähän on käsittääkseni kaksi. Sitten tuo pois otto, ja kääntäminen. Käyttäisin huollossa ensin ennen pois ottoa, josko molemmat ovat pimeänä. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 01.09.2015 11:38

Vielä jokunen vuosi sitten kaappeihin myytiin koneistoa varaosana ja sen vaihto oli edullinen verrattuna uuden ostoon.

Koneiston vaihto on melko nopea toimenpide kunhan kaappi on käsissä. Linkissä yksi sellainen liike joka luultavasti tietää saako ko. tyyppiin uutta koneistoa.

http://www.sunbio.fi/asennus/nestekaasulaitteiden-huolto-ja-tukipalvelut

@timppa

VALTONEN MARTTI 01.09.2015 12:54

Toivo, hyvä täsmennys. Unohdin toisen termostaatin olemassaolon. Johtuen varmaan siitä etten itse oikeastaan koskaan käytä sähköllä.

HUOVINEN TUOMO 01.09.2015 14:33

Jyväs karavaanista kannattaa kysellä osia, jos niitä tarttee.Itellä sama kaappi, mutta ei enää löytynyt tarvitsemaani jousta. Jos kyselet, niin viestiin täytyy laittaa product numero, joka alkaa 00921. Tosi nopeasti sai vastauksen viesttiin, joten koen saaneeni hyvää palvelua. T. Tuomo

KETONEN MILAJA 01.09.2015 22:42

Hei. Kiitos vastauksistanne. Vaunu on kausipaikalla ja jääkaappi oli muutaman päivän pois päältä. Tänään menin ja kolistelin/koputtelin kaappia sisältä ja laitoin sitten sähkön päälle. Kolmen tunnin päästä näytti +8? Jaaa a...tiedä tuota sitten...jätin päälle ja katsotaan onko tilanne mikä huomenna....ja pysyykö sitten myös kaasulla...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.