Huurtuva ikkuna.

NIEMELÄ TAISTO 26.09.2014 13:07

Minulla on pieni hius halkeama solikan sivu ikkunassa ja sen seurauksena väliin pääsee kosteutta.Kertoisiko joku miten sen kosteuden voisi saada pois.Odottelen jo nyt kiitollisena neuvoja.:(

Käyttäjän lisäys viestiin 26.9.2014 klo 13:08:39 Kosteus ilmenee lasien välisen huurtumisena.

HALINEN HARRI 26.09.2014 16:38

Itse korjasin tuollaisen siten, että tiivistin halkeaman jollain muovipitoisella, muistaakseni kenties liimalla?
Tosin minulla oli kyse lasisista ruuduista. Sitten porasin lasiporalla pienet reiät ulkolasiin (alas-ylös 2+2), annoin kuivaa. Eka kerran taisin lämmittää varovasti lasia jotta kosteus poistui. Sitten noin noihin 3 millisiin reikiin muoviset tulpat liimalla. Tuollainen korjaus kesti pari vuotta. Sitten uusi poraus eli tulpat pois ja kuivaus/uudet tulpat.
En tiedä miten toimisi muovisissa ikkunoissa????

Käyttäjän lisäys viestiin 26.9.2014 klo 16:39:15 Kyseessä oli lasi-ikkunainen Gygnet -vaunu, joka Suomessa tunnettiin tuotemerkillä Sinetti.

LEHTONEN TOMMI 28.09.2014 22:01

Oma kokemuksen oli Solifer 5602 VM.1990 etu lasista. Huurtumisen poistamiseksi tein reijät 8mm alas ja ylös jotka myös tulppasin mutta ei oikeastaan mitään apua ollut. Meni mielestäni huonommaksi koska lasi oli "muovia" se tuli siinä työskennellessä sähköiseksi ja ilmaisi osan poraus muruista lasien väliin, lisäksi muovia poratessa se poran läpi mennessä lohkeaa poraus kohdasta todella helposti ja näin ollaan lisätty alkuperäistä ongelmaa. Liimaa lohkeama ja lämmitä erittäin varovasti kunnes huurtuminen poistuu näin pitäisi käydä mikäli et ole esim, vahannut ikkunaa jolloin se pitää pestä ensin vaikka vedellä/tiskiaineella. Tämä on minun omiin kokemuksiin perustuva tietoa jolla voi saada paremman tuloksen kuin porailemalla.

TÖRÖLÄ SIMO 29.09.2014 07:47

AT-PLEX löytyy uusi lasi kysy. Vika poistuu. Ei vanhasta tule kalua enään.

KIVIOJA HANNU 29.09.2014 10:14

Jos liimaat, niin plexin liimaamiseen tarkoitteu liima on esim. ACRIFIX 192. Etola ainakin myy sitä.

HAKALA SAMI 03.11.2014 14:30

Acrifix 192 toimii ... noita alkavia halkeamia olen korjannut niin että ajanut dremelin palloterällä pienen uran sen halkeaman mukaan, jonka sitten täyttänyt liimalla. Tulee nättiä jälkeä. Toki ikkuna pitää irroittaa vaunusta ja saada vaaka-asentoon ennen tuota operaatiota. Samalla liimalla korjasin vanhan Roxite-ikkunan josta oli sisäpuolen akryyli pahastikin halki mutta ulkopuoli ehjä. Vanha ikkuna onneksi, niin lähti ne sisäpuolen jämät helpostikin irti, uv-säteily olu jo tuhonnut vanhat liimat. Toisesta isommasta ikkunasta sahailin uuden sisäosan tuohon, ja liimasin Acrifixillä. Liimauksen kuivuttua valutin vielä ikkunan ollessa vaaka-asennossa, liimapalon tuohon sisäosan reunojen ympärille, ja tuli jopa aika viimeisteltyä jäkeä. ja hyvin on kestänyt :) Varovainen pitää näissä kaikissa työvaiheissa olla, helpostihan se halkeamaan lähtee, mutta kunhan kaiken saa liimattua niin lopputulos on kestävä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.