Hobby 460 vs 540?

Niko Backman 22.09.2019 14:20

Hei!

Nyt kaivataan kokeneilta hieman apuja. Olemme miettineet ensimmäisen vaunun ostoa ja nyt olisi kaksi vaihtoehtoa jotka meitä kiinnostavat, Hobby 460 Ufe De Lux ja Hobby 540 fu De Lux, molemmat korotetulla kantavuudella. Hyvin saman tyyppiset pohjaratkaisut, mutta 540 hieman tilavampi ja painavampi. Eroa vaunujen painolla n.200 kg +/- jotakin. Vaunua on tarkoitus vetää paljon ja matkustella pitkin Eurooppaa. Onko tuo n. 200kg ero huomattavissa kun vaunua vetelee pitkin maita ja mantuja? Autona Volvo XC60 D5 awd. Mietinnässä juuri se, että ei kävis sit harmittamaan kun oliski pitäny valita kevyempi tai tilavampi...mitä suosittelette. Meitä on siis kaksi aikuista ja vauva. 540:ssä hieman tilavampi suihku, jossa vauvan kanssa matkustaminen tekisi pesun osalta helpommaksi, tekeekö suihkulla mitään?

Myös muita ehdotuksia malleista otetaan vastaan. Lahden messuilla juuri kävimme ja Hobbyn sisätilan ratkaisut miellytti itseni eniten.

Kiitoksia vastauksista jo näin ennakkoon :).

Hannu Jylhä 22.09.2019 19:45

Tuolla kokoerolla ei ole vetämisen suhteen väliä ainakaan manitsemallasi vetoautolla. Meillä on 540 WLU ja koko ei ole koskaan ollut ongelma. Tietysti jos pitää käsin joskus liikutella niin joka kilo on liikaa. Joskus on Italiassa ollut niin ahtaita paikkoja, että auto ei yksinkertaisesti mahdu vaunua siirtämään. Toki auttavia käsipareja yleensä ilmestyy haitaksi asti auttamaan vaunua paikoilleen jos autolla ei onnistu. Me laitoimme vielä Moverin joka helpottaa vaunun pikku siirtelyjä. Suihku jakaa mielipiteitä, mutta meillä se oli ehdoton vaatimus ja 540:ssä näytti olevan ihan kunnon suihku. Toki vaunuissa on pienet vesitankit autoihin verrattuna ja kaikki vesi pitää tuoda ja viedä. Itse liputtaisin tuon isomman puolesta.

Eero Leinonen 24.09.2019 11:14

Tilan kanssa pärjää aina. Ja perässä tulee samalla lailla, ei ole vielä liian iso.
Katsellut samanlaista mutta tuo hallitus panee hanttiin.
Entinen hobby 495.
Eero roista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.