ALDE 3010

SUOMALAINEN MATTI 03.11.2014 11:05

Morot,

Alden paneeli näyttää 5-7 astetta suurempaa sisä lukemaa kuin mikä on todellinen. Onkohan järjestelmä jotenkin buutattavissa, vai onko anturi vaan rikki? Missähän anturi yleensä sijaitsee? Vaunu on Dethleffs FKR 730 Nomad.

-Matti

VEIJOLA ESA 03.11.2014 11:42

Ohjeet lämpötilan Offset säädöstä löytyy aldeoppaan sivulta 27.

ASIKAINEN MATTI 03.11.2014 12:30

Lämmittimessä paljon ominaisuuksia, jotka selviävät ohjekirjaa lukemalla. Ellei kirjaa ole edellisen omistajan jäljiltä käytettävissä, se löytyy kyllä googlettamalla.

Hyödyllisiä ominaisuuksia ovat mm. ajastetut lämmityksen aloitus ja yölämpötilan lasku (ja nosto aamulla). Myös sisätilan lämmityksen keskeytys suihkun ajaksi lämpimän veden riittävyyden takaamiseksi on löydettävissä ohjeista, jotka kyllä kannattaa lukea.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.11.2014 klo 12:43:00 Anturi on pieni musta nappi usein ulko-oven yläpuolella tai joka tapauksessa säätöteknisesti aivan väärässä paikassa. Ellet sellaista löydä, niin se on ilmeisesti lämmittimen ohjauspaneelin sisällä. Säätöominaisuudet paranevat ratkaisevasti, kun hankkii etätermostaatin, jonka sijoittaa esim. WC-tilan huoneenpuoleiselle seinälle kauas lämmönlähteistä (lampuista ja lämpöpattereista). Käyttöpanelin sisällä (takapuolella) on kytkentäohje ja johdoissa on pistokkeet. Sähköistä kytkentää varten ei tarvita edes työkaluja.

SUOMALAINEN MATTI 21.11.2014 22:51

Moro,

Kiitos vinkeistä. Sain lämpötilan säädettyä jotakuinkin oiketa vastaavaksi. Vaunuhan on täysin uusi. Edellisissä ei ole ollut vastaavia ongelmia. Meillä myös oli lattialämmityksen kanssa ongelmia kun ei meinannut löytyä "ohjetta" miten toimii! Myyjä liike ei osannut auttaa eikä oikein muutkaan. Vein takuukorjaukseen jossa päivän päätteeksi "vika" löytyi. Ohjekirja ja todellisuus eivät vain vastanneet todellisuutta. Säätö tapahtui patterilinjan virtausta pienentämällä tai suurentamalla! Tähän ei pystynyt edes myyjä/maahantuoja. Nyt sitten helvetillistä hienosäätöä virtausten kanssa....... En muuten löytänyt termostaattia. Saa nähdä onko paneelin takana.

Nyt sitten tuli ostettua kokeilumielessä ALDEN SMART CONTROL järjestelmä. Saa nähdä miten tulee toimimaan todellisuudessa. Huomenissa meinasin kytkee ja testailla. Näyttäisi hyvälle laitteelle kun pystyy lämmityksen kaasullakin laittaa kännykän kautta päälle!

Huomenissa/sunnuntaina ollaan sitten viisampia miten toimii.

KRAMSU TERO 22.11.2014 09:18

Moi, Meillä Dethleffs 550 TK aldella ja samainen virtauksen säätöhana punkan alla. Lämpötilaheittoa on ollut tuollainen pari astetta, joten ei ole ollut tarvetta säätää käyttöpaneelista. Onko niin, että jos avaan hanaa enemmän niin virtaus lisääntyy ja läpötila nousee samoilla Alden asetuksilla vai päinvastoin? Menee harkintaan tuo kaukokäyttö yksikkö jos ei ole hirmuisen kallis.

-TK

SUOMALAINEN MATTI 22.11.2014 11:30

Moro

On vielä täysin alkutekiöissä säätöhomma. Edellinen Vaunu "helpompi" kun sähköinen lattilämmitys. Meillä ainakin Jos patterivirtausta pienentää, lattilämmitys suurenee mutta vie taasen Patterien lämpötehoa ja sama tietystysti päinvastoin. Tästä syystä näköjään vaatinee enemmän kokeilua.

-matti

ASIKAINEN MATTI 22.11.2014 13:47

Lämmittipä sitten vain lattiaputkilla tai vain pattereilla niin huonetermostaatin kohdalla lämpötila asettuu säädettyyn arvoon, jos termostaatin paikka on järkevästi valittu siten, ettei siihen häiriötekijät vaikuta. Lämpötilajakauma vaunun sisällä voi tietenkin olla erilainen.

PARVIAINEN TERO 26.02.2015 12:44

Kyseisessä vermeessä ei ole vakiona sisäanturia vaan haistelee siitä ohjauspaneelin takaa.. kannattaa ehdottomasti laittaa keskelle vaunua etäanturi.. saat sen myyjältä takuuna.. sen jälkeen lämpö on tasainen..

Käyttäjän lisäys viestiin 3.3.2015 klo 17:47:27 Mitens Matilla toimii ilmankierto, huurtuuko ikkunat pienessä pöytäryhmässä ja makkarissa ?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.