Kaasujääkaappi

Matti Suvilampi 11.06.2021 14:40

En saa kaasujääkaappia käynnistymään. Vaununi on vanha solikka jossa asko jääkaappi. Alkuviikosta kaappi käynnistyi, mutta nyt ei. Epäilen piezoa, pitääkö kaappi ottaa pois paikaltaan ja onko hankala. Piezo on kait kuin kaasuhitsausllaitteen sytytin, eli kivi.
Vai voisiko vika olla muualla.
Kiitos avusta jo etukäteen.

Ari Kuusisto 11.06.2021 15:00

Piezo tekee suuren jännitteen joka kipinöi sitten kärkien välissä jos siellä epäpuhtautta /ruoste, kipinöintiä ei tapahdu ja kaappi ei syty. Puhtaus on tässäkin se huollon aloituskohta.


Täällä on parempia asiantuntijoita neuvoja jatkamaan mutta aloittaa kannattaa putsauksesta, pakoputki voi ruostetta tiputella.
muokattu: 11.6.2021 15:05
Esa Varonen 11.06.2021 16:40

Yksi syy voi olla pietzon kipinäkärjen siirtyminen. Itselle sattunut joskus takavuosina Solikassa. Kipinäpäätä paikoillaan pitävä pidike löystynyt ja kipinäkärki siirtynyt. Kipinä kyllä syntyi mutta ei syttynyt. Liian pieni kipinäväli. Tuo irtoruoste lienee kuitenkin yleisimpiä syitä kuten Ari kertoi.

Matti Suvilampi 14.07.2021 21:03

Nyt olis aikaa taistella jääkaapin kanssa. Olen hakenut huolto-/puhdistusohjeita, mutta ne alkavat yleensä siitä, että ulkoseinässä on kaksi ritilää...
Tässä Solikan 510:ssä on vain yksi ritilä, ja takana vain lauhdutinputkia?. Kaappi on siis Asko merkkinen, myöhemmin kait UPO. Eli pitäisikö kaappi saada jotenkin irti kalusteesta. Vai tuleeko kaappi ulos vetämällä. Nuo puhdistettavat laitteet on kait kaapin takana. Mitä samalla kannattaisi tehdä, jos kaapin saa irti. Sen verran kaapista on kokemusta, että ainakin kaasulla jäähtyy hitaasti. Varmaan asiaa on jo aiemminkin käsitelty, mutta enpä nyt löytänyt, näitä uudempia vaan käsitellään.

Timo Haapanen 14.07.2021 23:26

Luulisin sen olevan ruuveilla kalusteiden läpi kaapin sivusta, niin ne olivat joissain malleissa. Irrottamista saattaa helpottaa se että siellä kaapin päällä on pätkä kaasuletkua eikä kiinteää putkea kuten nykyisin. Pakoputki pitää katsoa yläritilän aukosta, eikös se ole erikseen siinä vieressä.

Kaapin toiminta on aivan samanlainen Askossa, Upossa, Electroluxissa, mitä niitä nimiä nyt olikaan.

Tässä ohjeita
http://jaakkolat.fi/www-jaakkolat-fi/tekniikka/karry/jaakaappi/

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.