Hobby vs.solifer

RANTAESKOLA JANNE 28.04.2007 22:16

Pitäis vaihtaa uuteen toi Hobby. Kumpi on parempi laadultansa Hobby vai Solikka. Mielipiteitä kehiin.

HAAPAKOSKI OSSI 28.04.2007 22:25

Voiko noita verrata? "Painivat" eri sarjassa. Viimekuukausien aikana olen täältä lukenut useampia ongelmia uusien Soliferien kanssa - ainakaan nyt en muista yhtään Hobby ongelmaa lukeneeni.

TIKKANEN MIRJA 29.04.2007 11:32

Meillä on uusi Hobby 560 kmfe, ei yhtään ongelmaa/virhettä/kylmyyttä vaunussa =) Laadultaan parempi kuin odotin eikä merkki ole kaduttanut ollenkaan. Jos on kysyttävää niin voi heittää mailiakin mirkkutikkanen@luukku.com

HALMEENMÄKI JUHANI 29.04.2007 17:01

Painivat filosofialtaan ja käyttötarkoitukseltaan eri sarjoissa.

HYTTILÄ ESKO O 29.04.2007 19:23

Lisäksi ei pidä lukea peittävät lasit päässä. Ensinnäkin Hobbyn puuttuvista eristeistä on puhuttu jo useana vuotena. En tiedä onko tehdas korjannut tuota tähän mennessä. Ainakaan kukaan ei ole raportoinut korjaantuneesta tilanteesta. Sitten Hobbyistä on halkeillut itsestään etuikkunoita, tiedän henkilökohtaisesti kaksi tapausta.Sitten ne lämpöpatterit, kaverini meinasi jäätyä hiihtoloman aikaan omaan vaunuunsa. Ruotsalainen alanlehti varoitti oikein maahantuojan ilmoituksella jotta määrätyistä malleista voi kattoluukku irrota ajaessa. Erään tuttavani vaunusta tippuivat verhot 3kk vanhana. Oli ammuttu "naittajalla" muovilista kiinni,ei pysynyt. Eräs tuttu osti uuden KABEn, siitä tuli lämmitysnesteet kaikki sisälle. Oli klemmari laittamatta tehtaalla,halusi uuden yksilön. En tiedävielä saiko? Täälläkin palstalla kerrottiin kun yksi KABE lähti akselin siirtoon tehtaalle kun oli aisapainot metsässä. Rautiainen voisi kertoa oman tarinansa hänen ja ALFin kädenväännöstä. Omaani olen tyytyväinen, en ole löytänyt mitään epäkohtia . Mutta näyttää näissäkin jotain olevan. Ehdotan jotta ostat AIRSTREAMIN, en ole vielä kenenkään nähnyt kirjoittavan niistä mitään. Ehkä sen vuoksi ettei niitä täällä ole ?

LAHTI ANTTI 29.04.2007 19:35

Miten olisi kunnon ruåtsalainen Polar? Oma nyt 17v. vanha, eikä vielä ole murheita ollut. Myös talvipakkasilla tarettu hyvin. Tammikuun lopulla hiihtolomatreffeillä -32°, eikä vielä tarvinnut 3:s poltinta laittaa päälle. Pannu Primus 2480. Suosittelen.

HALMEENMÄKI JUHANI 30.04.2007 16:47

Paitsi että samasta tehtaasta kuin Solifer, ja pannukin eri. 17 vuotta on pitkä aika... Tuossa jo liipattiinkin likeltä peruskysymystä: ongelmatonta merkkiä ei liene olemassakaan, ja jos jostain ei vikoja kuulu niin se on vain siksi että moisia ei juurikaan täällä näy!

