Fiatin mittariston valoshow

Jaakko Aaltonen 30.12.2022 13:45

Heips!
Kyseessä on 2001 mallinen Fiat 2.8 JTD. ajettu 160th km.
Tehtiin muutaman sadan kilometrin jouluajelu.
250 km meni ihan mukavasti, sittten syttyi ruiskutussuuttimen punainen kuva.
Olimme juuri kurvanneet moottoritielle ja matkaa jälellä 30 km. Päätin kylmästi jatkaa matkaa.
Valinnan taustalla oli kyseisen merkkivalon vilkkuminen, kun painaa ilmastoinnin päälle. Merkkihuolto ei aikanaan löytänyt mitään vikaa. Kehoittivat jatkamaan ajoa. No juu, nyt päästiin kotiin eikä huomattu mitään muutoksia moottorin käynnissä. Mutta, kun seuraavan kerran käynnistin moottorin, suuttimen kuvan lisäksi muutaman sekunnin käynnin jälkeen syttyi myös hehkun merkkivalo.
Mistä tätä ongelmavyyhtiä alkaisi purkamaan?

Timo Haapanen 30.12.2022 14:41

Suutinten liittimet ovat ko. mallissa löystyneet. Liitinten kiristäminen ei palstalaisten mukaan ole kummoinenkaan temppu.
Toinen on moottorin ja korin välisen maadoitusjohdon hapettuminen, huono ja ajoittainen kosketus tekee mitä merkillisimpiä oireita. Tämä tapahtuu yleensä vaihteiston puoleisesta päästä.

@timppa

Jaakko Aaltonen 30.12.2022 19:04

Kiitos Timppa!

Jotain tuontapaista osasin odottaa. Ohjaamon koneeellinen jäähdytys ei toiminut. Huolto sai sen toimimaan, mutta siinäkin oli pari outoa juttua. Pieni Webaston ohjauspaneeli oli niin lyhyillä johdoilla, ettei sitä saanut sivuun ilmaistoinin kytkimen irroittamiseksi. Annoin luvan jatkaa johdot.
Kun kompressori käy, palaa suuttimen merkkivalo. Nykyisin 45 sek taukoa ja 15 sek jäähdytystä suuttimen kuvan kera. Huolto ei saanut tuota toimintoa pois. Epäilivät maadotusvikaa, kun vain tietäisi missä. Seuraava vähän pelottava ilmiö löytyi kun purin kojelaudan iskarien vaihdon takia.
Lämmityslaitteen puhaltimen ja etuvastuksen liittimet olivat osittain sulaneet. Välillä tulee ikavä edellistä ajokkia, tuplamäärän ajettua Transittia. Ajan hammas vain jyrsi runkoa päätyönä.

Hannu Mankisenmaa 31.12.2022 13:46

Eräs vanhempi karavaanarit antoi hyvän vinkin aikanaan, suojaa johtosarjat, ym vedeltä ja lialta suojakumilla, käy jokaiseen vuosimalliin.


Itsellä ollut kyseinen suojakumi vuosia, malli Ducato 250, jossa sadevesi pääsi valumaan moottorin päälle, joka on tehnyt tuhoja monelle.
muokattu: 31.12.2022 13:53

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.