Solifer 500L patteri/lämmittimen neste?

LEHTIMÄKI MATTI 29.03.2015 18:36

Eli mitä nestettä kannattaa laittaa ja esim.sekoitus suhde.Paljonko nestettä menee?Käykö tavallinen syylari neste?Vanha vaunu niin vaihdetaan nesteet primus sytytin rempan yhteydessä.

POIKULAINEN ESA 29.03.2015 18:40

Ihan vaan Zeroa. Sekoitus suhde on purkin kyljessä ja ohjekirjassa nesteen määrä. Siellä on todennäköisesti sitä vihreätä vanhastaan käytetty.

VALTONEN MARTTI 29.03.2015 19:37

Mulle on huoltomies suosittanut suhteeksi 40 % nestetttä loppu vettä. Parantaa kuulemma kiertoa ja lämmitystehoa.

Perinteistä vihreää on käytetty.

KALLIO SULEVI 31.03.2015 17:03

Aikasemmin talavella oli puhetta Alden nesteen määrästä paisuntasäiliössä ja kerroin lisänneeni melkein maksimiin nesteen ollessa kylmä. Joku, en muista kuka, mainitsi että Alde (3000) on tarkka nestemäärästä, ettei saa mennä yli maksimin lämpimänä. Neuvottiin vähentämään nestettä säiliöstä... Osaako joku vastata miksi ei saa mennä yli? Onhan monessa muussakin nestelämmityksessä ns.pelivara säiliössä ja meijän vaunun säiliössä on tyhjää n.litran verran maksimin yläpuolella.

Tämä ei varsinaisesti kuulu tän otsakkeen alle , mut lähelle ainakin.

ISOMÄKI KAI 21.05.2015 08:49

Olenpa kuullut tuosta sekoitussuhteesta toisenkinlaisia versioita... Ainakin joissakin drag race moottoreissa käytetään 50/50 suhdetta, koska sillä saadaan parempi lämmön siirto ja samalla tietenkin jäähdytys. Samalla myös pakkasenkesto nousee jonkun verran. Miksipä tuo ei pitäisi paikkaansa myös toisinpäin, eli lämmityksessä...?

SUNDELL REINO 21.05.2015 11:27

kyllä se on normaalia pakkasnestettä jota sinne laitetaan samoilla suhteilla kun autoon. tuo lämmönsiirtokyky on vedellä parempi kun nesteellä joten siitä tuo lämmitystehon parannus. talvisäilityksessä on tärkeää ettei jäädy, jonka vuoksi tuota nestettä sinne täytyy laittaa. muuten olisi parempi ettei sitä olisi lainkaan. putken huuhtelu on myös paikallaan. mikäli vain saat putkeen verkosta virtausta letkulla tulee lopputuloksesta parempi. minulla meni aikoinaan smv:stä nesteet puusoksi, jonka jälkeen putki meni tukkoon pari kestaa uudestaan, kun seinämistä irtosi tuota vanhaa likaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.