KROOK ERJA 02.05.2007 23:30

Pyysit mielipiteitä kehiin, joten vaikea oli pitää näppinsä erossa. Meillä vaihtui vaunu uuteen pari vuotta sitten, silloin oli yhtenä vahvana vaihtoehtona Hobby. Kuinkas sitten kävikään, kotona makoilee juuri talvikausipaikaltaan palannut Solifer, joka ei ollut edes harkinnassa. Omassa Solikassamme ei ole muualla keskusteluissa mainittuja vikoja ollut ( ainakaan toistaiseksi), joten tyytyväisyys siltä osin 100%. Samoin sisätilaratkaisu oli juuri meille sopiva ja talvivaunuilijoitakin kun nykyisin ollaan, ei ole tarvinnut kärsiä vedosta tai vilusta. Päinvastoin. ulkonäkökin miellyttää ja isännän (vetäjä tai siis kuski) mielestä tulee leppoisasti perässä. Ei minulla mitään Hobbyja vastaankaan ole, varmaan ihan hyviä vaunuja, ainakin niitä näkyy paljon liikenteessä, sekä uusia että vanhempia. Ei vaan nyt napannut meille, kun ei löytynyt sopivaa sisätilaratkaisua meidän käyttöömme vaan olisi pitänyt tyytä kompromisseihin. Mitä ylipäänsä laatuun tulee, ei niissä niin hirmu isoja heittoja yleistasolla voi olla, joskus mukaan sattuu vaan niitä kokoonpanolinjan huonon päivän pömpeleitä, eli maanantaikappaleita. Niitä kaiketi voi osua kohdalle merkistä riippumatta. Onnea etsintään, valitkaa se itsellenne sopivin vaunu, oli se merkiltään mikä hyvänsä! Kevätterveisin: Erja K.

VARTIAINEN JOUKO G 02.05.2007 23:51

Edellä on jo todettu aika painokkaasti että mainitut vaunut Hobby vs. Solifer painivat täysin eri sarjassa. Niitä voidaan vertailla vain käyttötarkoituksiensa perusteella. Siinä missä Hobby on erinomainen ja hinta/laatusuhteeltaan täysipainoinen 3-vuodenajan vaunu niin Solifer on taas täysiverinen kaikkien vuodenaikojen lomakoti. Siihen vertailupuitteet sitten päättyvätkin. Siispä jos aiheen avaaja haluaa verrattain hyvää ja halvemmalla eikä aseta vaativia talvikäyttöominaisuuksia, valitse Hobby näistä kahdesta ehkokkaasta, muussa tapauksessa Solikka. Ja Hobbyn niin hyvät kuin huonot puolet kysyjällä jo lienee selvinneetkin joten olisiko aika sittenkin kokeilla sitä Solkkua ;)

TIKKANEN MIRJA 03.05.2007 08:18

Vielä lisään että käytämme talvisin vaunussamme vesiä kuten kesälläkin ja lämmittimenä on Trumatic. En kutsu vaunuamme kolmen vuodenajan vaunuksi, laskimme että semmoset 38 astetta kun on pakkasta niin vaunun riittää lämpöä. Mutta kukin taaplaa tyylillään. =)

LAHTI ANTTI 03.05.2007 10:36

"En kutsu vaunuamme kolmen vuodenajan vaunuksi, laskimme että semmoset 38 astetta kun on pakkasta niin vaunun riittää lämpöä". Lainaus edellisestä kirjoituksesta. Laskeminen ja käytännön kokeminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Ei todellakaan voi verrata puhallinlämmittimen ja vesikeskuslämmittimen tuottamaa lämpöenergiaa suoraan toisiinsa mukavuus myös huomioiden. Samoin kaasunkulutus, lämmönjakautumisen tasaisuus jne. Mutta onneksi meillä on erilaisia mukavuusvaatimuksia omien mieltymysten mukaan. Toki niinkuin tuolla aiemmin jo todettiin, nämä kaksi vaunumerkkiä painivat eri sarjassa, joten suoraa paremmuusvertailua ei niiden välillä voi tehdä. Tunnetut tosiasiat ovat varmasti useimpien vaunuilijoiden tiedossa.

Kevään jatkoa.

