Etuteltan ikkuna rikki, miten korjataan?

MUSTONEN PAULA 14.03.2008 22:51

Menimme vaunulle hiihtolomalla niin etuteltan ikkuna oli mennyt rikki. Semmonen vajaa 10cm pitkä ja kolme-neljä senttiä syvä "palkeenkieli".

Pystyykö tämmösen korjaamaan, ja miten? Onko kokemuksia tai tietoa?

Vakuutus kyllä korvaa, mutta 420eur omavastuu.... ajattelin että tuon saisi varmaan korjattuakin.

Kiitos vinkeistä etukäteen.

terv. Pekka

KOSKINEN OLLI J 14.03.2008 23:07

Noin pieni reikä saattaa olla helppo paikata jollakin teipillä tms. Mutta jos repeämä suurenee, tai paikkaus mieltä häiritsee, uutta ikkunamuovia voinee tilata postipakettina metritavarana suoraankin telttatehtaalta. Suomenkielellä : ) http://www.svenskatalt.se/fin/index.asp Itse tilasin ikkunamuovia vaunukauppiaan kautta teltamaton tilauksen yhteydessä. ...Unohtui kyllä mun pyytää samaan kuormaan pikkuinen rulla ikkunan paikalleen laittoon sopivaa ompelulankaa : ) Minun saama ikkunamuovi on kauttaaltaan kirkasta, siinä ei ole mitään vaaleampia juovia, ristikoita tms. Eli jos vanhoissa ikkunoissa on kuvioita, tuo ei ehkä käy...

SUOKKO OIVA J M 14.03.2008 23:20

Ellei kirkas leveä teippi pidä niin sitte kai on turvauduttava jesus-teippiin, joka ei ole kirkasta.

MÄNNISTÖ ANTTI-P 15.03.2008 10:01

Itselläni ollut (tai teltassani) aikoinaan samanlainen ongelma kun lapio vähän "lipsahti"! Kokeileppa leveää kirjamuovia (kunnollista- kerjää palanen kirjastosta), ei sitä kaikkein ohuinta (menee helposti rypyille)ja kirkasta, ei mattaa. Hyvä puhditus (ei liuottimilla), hieman lämpöä vaikka hiustenkuivaajalla ja tasaisella alustalla teippaus (saattaa onnistua pelkästään sisäpuolen teippauksella). Leikkaa teippi suorakaiteen muotoiseksi ja teippaa pysty / vaakasuoraan viillon päälle. Erottuuhan se toki mutta toimi ainakin minun tapauksessani!

TERVO JARI 15.03.2008 10:02

Linkki: http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%E4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=402020

Ja tuolla on koko "repertuaari" :http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/104G.asp

Jari

IKONEN PEKKA J 15.03.2008 19:11

terve.meillä myös sama homma kaksi sivuikkunaa rikki,mikä vakuutus teillä on?meillä paras mahdollinen,(tapiola)joka ei korvaa.

MUSTONEN PAULA 18.03.2008 21:14

Meillä on vakuutuksena Pohjolan Isokasko. Soitin myös Svenska Telt:lle ja kyselin että josko ois takuuta...sanoi että jos on materiaali vika niin menee takuuseen, pitäisi vain lähettää keväällä teltta sinne. Kun kysyin paljonko maksaa korjaus, jos ei menekään takuuseen, niin arvio oli että kahden ikkunan korjaus (käytännössä siis vaihto) maksaa 100 eur. Eli tämä on halvempi kuin jos olisi pienimmällä omavastuulla (150 eur, tietääkseni). Eipä siis kannata ainakaan vakuutuksen kautta korjata. Itse asiassa näppärin taitaa olla tuo kirkas teippi vetästä päälle....

-Pekka-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.