Punnitaanko vai ei?

HAKALA SAMI 16.02.2015 10:45

Olisi tuo vaunun katsastus käsillä. Tähän asti ovat vaihtuneet niin näppärästi, että on aina ollut joko edellisen tai seuraavan omistajan murheena, mutta kai sinne ny täytyy itse uskaltaa. Mutta siihen kysymykseen:

Toisten kertomuksista olen lukenut noita joskus punnittavankin, toisilla konttoreilla ei taas taida edes vaakaa olla käytettävissä. Tuota kaikkea tavaraa näin vaunussa asustellessa on kuitenkin kertynyt sen verran kaappeihin, että painon suhteen ollaan varmasti melko lailla rajoilla. Miten todennäköistä on että vaakaan tämän kanssa joutuu, ja miten todennäköistä että edes puuttuvat painoon?

Ja ennen kuin joku ehtii viisastella, kyllä se tavaran määrä sitten taas vähenee kun kesällä taas ihan oikeasti reissataan. Nyt vaan pitäisi jossakin vaiheessa viedä vaunu alueelta katsastukseen, ja tuoda takaisin. Ei huvittaisi tyhjentää kaikkea pihalle, ja kiikuttaa takaisin sisään.

SALO JYRKI 16.02.2015 10:55

Olen muutaman kerran katsastanut vaunun ja as.autokin useampaan kertaan.koskaan ei ole punnittu.Mielestäni ei kuulu edes Trafin ohjeisiin,kun katsoo mitä pitää katsastajan katsoa....

Terv.Jyrki

ROSTEN MIKA 16.02.2015 11:20

Pelko pois ja leimalle, ei varmasti punnita !! Runkonumeron tsekkaavat sekä valot ulkopuolelta, välttämättä eivät edes jarruja tsekkaa ja leimattu sammutinhan ei enää pakollinen !

Mika

POIKULAINEN ESA 16.02.2015 11:25

Ei se kai kuulu punnita mutta joka kerta ne on mulla ajanut vaakan läpi. Vaunu oli viimeksi tyhjä ja paino 200kg enemmän kun luki papereissa omamassa. Kai niillä jokin syy löytyy. Tänä vuonna olisi syyni taas ja tyhjänä vien niin pysyy rajoissa jos tälläkin kertaa ajetaan vaakan läpi. Se on K1 asema jolla olen käynyt.

Käyttäjän lisäys viestiin 16.2.2015 klo 11:28:18 Kyllä jarrut katsotaan ja kannattakin vedellä vaunua ennen kuin vie syyniin. Mulla ne hinkkasi jarruja pitkään käsijarrulla ennen kuin olivat mieleiset inssin mielestä.

SALO JYRKI 16.02.2015 11:35

Joissain asemilla on vaaka montunedessä,niin pakko mennä vaakalle kun menee montulle,toki onhan se palvelua jos näyttää mitä vaunu todellisuudessa painaa.......

Jyrki

PÖNTINEN PEKKA 16.02.2015 11:36

Aika monta kertaa olen vaunua käyttänyt viivalla. Kerran inssi (sillä kertaa nainen) kysyi, haluanko nähdä vaununi todellisen painon ja pysäytti vaakan kohdalla hetkeksi. Siis ihan palveluna vaan. Ei sitä painoa mihinkään kirjattu eikä sen kummemmin kommentoitu. Palvelu pelasi kyllä muutenkin. Olin varannut vain vaunulle ajan, mutta kun inssi huomasi auton ensikatsastuksenkin olevan jo muutaman kuukauden päässä, kysyi hän voidaanko se hoitaa samantien. Ja hoidettiinhan se. Ei tarvinnut enää uutta aikaa varailla ja muistaa! Sitä minä kutsuisin palveluksi. Paikka oli Pieksämäen A-katsastus.

HAKALA SAMI 16.02.2015 11:50

Eipä siis muuta kuin leimalle, kiitos kokemuksista :) Viime kesänä korjailin akselia reilulla kädellä, silloin tulikin laakerit käytyä läpi ja jarrut säädettyä, eikä sen jälkeen ole vedettykään kuin noin 250 km.

Ja ainahan sitä voi sitten insinöörin iloksi tyhjentää vaunun aseman pihalle jos hän sen jostakin syystä tarpeelliseksi katsoo :)

PÄIVINEN UNTO 17.02.2015 19:54

Käytin vaunua Kouvolan A-katsastuksessa muutamia vuosia sitten.Ei sielläkään punnittu,mutta särettiin.Katsastaja ajoi kuin Ari Vatanen ja nopeuden ollessa noin70 km/t löi jarrut lukoon .Seuraksena kaikki irto-tavara mikä minnekin ja lasitavarat kappaleiksi.Työpöytän kansi reikiä täyteen särkyneistä laseista ja wc-peili pois paikoiltaan.Pahinta kun jauhot ja ryynit oli sotkenut paikat. Kun kurkistin vaunuun en voinut mennnä sisällekään kun kaaos oli vastassa.Katsastus aseman päälikkö oli kuitenkin ystävällinen ja soitti Kouvolan Vaunuun ja sanoi täältä on tulossa vaunu katsoka mitä pitää tehdä heidän vakuutus korvaa kulut.Minä esitin kyllä katsastus inssille että hakisi utta työpaikkaa vr-varikolta kiskon vääntäjäksi.Voitte arvata oliko mieleinen näkemys.Terv.UP.

HAKALA MIKKO 18.02.2015 07:24

Pyysin katsastuksessa punnitusta,solifer goldie530-95. Omamassa 880kg tulos noin 930kg ei paha ylitys!

VÄLIAHDE JUSSI 18.02.2015 18:25

Sitten,punnitaa jos,yrität saada sen,kasatusvapaaksi eli,muutoskatsatus. Muuten ei yleensä.

KERÄNEN MATTI 19.02.2015 00:16

^ Ei se punnitsemalla onnistuis, tarvittais valmistajan todistus kokonaismassan muutokseen, jota tuskin saa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.