VARTIAINEN JOUKO G 03.05.2007 11:36

Mirja-hyvä - vaunun kuin vaunun saa yhtä kuumaksi kuin sauna ja vuodenajasta riippumatta. Silti se ei takaa parhaita talvikäyttöominaisuuksia. Ne ominaisuudethan muodostuvat monista osatekijöistä. Subjektiona lisäksi käyttäjän mieltymykset ja arvostuspainotukset.

TIKKANEN MIRJA 03.05.2007 11:44

On minulla kokemusta toki Solifereistakin, ei siinä mitään. =) Täällä vaan tuntuu siltä että omia kokemuksiaan ei saa kertoa. Minulla ei ole ollut valittamista vaunumme suhteen ja sillä sipuli, ei se siitä huonommaksi muutu vaikka kuin analysoitaisiin ominaisuuksia. On myös olemassa ihmisiä jotka eivät perusta nestekeskuslämmityksestä laisinkaan. Itselleni kelpaa kumpi vaan, tällä hetkellä olen tykästynyt tähän.

Mites muuten aloittajalla, onhan niitä muitakin merkkejä...Vai onko Solikalla ja Hobbylla jokin sama pohjaratkaisu joka miellyttää?

HAAPAKOSKI OSSI 03.05.2007 12:28

Ootko Mirja tarkastanut vaunustasi, onko Hobby jo korjannut KMFE mallien takaseinää vaivanneen eristeen puutoksen, josta tässäkin ketjussa kertaalleen mainittiin. Tuo huhu on täällä esillä sitkeästi kuin täi tervassa - olisi varmaan hyvä saada todellista tietoa Hobbyn uusista vuosimalleista. Jos vika on edelleen olemassa, suosittelen pikaista takuukorjausta ennen seuraavia pakkaskelejä 60 asteen lämpöerolla.

Ossi

TIKKANEN MIRJA 03.05.2007 13:10

Puolisko sen kävi tarkastaan, en muista oliko vai ei. Eipä tuo ainakaan ole vaunua vielä kiikuttanu minnekään. 28 pakkasilla ei ainakaan mitään vaikutusta ole ollut lastenkamarin lämpöihin..Pitääpä kysellä kunhan kotiutuu työreissultaan...

LIIMATAINEN HANNU 03.05.2007 15:07

Eiku kaape! ;-))

HYTTILÄ ESKO O 03.05.2007 16:05

On se kumma kun muutaman kuukauden kokemuksella osataan jo määrittää nimike 4-vuodenajan vaunu. Mielestäni tuo vaatii jo vähän pitemmän kokemuksen. Ei se tee mistään tavarasta parasta kun/jos omistajan paikalla on oma nimi. Ehkä omasta mielestä. Tyyliin meittin lapset ja naapurin kakarat. Mutta paha se olisikin jos oma ei olisi se paras, joutuisi taas vaunukauppaan :D

LAHTI ANTTI 03.05.2007 16:15

Mullakin on toiseksi paras! Parasta ei ole vielä tehty!!!!!!!!! ☺ ☺ ☺ ☺ ☺

TIKKANEN MIRJA 03.05.2007 18:28

Eipä niin, enpä ole sanonutkaan että Hobby olisi paras. Ja kyllä sitä kokemusta on vaunuista enemmän ku muutama kuukausi...=) Siis näistä nk. 3 kuukauden vaunuista...

HYTTILÄ ESKO O 03.05.2007 20:24

Hobbysta , muistaakseni ostitte sen ihan vasta. Aikakin löytyy foorumilta kun jaksaisi etsiä. Ei kai ole niin tarkkaa.

TIKKANEN MIRJA 04.05.2007 09:51

Joo, tais olla peräti 6.12. Jonka jälkeen yövytty vaunussa vajaat 30 vrk. Joista pakkasta oli kovasti reiluna viikkona ja muuten normaalia talvikeliä. Kysyn edelleen missä kirjoitan että meillä on maailman paras vaunu? No, mun osalta vertailu päättyy tähän. Tää menee aina siihen samaan paskanjauhantaan.

