Vesikeskuslämmitys Solifer S4

KALLIO SULEVI 14.01.2015 14:32

Elohopean painuessa pakkaselle useampia asteita, huomasin vesikeskuslämmityksen paisuntasäiliössä nestepinnan pujonneen melekein minimiin. Kaivoin lisäyspullon varastosta nostin pumpun pois ja tein lisäyksen, nestettä meni n.4dl , melkein maksimiin saakka.

Teinkö lisäyksen turhaan, palijonko neste kutistuu pakkasten tullessa vaunun ollessa kylmillään ? Onko vaarana nyt, että kun kytken lämmityksen päälle seuraavan kerran paisuntasäiliö "turpoaa" ylitte ?

Maksimin viivasta korkkiin on matkaa n.7cm ja tilavuutta n.6dl.

Käyttäjän lisäys viestiin 14.1.2015 klo 15:37:22 Vaunun lämmitin on Alde 3000

VALTONEN MARTTI 14.01.2015 20:13

Vaikka olen 12 vuotta tuon vaunun kanssa pelannut en osaa antaa tyhjentävää vastausta. Joten kirjoitan hiukan mutua. Pakkasvaihtelu on ollut mielestäni vain sentin, puolentoista luokkaa.

Vain kerran sattui kuvaamasi tilanne, nestettä oli vajunut useampi sentti, täytin merkkiviivaan eikä ole siitä lämmittäessä paljonkaan noussut. Nestekato jäi selvittämättömäksi.

Huonosti olen nestejuttua siis vaunussani seurannut koska on riittänyt aina se että sitä on ollut suunnilleen merkissä.

Päättele tästä sitten jotain. Itse päättelisin ettei sulla ole tulvimisen vaaraa mutten ota siitä edes "poliittista vastuuta."

VÄLIMÄKI JARMO 14.01.2015 20:31

Ensimmäiseen kysymykseen,Kyllä Toiseen,Kyllä Alden lämmitin on herkkä,mutta ei saa olla yli rajan,ja tottakai kylmänä voi olla jopa alarajas,lämminnä nousee taas,mutta älä päästä yli rajan.Eikä tarvi olla aina ylärajas muutenkaa,paras kun ylä ja ala rajan välissä, ,JV

Käyttäjän lisäys viestiin 14.1.2015 klo 20:33:53 Siis ei välttämättä yli tuu mutta menee yli rajan yli,joka ei ole terveellistä. ,JV

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.