Voiko matkailuvaunussa olla turhia osia?

KLEMETTI ESKO 16.03.2015 19:09

Rupesin uutena karavaanarina mietiskelemään ostamastani Kabe-vaunusta löytämiäni rakenteita. Takana sijaitsevan parisängyn alla nimittäin on tyhjää tilaa ja tämän tilan pohjalle, eli siis vaunun lattialle on laitettu ohuista vanerilevyistä rimojen päälle ikäänkuin kaksoispohja.Rakenteet ovat irrallisia, joten ne periaatteessa voisi ottaa poiskin. Rakenteet ovat tosi rimpuloita ja ovat keränneet kaikenlaista pölyä ja likaa alleen. Niiden alla on siisti vaunun oma lattiapinta. Tietääkö kukaan onko noilla rakenteilla joku erittäin tärkeä funktio, esim. ilmankiertoon tai lämmöneristykseen liittyvä? Itse näkisin sängynalustilan siistimpänä, jos noita levyjä ei siellä olisi.

POIKULAINEN ESA 16.03.2015 19:16

Ne on ilmankierron takia. Mulla on Soliferissa saman tapaiset vaneri rimpulat. Älä poista niitä vaikka mieli tekisi muuten ei lämmin ilma kierrä niin hyvin.

VALTONEN MARTTI 16.03.2015 19:34

Sama mielipide ja samat "pohjarimpulat"

HALINEN HARRI 16.03.2015 19:57

Jos poistat ja laitat lattialle esim tekstiilejä syntyy helpommin lattian ja tekstiilin väliin kosteutta. Syntyy myös vanerin ja tekstiilin väliin jollet välillä lämmitä ja tuuleta tekstiilejä.

TUOMINEN MARKKU 16.03.2015 20:24

"Välipohja" vuoteitten ja istuimien alla saattaa pikaisesti mietittynä tosiaan tuntua turhalta, mutta se on yksi niistä perusrakenteista, joilla esim. Kaben ja Soliferin hyvät talviominaisuudet muodostuvat. Rakenteen keveys on varmaankin käyttötarkoituksen sanelema, lattian tulee vain kestää sen päälle laitettujen tavaroiden paino, se ei mitenkään ole "kantavaa" rakennetta. Mahdollistaahan sen keveys ja poistettavuus ko. välitilan siivoamisen helposti. Huomioithan nyt samalla, että vuodelaatikon(ja muidenkin kalusteiden) pystyseinän alareunaan tehtyjä aukkoja ei saa millään lailla(esim. paksulla lattiamatolla) tukkia, jos niin tekee, seurauksena on tästäkin ilmankierron ja siten lämmön tasaisen leviämisen estyminen. Kysymykseesi "Voiko matkailuvaunussa olla turhia osia? voin omasta kokemuksestani vastata, että kyllä voi. Esim. suihkutilalle en ole käyttöä keksinyt varsinkaan, kun käytämme alueiden siistejä suihkutiloja! Kaben joissakin vuosimalleissa keittiön hyllykön "viinipullotelineet" olen myös kokenut turhiksi.

ERVASTI ERKKI 17.03.2015 12:30

LMC:n "talvivaunussa"on myös parisängyn alla ko rimpula-rima-ohutlevypohja ja on tosiaan trpeellinen ilmankierron kannalta / lattialämmitys vaunussa - skandik 470. Sitä suihkua kyllä käytämme aina vaunuillessamme - olemmehan turhaan maksaneet mukavuuksista (suihkustakin) jos emme niitä käytä.Itse vaihdoin puhdasvesisäiliönkin 45litrasta 120 litraan, ja pelittää tosi hyvin. "Oma tupa - oma lupa" pätee mielstämme omassa suihkussakin . . . meidän mielestä. . . muuten kyllä yleensä ottaen vaunuissa ja as-autoissa ovenkahvat, rivat, jne ovat rimpuloita jos verrataan esim veneisiin, joissa voi vrmasti ottaa kiinni kahvoista , eikä ne jää käteen jos vetää tai vähän nojailee . . .

JYLHÄ HANNU 18.03.2015 09:12

Nuo ilmankiertopohjat taitavat olla ihan kaikissa vaunuissa merkistä riippumatta. Vaunuissa ei mielestäni ole turhia varusteita, on vaan tehty väärä valinta. Mikäli pitää suihkua turhana niin silloin ei pidä hankkia vaunua missä on suihku. Meillä vaunun tärkein valintaperuste oli, että siinä on suihku. Vaunu pitää hankkia sellaisilla varusteilla mitä itse tarvitsee. Meillä on erilaisia tarpeita eikä sama käy kaikille.

HooJii

VÄLIAHDE JUSSI 18.03.2015 18:00

Tuuletusta varten ne on tehty.Ei niissä mitään turhaa ole varsinkaan Kaabessa ja muissa hyvissä pohjolan merkeissä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.