HAAPAKOSKI OSSI 04.05.2007 12:44

Se nyt on niin, ettei ns. talvivaunujen omistajat voi mennä myöntämään sitä, että halvemmissa merkeissä pystyisi talvella asumaan - ja vielä ilmalämmityksellä - ja toinen vielä kun tietävät että oot vaunusi hommannu suoraan ukomailta.

Mutta paskanjauhannasta, johan tässä ketjussa on monta kertaa mainittu - vaunut ei oo vertailukelpoisia, tarve ratkaisee.

HYTÖNEN REIJO T 04.05.2007 12:44

Kysymys kuului kumpi on parempi laadultansa. Hobbyn laadusta ei mulla kokemusta. Solifer olisi hyvä laadultansa jos se olisi toteutunut niin kuin ilmeisesti on tarkoitettu,ja laaduntarkkailu olisi toiminut.(Taitaa kiire painaa päälle sielläkin)

Ominaisuuksiltaan Solifer on loistava. Jos se tehtäis japanissa niin siinäpä vasta vaunu.

Ps.Nissanissakin alkoi olemaan kaikkee "pientä" kun sitä alettiin tehdä englannissa.Sanovat vanhat Nissan miehet. Voin uskoa sen hyvin.

VARTIAINEN JOUKO G 06.05.2007 12:17

Kun kirjoitat Mirja 3.5.2007 klo 11:44:50: "Täällä vaan tuntuu siltä että omia kokemuksiaan ei saa kertoa", niin kokisitko itsesi onnellisemmaksi jos kommenttejasi ei mitenkään huomioitaisi. Mulla taas on ihan sellainen ymmärrys että täällä nimenomaan on tarkoitus käydään keskustelua vuorovaikutteisesti. Siis sinunkin mielipiteitäsi arvostetaan niin paljon että niihin otetaan kantaa, jolla on tarkoitus/pyrkimys saada keskustelu rakentavasti jatkumaan. Tuo em. näkemyksesi kyllä on omiaan torppaamaan keskustelun kanssasi jos et kestä teksteihisi liittyviä kannanottoja. Mutta jatketaan harjoitksia ;)

TUOMI JYRKI S 10.05.2007 11:28

Mullakin on ihan hyvä vaunu, kokemusta talveilusta 17 vuoden ajalta. Neljäs yksilö samaa merkkiä. Mutta kyllä kaapekin hyvä on?

KROOK ERJA 11.05.2007 23:01

No, viestin aloittajalta ei ole tullut toistaiseksi yhtään kommenttia, kumpaan ( tai mihin muuhun kuin mainittuihin ) ratkaisuun päädyit ja voisitko myös hieman perustella omaa ratkaisuasi kun meiltä muilta kuitnkin kommentteja pyysit?

T: Erja ja kevätsiivousta odotteleva Lucifer (Solifer)

RANTAESKOLA JANNE 21.05.2007 20:12

Kyllä taidan kohta luopua koko touhusta ja myydä pois koko ¤%&/&%¤# vaunun enkä hanki mitään tilalle. Lueskeltuani näitä juttuja taitaa olla niin että kaikki vaununvalmistajat päästävät täysiä susia myyntiin. Omakin hobbyni vm -06; vika- ja puutelista 12 kohtaa heti uutena ja nyt sitten talvella Himoksella taisi keittiön hana korkata kokonaan ja juoksutti vedet kaappiin (vaikkakin vaunussa caravan kontrolli ja sisälämpötila koko talven yli +6 astetta ettei pitänyt ainakaan jäätyä) Nyt aloin tutkimaan että mikä vuotaa niin jostain hanan sisältä vesi valuu ruokailuvälinelokeroon ja se sitten tulvii yli lattioille. eikä vesipumppua saa sammutettua ennenkuin verkkovirta otetaan irti seinästä!!!!!! ja sittenkin pitää tietää että vaatekaapin "valokytkin" sammuttaa hanan !!! Kun ei noi käyttöohjekirjat tiedä mitään vaunun sähköistä!!!! Niin ja jotta pääse altaan alle katsomaan niin irroita ruuvaukset mikrosta takaa ensin irti ja jotta lattiaa voi kuivata täytyy väkivalloin irrottaa vetolaatikko mikron alta. Olen sentään rakennnellut käsilläni vaikka mitä mutta nyt meinas mennä hermot.

