Annoinpas sitten punnita vaununi....

Rauno Riitinki 16.10.2017 19:26

..ja oli kyyti kylmää. Kabeni omamassa rekisteritietojen mukaan on 1280kg ja kokonaismassa 1600kg. Vaunu ei ole ns matkavarustuksessa. Kaasupullokotelossa on yksi tyhjä ja yksi puolityhjä teräspullo sekä kaapelikela + joitakin puupalikoita ja muita kevyitä tavaroita. Seinällä pussimarkiisi ja sisällä subbaribasso sekä ruokailuvälineet, kattilat, pannut yms. Kevyt puutarhakaluste (muovia). Ei siis ole jääkaapin sisältöä, vesiä, ruokia, juomia, etutelttaa, harrastusvälineitä eikä melkein mitään vaatteitakaan. Aisapainoksi mittasin itse 75kg. Tällä kokoonpanolla olisin arvioinut renkaiden päälle tulevan n. 80kg yli omamassan eli odotin vaa'an näyttävän 1360kg. Mutta! Sehän näytti 1590kg! Mikäs juttu tämä nyt on? Yli 200kg kuormaa tyhjästä. Tällä vaunulla on mahdotonta matkailla alkuunkaan. Jo pelkkä vesitankin täyttäminen siirtää lukemat laittoman puolelle. Eikä ole 200kg vettä eristeissä ;)

Herää oikein kysymys ihmisten oikeusturvasta tien päällä jos polliisi sattuisi puntsaamaan vaunun. En usko, että ilmiö koskee vain Kabea. Katsastushemmokin sanoi, että kaikki vaunut painavat paljon enemmän, kuin luulisi. Aivan normaalilla harkitulla lomavarustuksella vaunut hupsahtavat satoja kiloja laittoman puolelle, vaikka ihmiset kenties luulevat ajavansa laillisella kuormalla. Moniko roudaa isoa etutelttaa putkineen vaunussa mukana....?

Mikko Rekola 16.10.2017 19:53

Meiltä puuttui ruuat, juomat, tuorevesi ja osa vaatteista katsastuksessa, muilta osin reissu kunnossa. Vaunun kok.paino 1500kg ja vaaka näytti 1300kg. Mukana kulkee aina grilli, etuteltta ja katos putkineen. Hyvin riittää painot, vaikka jo vähän turhaakin mukana.
-MIKKO

Perttu Kaasinen 16.10.2017 20:08

Olen kerran tyhjentänyt vaunun retkivarusteista ja punninnut niitä henkilövaakalla vuosia sitten kun katsastusmies punnitsi vaunun, yllättävän paljon ne tavarat painaa ja vielä tällainen kesä lisää sitä kosteuden aiheuttamaa painoa.
Onneksi silloin oli yksittäistuontivaunu joten sen omapaino oli maahantuodessa punnittu joten omapainossa ei ollut ylimääräistä.
Kävin silloin huoltomiehen juttusilla ja kertoili että kyllä se paino saadaan putoamaan kun vaunu laitetaan viikoksi kuivumaan lämpimään halliin ja lämminilmapuhaltimet sisälle vaunuun,onneksi ei tarvinnut sitä tehdä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.