Auton rekisteröintiin tarvittavat tiedot

Simo Rantanen 16.10.2017 21:12

Olen rekisteröimässä Espanjaan Suomen kilvissä oleva Mobilvetta Miller Red River matkailuautoa. Homma tyssäsi siihen, kun asunto-osan valmistusnumeroa tai vastaavaa autosta ei löytynyt mistään. Auton, Renault Master, tiedoista oli tarra oikean puolen ovi pilarissa. Olisiko kenelläkään vinkkiä mistä ko. tiedot saisi, kun autosta ei tunnu löytyvän? Kori on Sean valmistama, mutta onkohan sillä enää Suomen maahantuontia, josta voisi tiedustella?

Terveisin
simo

Matti Janhonen 16.10.2017 21:53

Mitäs jos kysyt tuolta.
http://sea-camper.com/site/?page_id=298&lang=en


Näitä kilpiä on muuten ryhdytty kaivelemaan esiin Suomenkin katsastuspaikoilla. Asiasta tullut jokin ukaasi Trafilta.
muokattu: 16.10.2017 22:10
Simo Rantanen 17.10.2017 13:31

Kiitos Matti vinkistä. Sieltä sai tyyppikilpi -asian ainakin alulleen. En kyllä suosittele asuntoauton tuontia Espanjaan, tuntuu olevan rekisteröinti aika mutkikasta ja hintavaa. Toinen ongelma on nyt Suomessa valmistettu ja asennettu vetokoukku, josta ei ole tyyppihyväksyntää kyseiseen autoon Espanjassa. Eli taitaa olla ainoa konsti ottaa koukku pois ja sekään ei ole ihan pikkuhomma. Tällähetkellä rekisteröintikuluiksi arvelevat 2400 € tai enemmän. Normaalin henkilöauton kulut on noin 500 €.
t:simo

Juhani Halmeenmäki 17.10.2017 18:06

Valmistenumeromeistos ja tyyppikilpitarra on kaksi eri asiaa.
Meistos oli ennen (jotain yli 50 vuotta sitten) Suomi-Special, mutta tosiaan niin kauan sitten. Tarkistetaan kyllä joka katsastuksessa, mutta usein omistaja ei edes huomaa toimenpidettä.
Ja 90-luvun lopulla kun tuli "koko ajoneuvon tyyppihyväksyntä" niin valmistajat laittoi tuon mainitun tarran osoituksena siitä. Sitä on alettu nyt tarkkailla myös Suomessa, koska se sisältää mm päästötietoja.

Auton ns VIN-meistoksen paikka löytyy kun laitat googleen "renault master vin" hauksi. Näyttäisi olevan apukuskin ovisyvennyksen vieressä. Samalla haulla tulee myös tarralle paikka, mutta tosiaan eri asiat. Asuinosalle tuskin on meistosta.

Ja tuosta koukkuasiasta olen kyllä sitä mieltä, että ihan samalla tapaa se on Suomessa laiton. Jos auto on tuoreempi kuin 1.1.2005 niin siinä pitää olla tunnistekilvessä e-hyväksyntä kun Euroopassa ollaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.