TIKKANEN MIRJA 21.05.2007 20:23

Huh...kyllä ketuttas itelläki. Meillä vissiin käyny tsägä, ei mitään valitettavaa ole löytynyt ja viime viikonlopun myrskyssä pysy jääkaappi ja lämmötkin päällä vaikka älytön sivutuuli. Tuntuuko se vaan mutta itellä semmonen viilis että aika paljon susia vaunuja tulee tehtaista ulos...Meillä -07 Hobby.

RANTAESKOLA JANNE 21.05.2007 20:49

Jatketaan vielä vuodatusta: Se vika ja puutelista:

virtalähde rikki ohjekirja vanhasta mallista ja uutta ei ole olemassakaan Ohje: " katkaise lämmittimen virta pääkatkaisijasta kun ajoneuvoa ei käytetä". Vaunussa ei ole pääkatkaisijaa vaan varokkeet " katkaise virta kiertopumpusta" jos jäätymisvaara. Ei ole pumpulle katkaisijaa! Huoltopaneelin ohjeet puuttuvat tyystin siivouskaapin alla oleva kaapinovi retkottaa 2cm alle pidikkeiden > ei voi korjata koska saranat antavat periksi Kaksi kasettiverhoa roikkui irti lasten sängyn pohjassa oleva "kangas" liimattu "ryppyyn" U-ryhmän selkänojan takana ilmanohjainlevy irti ruuvauksistaan WC:n ovilukko ei yltänyt hahloonsa suihkutilan seinien ruuvireikien muoviroput niin löysällä että meinaavat tippua (ei ainakaan vesitiiviitä) Vaikka kuka "#¤&%&&/ nyt vaunussa suihkuun menisi WC:n suihkuverho ei kulje (kiskon jatkokohta "heittää" Keittiön kaapin hyllyn etureunamuovi irronnut yksi lamppu palanut ja nyt kun akku pääsi tyhjeneen niin eipäs lataakaan vaikka laitos verkkovirrassa??? käyttöohjekirja ei kerro MITÄÄN vaunun sähköistä, esim virtalähteessä (Dometic muunnin) 4 sulaketta + kytkin > mihin vaikuttavat, "pääkeskuksen alla boxissa yksi sulake, ei selvinnyt kuin kokeilemalla (WC:n huuhtelu) jne... 500km vedon jälkeen kitkavetopään pultit löystyivät ja heilui kuin heinämies

NYT KAIKKI KUNNOSSA PAITSI VUOTAVA HANA JA AKUN LATAUS

TYNYS HEIKKI 21.05.2007 23:03

Vaunussa on senverran fiksu laturi, että se ei lähde täysin tyhjää akkua lataamaan. Akku irti ja auton akkuun kiinni muutamaksi minuutiksi apukaapelien kanssa, sitten pelaa vaununkin laturi. Tai muulla konstilla "herätevirta" laturille. 9 V neppariparisto esim.

HYTTILÄ ESKO O 22.05.2007 08:00

Mitenkäs tuo edellinen liittyy aiheeseen ?

HYTTILÄ ESKO O 22.05.2007 08:02

Jannen vuodatuksen niin olihan siellä akkulaturistakin jotain. Oletin seonneen pari aihetta. Sorry !

KROOK ERJA 22.05.2007 17:39

Ensmäine karkas, kun oli taas liian nopeet sormet ja väsynyt pää...

Jo oli vikalistaa, ikävä kuulla.

Älä nyt sentään sen takia hyvää harrastusta hylkää, viathan ovat aina korjattavissa (vai?)!

Olen itsekin kuullut aivan samaa uusista Solkuista, tuurillani aavistelin saavani maantaikappaleen ja olin jo pahimpaan varautunut, mutta toisin tuntuu käyneen. Se, että ruuvit on löysällä (kuten omistajallakin) en pidä vikana, on kai kokoajilla vaan ollut hoppu. Ja vaikka olen a) nainen b) blondi, osaan niitä itsekin aika ajoin kiristellä (vaunussakin).

