Liesituulettimen kautta tulee vettä (eli lunta?)

PAKARINEN TIMO 17.11.2014 14:30

Aloitettiin vaunuharrastus tai hankittiin oma tänä kesänä. Nyt ensi lumien aikaan tapahtui huolestuttava ilmiö: Liesituulettimen alle kaasupoltinten luo oli kertynyt vettä. Olettaisin, että lunta on "tuiskunnut" liesituulettimen kautta ja sitten sulanut sähköliesien kaukaloon. Syksyn vesisateiden aikaan ei moista ilmennyt. Onko meillä huonolaatuinen liesihattu vai mikähän tässä on, onko ilmiö miten yleinen? Osallamme tämä talvi lienee hoidossa, kun rakentelin katoksen vaunun päälle. Tosin voihan sinnekin tuiskuta lunta. Tulipahan mieleen, miten jaksaa lukemattomat vaunut/autot, jotka ovat talven taivasalla?

KOSKINEN OLLI 20.11.2014 17:20

Tuttu ilmiö jo vuosikymmenten takaa. Minulla oli liesituulettimen hattu katolla sellainen noin 12cm korkuinen töttörö, jossa kattolaippa on aivan tasainen laatta, se joissain tilanteessa "uittaa" vettä liesituulettimen putkeen. Jollain tavalla siihen jos onnistuu rakentamaan tippanokan kattolaatan reunoille, niin tilanne korjaantuu. Minä löysin jonkun muovisen purkinkannen, ja liimasin sen kiinni hattuun.

HAKALA SAMI 27.11.2014 12:08

Jos se sattuu olevaaan vanhahko kotimainen vaunu, niinkuin oli mulla kyseessä, niin ne hatut tuppaavat kanssa hapertumaan ajan myötä ja päästät vettä sisään. Samalla kun se hattu meni uusintaan, tilasin sellaisen jossa oli puhallin itsessään, eli se siirtyi sinne katon puolelle. Tuli paljon hiljaisempi, ja tehokkaampi koska entinen puhallinen oli itse liesikuvussa, eikä se putki katolle asti tietenkään täysin tiivis ollut. Eli lykkäsi käryt kaappiin. Kun puhallin on katolla, se luo alipaneen ja poistaa varmasti vaikkei putkikaan täysin tiivis olisi.

Nuo alkuperäiset hatut on muuten joskus niin pieniä ja matalia, että jo reippaammalla vesisateella katosta pomppiva vesi löytää kyllä tiensä sisään.

HYTTILÄ ESKO 27.11.2014 21:39

Mikäli siellä on original electrolux venttiili kuten esim yhdessä ex kotimaisessa. Vettä ei tule sisään mitenkään. Ei vielä ainakaan itselläni näkynyt. Mikäli se venttiili hapertuu siihen saa kolmella ruuvilla vaihdettua pelkän pintakuvun. Kustannus 10€ , osia saa esim helsinkicaravan. Vaihtoon menee vartti kun laskee tikapuitten haun mukaan.

HAKALA SAMI 30.11.2014 12:41

Liesituulettimissa tosin harvemmin on sitä Dometicin venttiiliä, vaan pelkkä vähän vapaammin virtaava hattu. se Dometicin venttiili onkin hyvä. Biltemasta siitä löytyy myös rosterikuorinen kopioversio, tosin ei kiinnitykseltään niin pätevä kuin tuo uudempi Dometic, taitaa olla sen vanhan Electroluxin kopio. Mutta siinä on se hyvä puoli että se on suljettavissa ilman muutoksia. Noita olen käyttänyt kun olen lisännyt vaunuun tuuletusventtiilejä (alkuperäisiähän ei saa sulkea) ... kesällä saa lisää tuuletusta mutta talveksi voi laittaa ylimääräiset kiinni.

ASIKAINEN MATTI 30.11.2014 16:39

"Noita olen käyttänyt kun olen lisännyt vaunuun tuuletusventtiilejä (alkuperäisiähän ei saa sulkea) ... kesällä saa lisää tuuletusta"

ja itikoita ellei sulje.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.