Tunnustaa kuitenkin täytyy, että oli tavara mikä hyvänsä, nykyisin niiden ei kuulu kestää tai ainakaan niitä ei voi korjata. Tulee kuulemma kauppiaiden mukaan turhan kalliiksi korjaus, on kuluttajan halvempaa ostaa uusi. Tämäkö on sitä kestävää kehitystä?

No kaikesta huolimatta toivotan Jannelle perheineen hyviä jatkoja yhteisen harrastuksemme parissa ja toivottavasti saatte vaununne kuntoon!

T: Erja

RANTAESKOLA JANNE 22.05.2007 22:16

Joo kiitos tuesta. Ja tuo eilinen vuodatus helpotti kummasti taas oloa ja eiköhän tämä harrastus vielä jatku. Niin ja ihan keskustelun avaukseen liittyen päätimme jatkaa nykyisellä vaunullamme (Onhan siinä kohta kaikki pikkujutut korjattu ja näin olle tulevaisuus voisi olla helpompi kuin vaihtaa vaunu uuteen (vikoineen)

KOIVUNEVA JUHA 01.06.2007 13:24

No tässä tulee nyt ainakin yksi vastaus tuohon Hobbyn eristekysymykseen. Meillä uusi Hobby 560, jossa eristeet takaseinän kaapissa ovat kunnossa! Vaunu valmistettu syyskuussa -06, joten tehdas lienee kuullut palautetta aiheesta ja korjannut tilanteen :-)

Jorma Aromaa 24.01.2018 14:47

Meillä on tänävuonna 30 v täyttävä 550 dl solikka ja nyt tuli paha vika, Priimuksen sytytystulppa pimeni no pitää uus hommata. kaupittelin sitä vaunukaupiaalle ja hän teki kosteusmittauksen kaikki ok ja vaunu ollut taivasalla koko ikänsä no me sit kauppoja hieromaan 10 v uudemmasta vaunusta ja hän tarjos meidän vaunusta 2500 ? kohteliaasti sanoin näkemiin,ja totesin et taas pitkätukaa yritetään kusetaa eli vaikka vaunu on vanha se palvelee hienosti,kalusteet ei roiku ei irvistele ym ym takapään pöydän heitin pois ja laitoin 10 mm vanerin penkkien väliin eli kiinteä vuode, on toimiva takapään kaapisto on myös hieno vuode yhdelle nukkujalle, etupäähän tein penkkien väliin lisäpalan 35 cm joloin pystyy pitkä ukko nukumaan poikittain ja ei tarvi pöydän kanssa askarrella jos on 3-4 naamaa nukkumassa , keittimen alapuoliseen kaapiin asensin Mikroaaltouunin se on hieman hankala kun on melkein lattitatasolla vaan menettelee kun käyttö on aikas vähäinen ja vain silloin kun on 230 v tarjolla, vielä lisään ilman kehumisiä et on suomessa aikanaan tehty hieno ja talviasuttava vaunu ps se Primuksen tulppa maksaa 80 e

Pasi Niemelä 25.01.2018 11:59


Mikä olisi ollut mielestäsi järkevä hyvitys.
Hyvityshinta ei kerro koko totuutta, riippuu aina mihin on vaihtamassa ja miten vaihdon kohde on alunperin hinnoiteltu (järkevä/oikea vai yli hinnoiteltu). Ja yleensä mitä kalliimpaan (suurempi väliraha) on vaihtamassa, niin sen suuremman kuvitteellisen hyvityksen vanhasta saa.

Käytännössä hyvityshinta ja käyttöarvo omistajalle eivät ikinä kohtaa. Asiat mitkä on muutettu käyttäjän mielestä toimivemmiksi, voivat olla ostajan kannalta 'pilattuja' ja ne täytyy korjata ennenkuin voi käyttää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.